Tapio Wirkkala "An Icon of Finnish Design" -näyttely Prahan Museum of Decorative Artsissa 1.11.2019-23.1.2020

Jaa

Collection Kakkonen / Lehdistötiedote 25.10.2019 klo 8.30. "Kasvava kiinnostus Suomea kohtaan näkyy myös design taiteessa: Collection Kakkosen näyttelykokonaisuuksia ja esineitä lainataan nyt maailmalle enemmän kuin koskaan", kertoo kauppaneuvos Kyösti Kakkonen.

Kyösti Kakkonen
Kyösti Kakkonen

Kauppaneuvos ja taidekerääjä Kyösti Kakkonen on erityisen ylpeä voidessaan avata ensi torstaina Prahassa Tapio Wirkkalan, kansainvälisesti tunnetuimman suomalaisen muotoilijan näyttelyn Suomen Tshekin suurlähettilään Jukka Pesolan kanssa. Wirkkalan taiteellinen ura oli poikkeuksellisen laaja-alainen ja kansainvälinen.

"Minulle Tapio Wirkkalan työt edustavat sitä aikaa, kun itsenäinen Suomi kohotti identiteettiään. Työt vaikuttivat siihen, mitä Suomi edustaa: kaunista ja puhdasta luontoa, ainutkertaista, yhteistä pohjoismaista identiteettiä sekä luovuutta ja sisukkuutta. Tapio Wirkkalan työt ovat helposti lähestyttäviä", Kakkonen sanoo. Wirkkala tunnetaan parhaiten lasimuotoilusta, mutta hän työskenteli laajasti myös puun ja metallin kanssa ja loi taidetta Suomen lisäksi Saksassa, Italiassa ja Yhdysvalloissa. Praha on näyttelykaupunkina erityinen, koska se on tällä hetkellä matkailijoiden suosiossa ja houkuttelee kävijöitä ympäri maailman.

Tulossa moniosainen kirjasarja suomalaisesta taidelasista ja -keramiikasta

Kaikki Wirkkala-näyttelyn esineet on lainattu Collection Kakkoselta, josta on pidetty jo 50 kansainvälistä näyttelyä. Osa sen laajasta keramiikkakokoelmasta on juuri palannut Japanista, jossa se kiersi kahden vuoden ajan ja oli esillä viidessä japanilaiskaupungissa.

"Näyttelyt vahvistavat kuvaa laadukkaasta ja osaavasta Suomesta, ja tämä on meille tärkeää kansallista työtä sekä Suomen brändäämistä", sanoo Kakkonen.

Ensi vuodelle on tulossa viisi näyttelyä. Collection Kakkonen julkaisee piakkoin myös kuusiosaisen kirjasarjan, jossa esitellään suomalaista taidelasia ja -keramiikkaa laajemmin kuin koskaan aikaisemmin. Kirjoihin tulee kuvat yli 2000:sta kokoelman esineestä ja suomalaiset ja ulkomaiset huippuasiantuntijat kirjoittavat tekstit.

"Työ on vielä kesken, mutta näillä näkymin pyrimme julkaisemaan kirjasarjan keväällä 2020", kertoo Kakkonen.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Kauppaneuvos
Kyösti Kakkonen
+358-50 65222

Kuvat

Kyösti Kakkonen
Kyösti Kakkonen
Lataa
Tapio Wirkkala "Kierre", photo: Niclas Warius
Tapio Wirkkala "Kierre", photo: Niclas Warius
Lataa
"Kantarelli" Tapio Wirkkala, photo: Rauno Träskelin.
"Kantarelli" Tapio Wirkkala, photo: Rauno Träskelin.
Lataa
"Kantarelli" Tapio Wirkkala, photo: Rauno Träskelin.
"Kantarelli" Tapio Wirkkala, photo: Rauno Träskelin.
Lataa
Kyösti Kakkonen
Kyösti Kakkonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kakkonen-Yhtiöt Oy
Raatekankaantie 4
80100 JOENSUU

https://k2.fi

Collection Kakkonen tunnetaan niin kansainvälisten museoiden kuin keräilijöidenkin parissa yhtenä merkittävimpänä suomalaista muotoilua esittävänä kokoelmana. Kyösti Kakkonen on kerännyt suomalaisen lasi- ja keramiikkataiteen kultakauden, 1930-1960-luvun taidetta 1980-luvulta alkaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kakkonen-Yhtiöt Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme