Messukeskus

Tarinat ympäröivät lapsia Helsingin Kirjamessuilla

Jaa

Helsingin Kirjamessut uudisti viime vuonna täydellisesti lastenalueet Toukolan ja Kumpulan. Uudistunut lastenalue oli viime vuonna menestys joka saa tänä vuonna jatkoa. Tänäkin vuonna ohjelmapisteet tarjoavat huikeaa ohjelmaa lapsille ja koko perheelle, nyt myös ruotsiksi. Alueella ovat esillä uudet lastenkirjat, siellä voi kuunnella tarinoita, syventyä tarinoiden maailmaan laulun ja leikin kautta sekä tavata kirjoista tuttuja hahmoja. Messuilla vierailee YLE:n Galaxi ja Pikku Kakkonen. Helsingin Kirjamessut järjestetään 24. – 27.10.2019 Messukeskuksessa.

Kuva: Emmi Kähkönen
Kuva: Emmi Kähkönen

”Lukeminen on koko perheen asia. Kirjamessuille on ensiarvoisen tärkeää mahdollistaa laadukasta kirjallisuusohjelmaa myös perheen pienimmille. Lasten alueen ohjelma ja koko alue on suunniteltu siten että paikalle on helppo saapua eri ikäisten lasten kanssa. Alueella kirjallisuuteen voi tutustua eri tavoin sekä hankkia lukemista kodin iltasatuhetkiin", kertoo ohjelmajohtaja Ronja Salmi. "Vanhempia on huomioitu perhe-elämään keskittyvällä ohjelmalla. Sunnuntaina 27.10. Esplanadi-lavalla koko päivän ohjelma koostuu keskusteluista koskien lastensaantia, kasvastusta ja parisuhdetta." 

Askartelua, lukuhetkiä, satuhahmoja

YLE:n Galaxi tuo kirjamessuille juontajansa Valtteri  Lehtisen, Jasmin Beloued´n ja Sara Maaria Peltosen perjantaina 25.10. klo 10-18. Perjantaina messuilla on myös Tubettajan abc -kuvausta Kumpulassa klo 10.30 ja klo 13.00. YLE:n Pikku Kakkonen on messuilla lauantaina 26.10. klo 10-18 ja silloin tutustutaan Pikku Kakkosen eskarisovellukseen. Reppu-Heppu on Kumpula-lavalla lauantaina 26.10. klo 10.30, 12.30, 14.30 ja 16.30.

Nipsun rohkeusjuhlia vietetään lauantaina 26.10. klo 11.30–12.00 Kumpulassa. Muumishow´n jälkeen pääsee tapaamaan muumeja. Herra Hakkaraisen tapaa Kumupulassa heti show’n jälkeen klo 12.

Pikku Myy tulee tervehtimään sunnuntaina 27.10. klo 10.30 Kumpulaan ja heti perään paikalle saapuvat klo 11 Tatu ja Patu.

Suomen suurin kirja-alan tapahtuma

Helsingin Kirjamessut on Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi. Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on myös Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Messuilla on myös Levymessut ja Postimerkkinäyttely. Suunnista kirjaan -tapahtuma järjestetään torstaina ja perjantaina ja se tuo noin 8000 koululaista messuille.

Helsingin Kirjamessut järjestetään 24.–27.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna torstaista lauantaihin 24. – 26.10. klo 10-20 ja sunnuntaina 27.10. klo 10-18.
Liput ovelta ja tapahtuman aikana verkkokaupasta: aikuiset 19 e, lapset, opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset 10 e, perhelippu 36 e, kokoaikaliput 30 e/20 e.
Liput ennakkoon edullisemmin verkkokaupasta http://shop.messukeskus.com

Tapahtuma järjestetään nyt 19. kertaa. Samanaikaisesti järjestetään Viini ja Ruoka -tapahtuma, johon pääsee tutustumaan samalla lipulla. Tapahtumakokonaisuudessa vieraili viime vuonna 85 616.

Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
ohjelmajohtaja Ronja Salmi, puh. 040 750 1019, ronja@ryovari.fi

www.helsinginkirjamessut.fi

Kuvia Helsingin Kirjamessuilta http://mediabank.messukeskus.com

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Emmi Kähkönen
Kuva: Emmi Kähkönen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme