Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tapulikaupungin ja Puistolan asemanseudulle suunnitellaan täydennysrakentamista – suunnitteluperiaatteet valmisteilla

Jaa

Tapulikaupungin ja Puistolan asemanseudulle laaditaan täydennysrakentamisen suunnitteluperiaatteet ohjaamaan alueen asemakaavoitusta. Uudistamisen lähtökohta on asemanseudun tiivistäminen yleiskaavan ja kaupunkistrategian tavoitteiden mukaisesti. Suunnitteluperiaatteiden tarkastelualue sisältää sekä Tapulikaupungin että Puistolan alueita. Suunnitteluperiaatteita esitellään verkkoasukastilaisuudessa 14. syyskuuta 2022. Suunnittelun lähtökohtia voi kommentoida myös verkossa Kerrokantasi-kyselyssä 26. syyskuuta asti.

Kuva Tapuliaukiolta. Kuva: Helsingin kaupunki.
Kuva Tapuliaukiolta. Kuva: Helsingin kaupunki.

Tapulikaupungin ja Puistolan suunnitteluperiaatteet ohjaavat alueen asemakaavoitusta. Suunnitteluperiaatteissa käsitellään yleispiirteisesti muun muassa asumista, liikkumista ja viheralueita. Suunnitteluperiaatteilla ja asemakaavanmuutoksilla pyritään tarjoamaan lisää mahdollisuuksia monimuotoiselle asumiselle, joka ottaa huomioon alueen ominaispiirteet. Uudis- ja täydennysrakentaminen monipuolistavat asuntokantaa radan molemmilla puolilla ja parantavat mahdollisuuksia asunnonvaihtoon elämäntilanteen ja tarpeiden muuttuessa.

Suunnitteluperiaatteet on tarkoitus viedä kaupunkiympäristölautakunnan päätettäväksi talvella 2022–2023. Lautakunnan hyväksynnän jälkeen periaatteet muodostavat kokonaiskuvallisen näkemyksen ja ohjeistuksen tuleviin asemakaavoihin ja toimivat julkisten alueiden suunnittelun ohjeena. Periaatteet eivät käynnistä suunnittelua automaattisesti. Yksityisiä tontteja ryhdytään kehittämään ensisijaisesti tontinomistajan aloitteesta.

Suunnitteluaineistoon voi tutustua 5.9.–26.9.2022 verkkosivuilla hel.fi/suunnitelmat.

Osallistu suunnitteluun – kerro mielipiteesi Kerrokantasi-kyselyssä ja tule kuulolle verkkoasukasiltaan

Suunnittelun lähtökohtiin voi tutustua tarkemmin Kerrokantasi-verkkokyselyssä ja suunnitelmia voi kommentoida 5.9.–26.9.2022 välisenä aikana. Vastauksia toivotaan kaikilta alueella ja ympäristössä liikkuvilta – niin asukkailta, työntekijöiltä kuin muilta alueen tuntevilta. Kyselyyn pääsee osoitteessa: kerrokantasi.hel.fi/tapulikaupunki-puistola

Tapulikaupungin ja Puistolan suunnitteluperiaatteita esitellään ja niistä voi keskustella verkkoasukasillassa keskiviikkona 14.9. kello 18.30. Linjoille voi liittyä 18.15 alkaen ja tapahtuman liittymislinkki löytyy osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet.

Tapulikaupungin ja Puistolan suunnitteluperiaatteita esitellään myös tiiviisti keskiviikkona 12.10. osana alueellista Uutta Koillis-Helsinkiä -tilaisuutta. Tilaisuus pidetään verkossa. Ohjelma alkaa klo 17.30. Tilaisuuden ohjelma, liittymislinkki ja muut ohjeet löytyvät verkosta osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joakim Kettunen
arkkitehti
kaupunkiympäristön toimiala
asemakaavoitus
puh. 09 310 37289
joakim.kettunen@hel.fi

Kuvat

Kuva Tapuliaukiolta. Kuva: Helsingin kaupunki.
Kuva Tapuliaukiolta. Kuva: Helsingin kaupunki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme