Messukeskus

Tarinat ympäröivät lapsia Helsingin Kirjamessuilla

Jaa

Helsingin Kirjamessut uudisti viime vuonna täydellisesti lastenalueet Toukolan ja Kumpulan. Uudistunut lastenalue oli viime vuonna menestys joka saa tänä vuonna jatkoa. Tänäkin vuonna ohjelmapisteet tarjoavat huikeaa ohjelmaa lapsille ja koko perheelle, nyt myös ruotsiksi. Alueella ovat esillä uudet lastenkirjat, siellä voi kuunnella tarinoita, syventyä tarinoiden maailmaan laulun ja leikin kautta sekä tavata kirjoista tuttuja hahmoja. Messuilla vierailee YLE:n Galaxi ja Pikku Kakkonen. Helsingin Kirjamessut järjestetään 24. – 27.10.2019 Messukeskuksessa.

Kuva: Emmi Kähkönen
Kuva: Emmi Kähkönen

”Lukeminen on koko perheen asia. Kirjamessuille on ensiarvoisen tärkeää mahdollistaa laadukasta kirjallisuusohjelmaa myös perheen pienimmille. Lasten alueen ohjelma ja koko alue on suunniteltu siten että paikalle on helppo saapua eri ikäisten lasten kanssa. Alueella kirjallisuuteen voi tutustua eri tavoin sekä hankkia lukemista kodin iltasatuhetkiin", kertoo ohjelmajohtaja Ronja Salmi. "Vanhempia on huomioitu perhe-elämään keskittyvällä ohjelmalla. Sunnuntaina 27.10. Esplanadi-lavalla koko päivän ohjelma koostuu keskusteluista koskien lastensaantia, kasvastusta ja parisuhdetta." 

Askartelua, lukuhetkiä, satuhahmoja

YLE:n Galaxi tuo kirjamessuille juontajansa Valtteri  Lehtisen, Jasmin Beloued´n ja Sara Maaria Peltosen perjantaina 25.10. klo 10-18. Perjantaina messuilla on myös Tubettajan abc -kuvausta Kumpulassa klo 10.30 ja klo 13.00. YLE:n Pikku Kakkonen on messuilla lauantaina 26.10. klo 10-18 ja silloin tutustutaan Pikku Kakkosen eskarisovellukseen. Reppu-Heppu on Kumpula-lavalla lauantaina 26.10. klo 10.30, 12.30, 14.30 ja 16.30.

Nipsun rohkeusjuhlia vietetään lauantaina 26.10. klo 11.30–12.00 Kumpulassa. Muumishow´n jälkeen pääsee tapaamaan muumeja. Herra Hakkaraisen tapaa Kumupulassa heti show’n jälkeen klo 12.

Pikku Myy tulee tervehtimään sunnuntaina 27.10. klo 10.30 Kumpulaan ja heti perään paikalle saapuvat klo 11 Tatu ja Patu.

Suomen suurin kirja-alan tapahtuma

Helsingin Kirjamessut on Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi. Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on myös Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Messuilla on myös Levymessut ja Postimerkkinäyttely. Suunnista kirjaan -tapahtuma järjestetään torstaina ja perjantaina ja se tuo noin 8000 koululaista messuille.

Helsingin Kirjamessut järjestetään 24.–27.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna torstaista lauantaihin 24. – 26.10. klo 10-20 ja sunnuntaina 27.10. klo 10-18.
Liput ovelta ja tapahtuman aikana verkkokaupasta: aikuiset 19 e, lapset, opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset 10 e, perhelippu 36 e, kokoaikaliput 30 e/20 e.
Liput ennakkoon edullisemmin verkkokaupasta http://shop.messukeskus.com

Tapahtuma järjestetään nyt 19. kertaa. Samanaikaisesti järjestetään Viini ja Ruoka -tapahtuma, johon pääsee tutustumaan samalla lipulla. Tapahtumakokonaisuudessa vieraili viime vuonna 85 616.

Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh. 040 750 1019, ronja@ryovari.fi

www.helsinginkirjamessut.fi

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta http://mediabank.messukeskus.com

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Emmi Kähkönen
Kuva: Emmi Kähkönen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkamessujen ohjelmassa esillä vastuullisuus, maata pitkin matkustaminen ja partnerimaa Viro4.12.2019 08:00:00 EETTiedote

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matkamessujen ohjelman julkistus on aloitettu. Ohjelmassa näkyy entistä voimakkaammin vastuullinen matkailu. Myös Matkamessujen partnerimaa Viro on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 16.-19.1.2020. Matkailun trendit ja matkailun merkitys muuttuvassa yhteiskunnassa ovat voimakkaasti esillä Matkamessuilla. Matkailuteollisuus tuottaa 10 % maailman bruttokansantuotteesta ja työllistää maailmanlaajuisesti joka kymmenennen ihmisen, mutta turismin kasvaessa maapallon kestokyky on kuitenkin koetuksella. Kuinka vastuullisuus tulisi ottaa huomioon matkailuteollisuudessa? Onko vastuullisuus ja kestävyys muuttumassa ”uudeksi normiksi” matkailualalla? Matkailualan ammattilainen ja The Global Sustainable Tourism Councilin Ruotsin edustaja Jeppe Klockareson pohtii puheenvuorossaan matkailun haasteita, mahdollisuuksia, sekä Ruotsin #flygskam -ilmiötä Inspiration Stagella torstaina 16.1. kello 12.30. Samaa

Opiskelijoiden aktiivista osallistumista palkittiin Studia-messuilla3.12.2019 16:18:39 EETTiedote

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Messukeskuksen lahjoittamasta 4000 euron summasta jaettiin neljä stipendiä, jotka myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukion Let’s Get Global -projektin kahdeksanhenkiselle ydinryhmälle, Helsingin normaalilyseon lukion opiskelijakunnan hallitukselle, Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitukselle sekä Luostarivuoren Lyseon opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Kasper Vienanlinnalle. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 3.–4.12.2019.

Yksityissijoittajat valitsivat Suomen houkuttelevimmat pörssiyhtiöt – kärjessä komeilevat jo toistamiseen samat voittajat26.11.2019 10:15:00 EETTiedote

Kone, Ponsse, Marimekko ja Verkkokauppa.com haalivat jälleen sijoittajien äänet vuoden 2019 Yksityissijoittajan valinta -kilpailussa. Kilpailussa yksityissijoittajat valitsevat Suomen houkuttelevimmat ja luotettavimmat pörssiyhtiöt neljässä eri sarjassa: suuri, keskisuuri ja pieni pörssiyhtiö sekä paras First North -listalla. Kilpailun järjestää Pörssisäätiö, Kreab ja Messukeskus. Voittajat julkistettiin Sijoitus Invest -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 26.11.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme