HSL Helsingin seudun liikenne

Tapiolan ja Leppävaaran bussilinjojen suunnittelu alkaa – vastaa HSL:n kyselyyn

Jaa

Suunnittelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa Tapiolan ja Leppävaaran alueelle uusia bussireittejä. Uudistamme alueen bussilinjoja, sillä pikaraitiotie 550 aloittaa liikennöinnin Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä vuonna 2024. Suunnittelun aluksi keräämme asiakkailta ideoita ja tietoja liikkumisesta.

Olemme avanneet liikkumiskyselyn, jolla selvitämme Tapiolan ja Leppävaaran alueilla kulkevien liikkumistottumuksia. Kysely on auki 22.8.2021 asti. Kyselyyn voi vastata myös, vaikka ei käyttäisi joukkoliikennettä. Vastaamiseen menee noin 5–10 minuuttia.

Suunnittelussa ovat mukana bussilinjat 104, 111, 112, 113, 114, 115, 118(B), 201B, 202, 203, 502, 548, 549, 552 (16.8.21 alkaen 52) ja 555(B).

Tavoitteenamme on suunnitella Tapiolan ja Leppävaaran alueelle parhaiten asiakkaiden tarpeita palveleva bussilinjasto. Suunnittelutyössä pohdimme esimerkiksi sitä, millaiset Tapiolan ja Leppävaaran väliset joukkoliikenneyhteydet ovat pikaraitiotie 550:n aloitettua.

Asiakkaat pääsevät osallistumaan suunnitteluun HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi/tapiolaleppavaara, jossa voi kommentoida suunnitelmia ja keskustella suunnittelijoidemme kanssa. Kerromme sivuilla myös muista osallistumistavoista. Palautetta on mahdollista jättää myös HSL:n palautejärjestelmän ja asiakaspalvelun kautta.

Suunnittelutyön on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2021, jolloin lopulliset ratkaisut viedään HSL:n hallituksen päätettäväksi. Muutokset linjastoon toteutetaan arviolta vuonna 2024. Teemme suunnittelua yhteistyössä myös Espoon kaupungin kanssa.

Liikkumiskysely: https://new.maptionnaire.com/q/2jz3bz6wrm2m

Suunnittelusivut: https://www.hsl.fi/tapiolaleppavaara

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Johannes Laitila
viestinnän asiantuntija
p. 040 528 2976

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme