Espoon kaupunki - Esbo stad

Tapiolan urheilupuisto on tulevaisuudessa vehreä kaupunkilaisten puisto  

Jaa
Tapiolan urheilupuistosta suunnitellaan puistomaisen vihreää, ilmastoviisasta ja helposti lähestyttävää urheilu- ja tapahtumapaikkaa. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee urheilupuiston kaavaehdotusta kevätkauden ensimmäisessä kokouksessaan 20.1.2021.
Tapiolan urheilupuisto,  ilmakuva lounaasta, havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP
Tapiolan urheilupuisto, ilmakuva lounaasta, havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP

Uudistuva urheilupuisto kutsuu espoolaisia liikkumaan ja viihtymään 

Urheilupuiston nykyisiä toimintoja ja liikuntapalveluita täydennetään:  sinne rakennetaanpaitsi uusi jalkapallostadion myös ulkoliikuntapaikkoja, kuten skeittipaikka, jalkapallo-, padel-, katukoripallo- ja pingiskenttiä. Urheilupuistoon rakennetaan myös monitoimi- ja mailapelihallit. 

Puisto liitetään toimivaksi osaksi jalankulun ja pyöräilyn verkostoja – sen läpi on helppo ja mukava kulkea.  

Urheilupuisto tuo Tapiolaan tapahtumia, ihmisiä ja elämää
 

Laadukkaasti suunniteltu urheilupuisto täydentää Tapiolan kaupunkikuvaa. Puiston rakennusten yhteyteen syntyy myös uusia aluetta elävöittäviä palveluita, esimerkiksi kauppoja, kahviloilta ja ravintoloita. Uusia koteja rakennetaan noin tuhannelle asukkaalle.  

Urheilupuistoon rakennettava 6000-paikkainen jalkapallostadion  mahdollistaa myös kansainvälisen tason pelien ja suurten tapahtumien järjestämisen. Pysäköinti keskitetään stadionin alapuoliseen laitokseen. 

”Laaditun asemakaavan pohjalta Tapiolan urheilupuistosta päästään toteuttamaan vehreä ja monipuolinen kaupunkimainen liikkumisen ja tapahtumien alue, johon on hyvät joukkoliikenneyhteydet,” kertoo Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen. 

Ilmastoviisas Urheilupuisto  

Puistolle tehdään hiilineutraaliussuunnitelma, jossa huomioidaan urheilupuiston energiankulutus ja päästöt sen koko elinkaaren aikana rakentamisesta purkuun. Mukaan lasketaan esimerkiksi rakennusmateriaalien tuotanto sekä rakentamisen ja ylläpidon vaatima energiankulutus.  

Suunnitelmassa selvitetään, millä toimenpiteillä urheilupuiston ilmastovaikutukset voidaan minimoida. “Suomessa ei ole aiemmin tehty vastaavalle kohteelle hiilineutraaliussuunnitelmaa tässä laajuudessa.  Alueen suunnittelussa huomioidaan lisäksi ilmastonmuutoksen aikaansaama sateiden ja tulvien yleistyminen,” kertoo arkkitehti Toni Saastamoinen: 

Urheilupuiston sijainnin ansiosta stadionille, tapahtumiin ja vapaa-ajan palveluiden pariin pääsee kätevästi ja ilmastoystävällisesti metrolla. 

Urheilupuiston kaavaehdotus etenee kaupunkisuunnittelulautakunnasta kaupunginhallitukselle. Lopullisesti kaavan hyväksyy valtuusto.

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektinjohtaja Antti Mäkinen, Espoon kaupunki, p. 050 593 1339.

Arkkitehti Toni Saastamoinen, Espoon kaupunki, p. 040 520 8272.  

Kuvat

Tapiolan urheilupuisto,  ilmakuva lounaasta, havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP
Tapiolan urheilupuisto, ilmakuva lounaasta, havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP
Lataa
Tapiolan urheilupuisto, ilmakuva luoteesta,. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP.
Tapiolan urheilupuisto, ilmakuva luoteesta,. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP.
Lataa
Tapiolan urheilupuisto, ilmakuva pohjoisesta. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP.
Tapiolan urheilupuisto, ilmakuva pohjoisesta. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme