Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

TARKENNETTU TIEDOTE: Helsinki varautuu varhaiskasvatuksen haastavaan henkilöstötilanteeseen useilla toimenpiteillä

Jaa

Tarkennamme Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksessa aloittavien lasten määrää vuoden 2022 alussa. Tiedotteessa kerrottiin, että varhaiskasvatuksessa aloittaa noin 1900 uutta lasta. Oikea luku on noin 1200 uutta lasta ja lisäksi noin 600 perhettä on jättänyt siirtohakemuksen toiseen päiväkotiin Helsingissä. Alla tiedote korjattuna.

Vuoden 2022 alussa Helsingissä aloittaa noin 1200 uutta lasta varhaiskasvatuksessa. Henkilöstötilanne on haastava ja Helsinki valmistautuu lukuisilla uusilla toimenpiteillä varmistamaan henkilöstön saatavuuden. Helsingin kaupungin päiväkodeissa on lapsia noin 27 000.

Helsingissä henkilöstötilannetta parannetaan lisäämällä edelleen varahenkilöitä ja kehittämällä henkilöstön palkitsemista. Lisäksi panostetaan perehdytykseen ja mentorointiin ja lisätään johtamisresurssia isoihin yksiköihin.

Vuoden alun tilanteeseen valmistaudutaan myös sulkemalla noin 10 leikkipuistoa tammikuun ajaksi. Leikkipuistojen henkilöstö siirtyy päiväkoteihin määräaikaisesti. Leikkipuistojen iltapäivätoiminnan lapset ohjataan muihin alueen leikkipuistoihin ja kerhotoiminta on osittain tauolla. ”Tarkastelemme tilannetta kokonaisuutena ja tiedotamme asiasta paikallisesti leikkipuistoissa. Leikkipuistot ovat tärkeä osa helsinkiläisten arkea ja varhaiskasvatustyötä ja teemme työtä sen eteen, että tämä ratkaisu jäisi hyvin lyhytaikaiseksi,” toteaa vs. varhaiskasvatusjohtaja Ulla Lehtonen.

Yhtenä uutena toimenpiteenä haastavaan henkilöstötilanteeseen Helsingin kaupunki nostaa kannustuspalkkiota ja maksaa sen jatkossa uusille varhaiskasvatuksen opettajille, varhaiskasvatuksen erityisopettajille sekä varhaiskasvatuksen kiertävälle erityisopettajalle. Palkkiosta maksetaan työsuhteen alussa 1000 euroa ja toinen 1000 euroa, kun vakinaista työsuhdetta on kulunut 6 kuukautta samassa yksikössä.

”Pyrimme palkkion korottamisella saamaan lisää henkilöstöä varhaiskasvatusyksiköihin ja näin parantamaan varhaiskasvatuksen henkilöstötilannetta. Palkkio maksetaan myös niille vuoden 2022 aikana vakinaistetuille, jotka ovat aiemmin työskennelleet kaupungilla määräaikaisina kyseisissä tehtävissä”, Lehtonen kertoo.

”Ruotsinkielisessä palvelukokonaisuudessa palkkio koskee myös varhaiskasvatuksen lastenhoitajia. Ruotsinkielisessä palvelukokonaisuudessa palkkion myöntämiseen myös lastenhoitajalle päädyttiin erityisen haastavan rekrytointitilanteen vuoksi”, sanoo palvelukokonaisuuden johtaja Niclas Grönholm.

”Näillä eri ratkaisuilla turvaamme varhaiskasvatuksen uusille lapsille vuoden vaihteessa. Olemme rekrytoineet uutta henkilöstöä aktiivisesti, mutta tämä syksy on ollut poikkeuksellisen haastava. Jatkamme rekrytointia edelleen ja puramme leikkipuistojen sulkemiset heti kun se on mahdollista.”, toteaa toimialajohtaja Satu Järvenkallas.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satu Järvenkallas, toimialajohtaja, kasvatus ja koulutus, puh. 09 310 86 200

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Päätöstiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksesta 18.1.202218.1.2022 18:16:22 EET | Tiedote

Lautakunnan tiistaina 18. tammikuuta pidetyn kevätkauden ensimmäisen kokouksen päätöstiedote on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksessa ei ennakkotiedoista poiketen käsitelty seuraavia esityslistan asioita, vaan niiden käsittely siirtyy seuraavaan kokoukseen: - Yksityisen hoidon tuen kuntalisämuutokset, päiväkotihoidossa ja esiopetusta täydentävässä varhaiskasvatuksessa 1.6.2022 alkaen - Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluntuottajalle maksettava esiopetuskorvaus 1.6.2022 alkaen - Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluntuottajalle maksettava sisaruskorvaus 1.7.2022 alkaen Kokouksen esityslista on saatavilla toimialan verkkosivuilta.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 18.1.202214.1.2022 10:05:58 EET | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kevätkauden ensimmäinen kokous pidetään tiistaina 18. tammikuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa selvitys toimialan sitovien tavoitteiden toteutumisesta vuonna 2021 sekä yksityisen hoidon tuen kuntalisämuutokset päiväkotihoidossa ja esiopetusta täydentävässä varhaiskasvatuksessa 1.6.2022 alkaen. Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

PRECISERING AV PRESSMEDDELANDE: Helsingfors vidtar proaktivt flera åtgärder med anledning av det utmanande personalläget inom småbarnspedagogiken22.12.2021 16:15:00 EET | Tiedote

I pressmeddelandet preciserar vi antalet nya barn som börjar inom småbarnspedagogiken i Helsingfors i början av år 2022. I meddelandet stod att ca 1900 nya barn börjar inom småbarnspedagogiken. Det rätta antalet är 1200 och utöver det har ca 600 familjer ansökt om intern förflyttning till ett annat daghem i Helsingfors. Nedan det korrigerade pressmeddelandet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme