Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tapulikaupungin kirjaston aukioloaikoja lyhennetään joulukuuksi

Jaa

Tapulikaupungin kirjaston aukioloaikaa lyhennetään määräaikaisesti joulukuun ajaksi. 2.– 31.12.2019 välisenä aikana kirjasto on avoinna ma-to klo 9–18, pe klo 9–16 ja la klo 9–16. Koillis-Helsingissä sijaitsevan Tapulikaupungin kirjaston tilat ovat keskeisellä paikalla aivan Puistolan juna-aseman läheisyydessä. Kirjaston tilat ovat toisessa kerroksessa liikerakennuksessa, jonka alakerta on tyhjentynyt kaupallisista toimijoista. Kirjastoon mennään sisälle valvomattoman ala-aulan kautta. Ala-aulassa on ollut iltaisin levottomuutta, joka yltää myös kirjaston tiloihin.

Tapulikaupungin kirjaston aukioloaikaa lyhennetään määräaikaisesti joulukuun ajaksi. Kuva: Helsingin kaupunki
Tapulikaupungin kirjaston aukioloaikaa lyhennetään määräaikaisesti joulukuun ajaksi. Kuva: Helsingin kaupunki

Sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuuden ja hyvinvoinnin vuoksi kirjaston illan aukioloaikaa lyhennetään määräajaksi. Tilanteeseen etsitään pikaisesti ratkaisu siten, että kirjastossa käynti on kaikille iloinen ja virkistystä tuova kokemus. Kaikille avoimena julkisena tilana Tapulikaupungin kirjasto on merkittävä toimija alueellaan ja sen sijainti lähellä Puistolan asemaa on hyvä. Kirjasto tuo hyvinvointia alueelle ja luo turvalliset ja viihtyisät puitteet kaikenikäisille kaupunkilaisille.

”Kaupunki etsii yhdessä kiinteistöyhtiön kanssa ratkaisun, miten kirjaston ja sen miehittämättömän ala-aulan turvallisuus ja viihtyvyys varmistetaan. Tarvitsemme laaja-alaista yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa, että asiointi kirjastossa on kaikille miellyttävää. Kirjastoon on tulossa myös määräaikaista lisätyövoimaa”, sanoo aluekirjastopalvelujen johtaja Saara Ihamäki Helsingin kaupunginkirjastosta.

Kaikki Tapulikaupungin kirjastoon suunnitellut tapahtumat järjestetään sovittujen aikataulujen mukaisesti myös joulukuussa. Tulossa on mm. teatteriesitys "Verhot ovat auki jos niitä onkaan - kertomuksia kodista" tiistaina 3.12. klo 18. Esitys koostuu syksyn aikana Tapulikaupungin aikuisten teatterityöpajoihin osallistuneiden teksteistä ja ajatuksista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saara Ihamäki
Aluekirjastopalvelujen johtaja
Helsingin kaupunginkirjasto
saara.ihamaki@hel.fi, 050 342 1232

Virpi Jero
Tapulikaupungin ja Puistolan kirjastojen johtaja
Helsingin kaupunginkirjasto
virpi.jero@hel.fi, 040 334 9668

Kuvat

Tapulikaupungin kirjaston aukioloaikaa lyhennetään määräaikaisesti joulukuun ajaksi. Kuva: Helsingin kaupunki
Tapulikaupungin kirjaston aukioloaikaa lyhennetään määräaikaisesti joulukuun ajaksi. Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

* * *

Helsingin kaupunginkirjasto on Suomen suurin yleinen kirjasto ja yleisten kirjastojen keskuskirjasto.

Helmet on pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen kirjastoverkko - Helsinki Metropolitan Area Libraries. Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurikeskusten kevätohjelmisto on julkaistu23.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo ovat julkistaneet kevään ohjelmistonsa. Keskuksissa nähdään kevään aikana lähes tuhat tapahtumaa koko perheen työpajoista tanssiesityksiin sekä teatteri- ja sirkusesityksistä konsertti-iltoihin, näyttelyihin ja elokuvanäytöksiin. Ohjelmisto on tuttuun tapaan kaikille avoin, korkeatasoinen, monipuolinen ja osallistava. Osa tapahtumista on maksuttomia.

Vårens program för Helsingfors kulturhus har publicerats23.1.2020 07:59:00 EETTiedote

Annegården, Caisa, Gamlasgården, Malms kulturhus, Stoa och Nordhuset har publicerat sitt program för våren. I Helsingfors kulturcentraler ordnas nästan tusen evenemang under våren, från verkstäder för hela familjen till dansföreställningar och från teater- och cirkusföreställningar till konsertkvällar, utställningar och filmvisningar. Programmen är i vanlig ordning öppna för alla, högklassiga, mångsidiga och inkluderande. En del av evenemangen är avgiftsfria. Program finns också på svenska.

Savoy-teatteri teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen 201917.1.2020 12:07:07 EETTiedote

Savoy-teatterin kävijämäärä kasvoi viime vuonna ennätykselliseen lukuun 120 100. Viime vuosi oli muutoinkin Savoy-teatterille menestyksekäs: ensi kertaa järjestetty Savoy JAZZFest keräsi salit täyteen ja sai kriitikoilta loistavat arviot. Muita yleisömenestyksiä olivat mm. maailmanmusiikkikonsertit, joiden esiintyjinä olivat The Mystery of Bulgarian Voices ja Gisela João, Fado Flamenco -esitykset, UMO Helsinki Jazz Orchestran lounaskonsertit sekä kotimaisten artistien Juha Tapion ja Anneli Saariston konsertit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme