Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Tapiola Sinfonietta aloittaa säännölliset konsertit kohtuvauvoille

Jaa

Tapiola Sinfonietta aloittaa maaliskuussa 2019 säännölliset konsertit kohtuvauvoille, tiettävästi ensimmäisenä orkesterina maailmassa. Pomppupallo-nimeä kantavissa konserteissa luodaan musiikin avulla suhdetta syntymättömään lapseen. Oppaina ovat Tapiola Sinfoniettan kokeneet muusikot sekä maamme eturivin musiikkikasvattajat Soili Perkiö ja Heidi Tamper.

© Sanna Pelliccioni
© Sanna Pelliccioni

Pomppupallo-konserttien lähtökohtana ovat tutkimukset, jotka osoittavat, että ihmisen ensimmäinen aistimus on rytmi. Kohdussa äidin sydän soi bassorummun tapaan ja sitä säestää verisuonten suhina. Konserteissa lauletaan yhdessä tuttuja lauluja, tehdään helppoja rytmejä ja kuunnellaan musiikin resonointia kehossa.  

Pomppupallo-konsertteihin ovat tervetulleita espoolaiset äidit, joiden laskettu aika on vuonna 2019. Mukaan voi ottaa myös toisen aikuisen, eikä edeltävää musiikkiharrastusta vaadita. Espoon kulttuurikeskuksessa 7.3.2019 olevaan suurkonserttiin voi ilmoittaa mukaan myös sisaruksia ja isovanhempia. Konsertteihin tulee ilmoittautua etukäteen osoitteessa: tapiolasinfonietta.fi/yleisotyo/pomppupallo/
Konsertit toteutetaan yhteistyössä Espoon neuvoloiden kanssa.

Pomppupallo-konsertit täydentävät Tapiola Sinfoniettan laajaa yleisötyökokonaisuutta, johon ovat jo vuosien ajan kuuluneet säännölliset esiintymiset Espoon neuvoloissa, koulussa, sairaaloissa ja hoivakodeissa. Nämä tilaisuudet tavoittavat vuosittain noin 8000 kuulijaa. Yleisötyö kuuluu kaikkien Tapiola Sinfoniettan muusikoiden toimenkuvaan, ja seitsemällä orkesterin muusikolla on myös sairaalamuusikon koulutus.

Pomppupallo-konsertit käynnistävät samalla Tapiola Sinfoniettan kummilapsitoiminnan: kaikista vuonna 2019 Espoossa syntyvistä vauvoista tulee orkesterin kummilapsia, joille tarjotaan konsertteja 3-vuotiaaksi asti. 

Pomppupallo-konsertit keväällä 2019:

Ti 5.3.2019 klo 18, Sellosali
Tapiola Sinfoniettan kamariorkesteri
Vapaa pääsy. Ennakkoilmoittautuminen: tapiolasinfonietta.fi/yleisotyo/pomppupallo/
Osallistujamäärä: max. 60 hlö

Ke 6.3.2019 klo 18, Espoon kulttuurikeskus, Tapiolasali
Tapiola Sinfoniettan kamariorkesteri
Vapaa pääsy. Ennakkoilmoittautuminen: tapiolasinfonietta.fi/yleisotyo/pomppupallo/
Osallistujamäärä: max. 60 hlö

To 7.3.2019 klo 19, Espoon kulttuurikeskus, Tapiolasali
Tapiola Sinfonietta
Vapaa pääsy. Ennakkoilmoittautuminen: tapiolasinfonietta.fi/yleisotyo/pomppupallo/
Osallistujamäärä: max. 600 hlö

Lisätiedot:
Tapiola Sinfonietta
Tuottaja Miina Sivula
puh. 046 877 2299
email: miina.sivula@espoo.fi

Sellosali: Soittoniekanaukio 1, Espoo
Espoon kulttuurikeskus: Kulttuuriaukio 2, Espoo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helena Ruhkala
Tapiola Sinfonietta
040 514 0358
helena.ruhkala@espoo.fi
Twitter: @TSinfonietta
Instagram: tapiolasinfonietta
Facebook: fb.com/tapiolasinfonietta
www.tapiolasinfonietta.fi

Kuvat

© Sanna Pelliccioni
© Sanna Pelliccioni
Lataa
Tapiola Sinfonietta © Antti Kangassalo
Tapiola Sinfonietta © Antti Kangassalo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tapiola Sinfonietta on Espoon kaupunginorkesteri, joka tunnetaan monipuolisesta ohjelmistostaan ja ennakkoluulottomista produktioista yli taiteenalojen. Kooltaan 43 soittajan wieniläisklassinen orkesteri esiintyy usein myös ilman kapellimestaria. Muista suomalaisista orkestereista poiketen Tapiola Sinfonietta vastaa itse taiteellisesta ohjelmasuunnittelustaan. 
Tapiola Sinfonietta tekee pitkäjänteistä yhteistyötä taiteellisten partnereidensa kanssa, ja orkesterissa vierailee säännöllisesti aikamme valovoimaisimpia kapellimestareita ja solisteja. Toiminta tavoittaa kuulijoita myös kouluissa, sairaaloissa, neuvoloissa ja hoivakodeissa. Tapiola Sinfonietta vierailee säännöllisesti kotimaisilla festivaaleilla ja on tehnyt lukuisia kiertueita Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. 70 levyn diskografia on noteerattu maailmanlaajuisesti. 

www.tapiolasinfonietta.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme