Espoon kaupunki - Esbo stad

Tapiolaan uusi Jousenkaaren koulu – vanhan koulun tulevaisuutta selvitetään

Jaa

Jousenkaareen suunnitellaan uutta koulua. Vanha koulu suljettiin vuonna 2016.

Kaupunki on tehnyt eri viranomaisten kanssa laajoja tutkimuksia, jotka osoittavat, ettei vanhaa koulurakennusta ole tarkoituksenmukaista peruskorjata. Peruskorjaaminen ei ole teknisistä, taloudellisista eikä toiminnallisista syistä johtuen järkevää.

Uuden Jousenkaaren koulun hankesuunnitelma on valtuuston käsittelyssä 29.4.2019. Tavoitteena on saada Jousenkaareen turvalliset, terveelliset ja toimivat koulutilat mahdollisimman pian. Koulutilojen tarve kasvaa muutenkin, sillä ympäristöön on tulossa uutta asutusta.

Tämän hetken suunnitelman mukaan tavoitteena on rakennustöiden käynnistäminen pikimmiten niin, että uusi koulu olisi käyttövalmis syyslukukauden alusta vuonna 2021. Jousenkaaren koulun tontti ulottuu lännessä Tapiolan urheilupuiston reunaan saakka. Suuri tontti mahdollistaa uuden koulun ripeän toteutusaikataulun.

Kouluhankkeen rinnalla käynnistetään tontin asemakaavan muuttaminen. Kaavaprosessin yhteydessä selvitetään vielä vanhan koulurakennuksen suojeluarvot yhteistyössä Museoviraston ja muiden viranomaisten kanssa.

Koulun vieressä tyhjinä olevien kahden rivitalon purkua kiirehditään ja alueen kiinteistöjen valvontaa tehostetaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme