Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tarkkuutta pysäköintiin ratikkareiteillä – lähes sata katkosta liikenteessä

Jaa

Raitioliikenteessä on ollut noin sata katkosta kuluneen viikon aikana väärinpysäköityjen autojen takia. Ongelmat keskittyvät muutamille kaduille erityisesti keskustaan. Ongelmallisia katuja ovat Tehtaankatu, Laivurinkatu, Bulevardi, Porthaninkatu, Korppaanmäentie, Ruoholahdenkatu, Liisankatu, Snellmaninkatu, Arabiankatu ja Pohjolankatu.

Tehtaankatu tammikuussa 2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Kirsikka Mattila
Tehtaankatu tammikuussa 2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Kirsikka Mattila

Autoilijoita pyydetään olemaan erityisen tarkkana näille kaduille pysäköidessään, jotta ratikat pääsevät kulkemaan. Kiskosta auton kylkeen tulee jäädä suoralla tiellä 90 senttimetriä ja kaarteessa 130 senttimetriä tilaa. Etäisyyttä voi hahmottaa esimerkiksi ottamalla kaksi pitkää askelta kiskosta kadun varteen.

Tammikuun aikana HKL on saanut kaikkiaan 180 ilmoitusta väärinpysäköidyistä autoista.

Kaupunki ottaa käyttöön toimenpiteitä, joiden avulla ratikoiden kulku pyritään varmistamaan ongelmallisilla kaduilla. Pysäköinninvalvonnan lisäksi harkinnassa ovat väliaikaiset pysäköintikiellot ja siirtokehotukset.

Ajoneuvoja siirretään lumitöiden vuoksi tällä hetkellä Helsingissä päivittäin 250 kappaletta.

Toini-myrskyn jäljet on lähes siivottu

Toini-myrskyn jälkien siivoaminen alkaa olla Helsingissä loppusuoralla. Pääkaduilla ja joukkoliikennekaduilla ajoradat ja jalkakäytävät on saatu siivottua kokonaan. Samoin tehostetun hoidon kävely- ja pyöräreitit ovat pääosin hyvässä kunnossa.

Asuinkatujen ajoradat on pääosin siivottu. Asuinkatujen jalkakäytävillä on valitettavasti edelleen työtä jäljellä. Lisäksi kaduilla on edelleen lumikasoja ja risteyksissä näkemäesteitä.

Kiinteistöt ovat hoitaneet vastuulleen kuuluvat jalkakäytävät pääosin hyvin.

Kahden viime viikon aikana kaupungin lumenvastaanottopaikoille on tuotu noin 50 000 lumikuormaa, mikä vastaa normaalin lumitalven koko kuormamäärää.

Seuraa siirtokehotuksia ja siirrä auto

Kaupunki jatkaa ennakkoon suunniteltuja, siirtokehotuskylteillä ilmoitettuja katujen putsauksia. Näiden putsausten ansiosta liikkuminen ja pysäköinti kaduilla helpottuu edelleen tulevina viikkoina.

Asukkaiden on nyt hyvä seurata aktiivisesti ajoneuvojen siirtokehotuksia ja siirtää autonsa, jotta auraaminen onnistuu. Siirtokehotuksia voi seurata myös verkossa tai ne voi tilata tekstiviesteinä osoitteesta
http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/helsinki/

Kaupungin kunnossapito haluaa kiittää kaupunkilaisia aktiivisuudesta, sillä siirtokehotuspalvelun tekstiviestejä on tilannut satoja uusia käyttäjiä.

Myös siirretyn auton sijainnin voi selvittää tekstiviestillä. Ohjeet löytyvät osoitteesta 
hel.fi/ajoneuvosiirrot 

Asukaspysäköintitunnuksen omistajat saavat alennusta pysäköinnistä joissakin pysäköintihalleissa. 
Lue lisää tiedotteesta

Tietoa talvikunnossapidosta hel.fi/lumi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

HKL, Valvomomestari Laura Penttinen
p. 040 529 4396

Kaupunkiympäristön toimiala
Yksikön päällikkö Pekka Isoniemi
p. 09 310 38414

Tiimipäällikkö Tarja Myller
p. 09 310 38538

Projektinjohtaja Tuomas Lautaniemi
p. 09 310 39463

Kävely- ja pyöräteiden talvihoito:
projektipäällikkö Antti Takkunen
p. 09 310 26554

etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Tehtaankatu tammikuussa 2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Kirsikka Mattila
Tehtaankatu tammikuussa 2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Kirsikka Mattila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 2.3.20212.3.2021 18:12:23 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 2.3.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Vähäpäästöisten autojen houkuttelevuuden lisäämiseksi Helsingissä tarvitaan monipuolisia kannustimia2.3.2021 16:06:04 EETTiedote

Helsinki selvitti, miten kaupunki voisi kannustaa asukkaita vähäpäästöisten ajoneuvojen hankintaan ja käyttöön. Liikenteen vähäpäästöisyys on tärkeä tavoite Helsingille, sillä liikenne aiheuttaa noin viidenneksen kaupungin hiilidioksidipäästöistä. Liikenteen päästöt heikentävät myös ilmanlaatua merkittävästi ja aiheuttavat meluhaittoja. Vähäpäästöisten ajoneuvojen osuuden kasvattaminen on yksi tärkeistä toimenpiteistä liikenteen päästötavoitteiden saavuttamisessa.

Helsingfors har anställt ett team av ingenjörer för att hjälpa bostadsaktiebolag med energirenoveringar – målet är 350 renoveringar per år1.3.2021 14:40:18 EETTiedote

I nästan alla höghus i Helsingfors kan energieffektiviteten förbättras på ett för bostadsägarna ekonomiskt lönsamt sätt. Det är dock inte alltid så lätt för husbolagen att identifiera nyttan med en energirenovering, och det kan verka besvärligt att göra en renovering. Helsingfors stad börjar erbjuda gratis experthjälp för privata husbolag, för att fler bostadsaktiebolag ska inspireras att börja planera en energirenovering.

Helsinki palkkasi insinööritiimin auttamaan taloyhtiöitä energiaremonteissa – tavoitteena 350 remonttia vuodessa1.3.2021 14:38:20 EETTiedote

Lähes kaikissa Helsingin asuinkerrostaloissa voidaan parantaa energiatehokkuutta niin, että se on asunnonomistajille taloudellisesti kannattavaa. Taloyhtiöiden ei kuitenkaan ole aina helppoa tunnistaa energiaremonttien hyötyjä, ja remontointi voi vaikuttaa hankalalta. Helsingin kaupunki ryhtyy tarjoamaan yksityisille taloyhtiöille ilmaista asiantuntija-apua, jotta yhä useampi taloyhtiö innostuisi aloittamaan energiaremontin suunnittelun.

Siltamäen ja Suutarilan kouluja, päiväkoteja ja muita kaupungin lähipalveluja uudistetaan – nyt suunnitellaan mitä korjataan ja mitä rakennetaan uusiksi1.3.2021 12:53:11 EETTiedote

Suutarilan peruspiirin eli Siltamäen ja Töyrynummen osa-alueiden koulujen, päiväkotien ja muiden kaupungin rakennuksien korjaus- ja uudisrakentamistarpeita on ryhdytty tarkastelemaan kokonaisuutena. Tilat on rakennettu pääosin 1980-luvulla, ja vaatisivat lähivuosina perusteellisen korjauksen. Lisäksi on tarve päivittää oppimisympäristöt vastaamaan nykyisiä opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmien vaatimuksia, joten nyt on oikea aika päättää mitä rakennuksia tullaan korjaamaan ja mitä rakentamaan uudelleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme