Espoon kaupunki - Esbo stad

Tapiolan urheilupuisto on tulevaisuudessa vehreä kaupunkilaisten puisto  

Jaa

Tapiolan urheilupuistosta suunnitellaan puistomaisen vihreää, ilmastoviisasta ja helposti lähestyttävää urheilu- ja tapahtumapaikkaa. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee urheilupuiston kaavaehdotusta kevätkauden ensimmäisessä kokouksessaan 20.1.2021.

Tapiolan urheilupuisto,  ilmakuva lounaasta, havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP
Tapiolan urheilupuisto, ilmakuva lounaasta, havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP

Uudistuva urheilupuisto kutsuu espoolaisia liikkumaan ja viihtymään 

Urheilupuiston nykyisiä toimintoja ja liikuntapalveluita täydennetään:  sinne rakennetaanpaitsi uusi jalkapallostadion myös ulkoliikuntapaikkoja, kuten skeittipaikka, jalkapallo-, padel-, katukoripallo- ja pingiskenttiä. Urheilupuistoon rakennetaan myös monitoimi- ja mailapelihallit. 

Puisto liitetään toimivaksi osaksi jalankulun ja pyöräilyn verkostoja – sen läpi on helppo ja mukava kulkea.  

Urheilupuisto tuo Tapiolaan tapahtumia, ihmisiä ja elämää
 

Laadukkaasti suunniteltu urheilupuisto täydentää Tapiolan kaupunkikuvaa. Puiston rakennusten yhteyteen syntyy myös uusia aluetta elävöittäviä palveluita, esimerkiksi kauppoja, kahviloilta ja ravintoloita. Uusia koteja rakennetaan noin tuhannelle asukkaalle.  

Urheilupuistoon rakennettava 6000-paikkainen jalkapallostadion  mahdollistaa myös kansainvälisen tason pelien ja suurten tapahtumien järjestämisen. Pysäköinti keskitetään stadionin alapuoliseen laitokseen. 

”Laaditun asemakaavan pohjalta Tapiolan urheilupuistosta päästään toteuttamaan vehreä ja monipuolinen kaupunkimainen liikkumisen ja tapahtumien alue, johon on hyvät joukkoliikenneyhteydet,” kertoo Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen. 

Ilmastoviisas Urheilupuisto  

Puistolle tehdään hiilineutraaliussuunnitelma, jossa huomioidaan urheilupuiston energiankulutus ja päästöt sen koko elinkaaren aikana rakentamisesta purkuun. Mukaan lasketaan esimerkiksi rakennusmateriaalien tuotanto sekä rakentamisen ja ylläpidon vaatima energiankulutus.  

Suunnitelmassa selvitetään, millä toimenpiteillä urheilupuiston ilmastovaikutukset voidaan minimoida. “Suomessa ei ole aiemmin tehty vastaavalle kohteelle hiilineutraaliussuunnitelmaa tässä laajuudessa.  Alueen suunnittelussa huomioidaan lisäksi ilmastonmuutoksen aikaansaama sateiden ja tulvien yleistyminen,” kertoo arkkitehti Toni Saastamoinen: 

Urheilupuiston sijainnin ansiosta stadionille, tapahtumiin ja vapaa-ajan palveluiden pariin pääsee kätevästi ja ilmastoystävällisesti metrolla. 

Urheilupuiston kaavaehdotus etenee kaupunkisuunnittelulautakunnasta kaupunginhallitukselle. Lopullisesti kaavan hyväksyy valtuusto.

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Antti Mäkinen, Espoon kaupunki, p. 050 593 1339.

Arkkitehti Toni Saastamoinen, Espoon kaupunki, p. 040 520 8272.  

Kuvat

Tapiolan urheilupuisto,  ilmakuva lounaasta, havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP
Tapiolan urheilupuisto, ilmakuva lounaasta, havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP
Lataa
Tapiolan urheilupuisto, ilmakuva luoteesta,. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP.
Tapiolan urheilupuisto, ilmakuva luoteesta,. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP.
Lataa
Tapiolan urheilupuisto, ilmakuva pohjoisesta. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP.
Tapiolan urheilupuisto, ilmakuva pohjoisesta. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 19.1.202219.1.2022 20:52:48 EET | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta antaa lausunnon Tapiolan päiväkodin peruskorjauksen hankesuunnitelmasta Kasvun ja oppimisen lautakunta toteaa lausuntonaan Tapiolan päiväkodin teknisen peruskorjauksen hankesuunnitelmasta, että hankesuunnitelmassa otetaan huomioon näkemys hyvästä varhaiskasvatusympäristöstä eikä suunnitelmaan ole huomauttamista. Keskeisellä paikalla sijaitseva kulttuurihistoriallisesti merkittävä päiväkoti halutaan säilyttää nykyisessä toiminnassa. Rakennus on suojeltu kulttuurihistoriallisten sekä rakennustaiteellisten tai kaupunkikuvallisten arvojen vuoksi, eikä sitä saa purkaa. Suojelutarve vaikuttaa merkittävästi myös korjausten suunnitteluun. Varhaiskasvatuksen palveluverkon näkökulmasta päiväkoti on tarpeellinen säilyttää alueella. Varhaiskasvatusikäisen väestön määrä kasvaa lähialueella vuoteen 2030 mennessä noin 200 lapsella ja Otaniemen puolella noin 480 lapsella. Lähialueella on myös pieniä tiloja, joista pyritään mahdollisuuksien mukaan luopumaan. Lähistölle ei

Kesätyökeskiviikoista vinkkejä kesätyön hakuun, kesäsetelit jakoon helmikuussa - Espoon kaupungin nuorisopalvelut tarjoaa tukea nuorten kesätyöllistymiseen19.1.2022 15:32:53 EET | Tiedote

Espoon kaupungin nuorisopalveluiden tehtävä on tukea nuorten hyvinvointia erilaisissa elämäntilanteissa. Kesätyö on tärkeä osa nuoren elämää ja aktiivinen kesätyöhaku on jo käynnissä. Nuorisopalvelut tarjoaa tietoa ja tukea kesätyön hankkimiseen liittyen. Tammikuun lopulla alkavat kesätyökeskiviikot paneutuvat kesätyön hakuun liittyviin käytännön kysymyksiin ja asioihin. Kesäseteli kannustaa yrityksiä ja yhteisöjä palkkaamaan nuoria kesätöihin, Nuori Espoo Yritysseteli ja TAT Kesäyrittäjä taas kannustavat nuoria yrittäjyyteen.

Tilastot ja tutkimukset -kuukausitiedote tammikuu 202218.1.2022 15:10:43 EET | Tiedote

Koronaepidemian vaikutukset näkyvät espoolaisten palvelutyytyväisyydessä - Kaupunki- ja kuntapalvelut Espoossa 2021 -tutkimus on valmistunut. Espoo yritysten toimintaympäristönä 2021 -tutkimuksen mukaan erityisesti yksinyrittäjien liikevaihto on pienentynyt koronaepidemian aikana. Espoon väestö oli vuoden 2021 marraskuun lopussa ennakkotietojen mukaan 296 600 asukasta. Työttömien määrä oli vuoden 2021 marraskuussa alhaisin sitten helmikuun 2020, jonka jälkeen koronarajoitukset astuivat voimaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme