Espoon kaupunki - Esbo stad

Tapiolan keskuksen länsiosasta korkeatasoinen arkkitehtoninen kokonaisuus

Jaa

Tapiolan keskuksen länsiosaan kehitetään ja toteutetaan asuntoja noin 400 asukkaalle sekä liike- ja toimistotiloja 5200 neliömetriä. Tapiolan keskuksen länsiosaan muodostuu näin uusi korkeatasoinen kokonaisuus. YIT Suomi Oy:n kanssa tehtävä kokonaissopimus on Espoon kaupunginhallituksen käsittelyssä 15.3.2021. Uusien asuntojen rakentaminen alkaa jo tänä keväänä.

Havainnekuva Merituulentien tontin suunnitellusta rakennuskokonaisuudesta. Kuva: YIT Suomi Oy.
Havainnekuva Merituulentien tontin suunnitellusta rakennuskokonaisuudesta. Kuva: YIT Suomi Oy.

”Tämä on jälleen yksi merkittävä askel Tapiolan keskuksen uudistamisessa entistä monipuolisemmaksi ja viihtyisämmäksi kaupunkikeskukseksi”, kertoo Espoon kaupungin projektinjohtaja Antti Mäkinen.

Espoon kaupungin sopimuskumppani YIT Suomi Oy kehittää, suunnittelee ja toteuttaa sopimusalueelle asuntoja sekä liike-, palvelu- ja toimistotiloja käsittävän kokonaisuuden. Sopimus sisältää asuintontin ja toimitilatontin kauppasopimuksen sekä kaksi pitkäaikaista maanvuokrasopimusta. Toteutus tehdään vaiheittain vuosina 2021–2026. Sopimusalue käsittää Itätuulenkuja 2:n ja 4:n asuintontit ja Merituulentien toimitilatontin sekä näihin liittyvät julkiset alueet Sammonsilta, Neljäntuulensilta ja Merituulenkuja.

 

Valmisteltu sopimus varmistaa sujuvan arjen sekä rakennusvaiheessa että sen jälkeen

Espoon kaupunki myy YIT Suomi Oy:lle Itätuulenkuja 4:n asuintontin ja Merituulentien toimitilatontin. Samassa yhteydessä kaupungin omistama KOy Espoon Koulu- ja päiväkotitilat myy omistamansa KOy Kielaksen osakkeet YIT Suomi Oy:lle. KOy Kielas omistaa Tapiolan keskuksen länsiosassa Itätuulenkuja 2:n asuintontin. Kaupungin ja YIT Suomi Oy:n kesken on valmisteltu edellä mainittuja tontteja ja niihin liittyviä julkisia alueita koskeva kokonaissopimus.

Kaupunki on rakennuttanut Merituulentien päällä olevalle tontille jo aikaisemmin betonikannen. Kannella on tällä hetkellä tilapäinen kuntoilu- ja pelialue. Toiminnalle etsitään tällä hetkellä korvaavaa aluetta Tapiolan keskuksessa. Tontin rakentaminen hoidetaan kokonaan kannen päällä, jolloin rakentamisesta ei aiheudu häiriötä Merituulentien liikenteelle. Asukkaiden autopaikat sijoitetaan tonteille kannen alle.

Työt aloitetaan välittömästi sopimuksen hyväksymisen jälkeen. Ensimmäisenä rakennetaan Itätuulenkuja 4:n asuintalo ja samassa yhteydessä Sammonsillan jalankulkualue, joka on suora yhteys eteläisestä Tapiolasta metroasemalle. Tämä yhteys avautuu vuoden 2022 lopussa. Alue on kokonaisuudessaan valmis vuonna 2026.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Havainnekuva Merituulentien tontin suunnitellusta rakennuskokonaisuudesta. Kuva: YIT Suomi Oy.
Havainnekuva Merituulentien tontin suunnitellusta rakennuskokonaisuudesta. Kuva: YIT Suomi Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää, ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.202116.4.2021 12:25:51 EEST | Tiedote

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön terveysasemapalvelujen järjestämistä jatkossakin ulkoistetulla terveysasemalla. Lisäksi lautakunta käsittelee mm. kotihoidon pysäköintitunnusta. Lautakunta saa myös sosiaali- ja terveystoimen toimintakertomuksen vuodelta 2020 sekä vammaispalvelujen, aikuisten sosiaalipalvelujen, mielenterveys- ja päihdepalvelujen sekä lastensuojelun valvontaraportit.

Koronarokotusvuorossa tänä vuonna 60 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat espoolaiset sekä riskiryhmiin kuuluvat12.4.2021 17:23:40 EEST | Tiedote

Koronarokotuksen ajanvaraus on käynnissä tänä vuonna 60 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille espoolaisille sekä henkilöille, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2. Koronavirustaudille altistavat sairaudet on listattu myös Espoon sivuille. Lue mitkä sairaudet ja tilat oikeuttavat riskiryhmäläisten rokotuksiin. Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Vaxzevria. Rokotteet jaetaan HUSin, THL:n ja kuntien yhteisen suosituksen mukaan 29.3. alkaen seuraavasti: Pfizer-BioNTech Comirnaty-rokote Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat Tänä vuonna 60-64 vuotta täyttävät 18-64 –vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. 16-17-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1 AstraZeneca Vaxzevria-rokote Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät THL:n linjauksen mukaisesti rokotettavan ei ole mahdollista valita, mitä rokotetta rokotuksessa käytetään. Kaikki kä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme