Espoon kaupunki - Esbo stad

Tapiolan Satakielitalon tilalle suunnitellaan asuntoja

Jaa

Tapiolan keskukseen on suunnitteilla uusi asuinkortteli Satakielenrinne, jonne rakennetaan koteja noin 650 asukkaalle. Kortteli sijaitsee metron ja Tapiolan palvelujen välittömässä läheisyydessä, entisen Tuultenaltaan ja purettavan Satakielitalon paikalla.

Tapiolan Satakielenrinne. Lähde: Verstas Arkkitehdit Oy
Tapiolan Satakielenrinne. Lähde: Verstas Arkkitehdit Oy

”Espoo jatkaa kestävää kasvuaan hyvien joukkoliikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä. Uuden Satakielenrinteen asukkailla on erinomaiset mahdollisuudet liikkua sekä metrolla, bussilla että pyöräillen. Tapiolan keskuksen monipuoliset palvelut ovat aivan vieressä”, toteaa teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

Satakielenrinne jatkaa Tapiolan puutarhakaupungin perinnettä vehreällä ympäristöllään. Kortteli rajautuu puistoalueeseen ja Leimuniittyyn, joka on osa valtakunnallisesti merkittävää ja arvokasta rakennettua kulttuuriympäristöä. Leimuniityn laidalle suunnitellut asuintalot ovat 2–6-kerroksisia ja Tuulimäen reunalla 4–10-kerroksisia. Rakennusten korkeudet on suunniteltu siten, että niiden varjostusvaikutus jäisi mahdollisimman vähäiseksi.

Satakielenrinteen kehittäminen perustuu vuonna 2017 järjestettyyn arkkitehtuurikilpailuun. Korttelin kokonaisvolyymi on 30 000 kerrosneliömetriä.

Satakielenrinteen asemakaava on kaupunginhallituksen käsittelyssä 1.2.2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tapiolan Satakielenrinne. Lähde: Verstas Arkkitehdit Oy
Tapiolan Satakielenrinne. Lähde: Verstas Arkkitehdit Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Yrittäjien ja yritysten tapahtumat kokoava kalenteri saa jatkoa 3.3.2021 08:43:07 EETTiedote

Espoossa on testattu uutta digitaalista tapahtumakalenteria, joka kokoaa yhteen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien ja koulutusten tiedot. Kokeilu on onnistunut niin hyvin, että kalenterin käyttö jatkuu ainakin kesäkuun 2021 loppuun saakka. Tavoitteena on, että laajenee pysyväksi, koko pääkaupunkiseudun yrittäjätapahtumat kattavaksi kalenteriksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme