Jyväskylän yliopisto

Tartu opintoihin: Maksuttomia opintoja Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa

Jaa

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto avaa parikymmentä eri alojen kurssia maksuttomasti kaikille kesän 2020 aikana. Ilmoittautuminen maksuttoman tarjonnan kursseille tapahtuu pääosin heinäkuun loppuun mennessä. Opinnot voi aloittaa vaikka heti.

Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kesän maksuttoman tarjonnan opinnot voi opiskella täysin etäopintoina.
Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kesän maksuttoman tarjonnan opinnot voi opiskella täysin etäopintoina.

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa kesän 2020 aikana parikymmentä opintojaksoa maksuttomasti kaikille opiskelusta kiinnostuneille. Tällä avauksella avoin yliopisto haluaa tarjota mahdollisuuden osaamisen kehittämiseen poikkeustilanteessa.

”Tämä on erilainen kesä. Monen arkeen vapautui ylimääräistä aikaa, mikä mahdollistaa opiskelun. Nyt on hyvä hetki päivittää osaamista. Moni myös pohtii oman uran suuntaa, missä avoimen yliopiston opinnot voivat tarjota ajatuksia ja vastauksia tarpeisiin”, sanoo Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston johtaja Jukka Lerkkanen.

Avoimet yliopisto-opinnot ovat yliopiston tiedekuntien opetussuunnitelmien mukaisia opintoja, jotka on mahdollista yhdistää osaksi yliopiston tutkinto-opintoja. Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opinnot hyväksiluetaan sellaisinaan tutkinto-opintoihin Jyväskylän yliopistossa.

Opintoja maksutta useilta eri aloilta

Maksuttomien opintojen listalta löytyy eri tiedekuntien ja alojen opintoja aina kauppatieteistä ja kasvatustieteistä informaatioteknologiaan, bio- ja ympäristötieteisiin, suomen kieleen, kirjallisuuteen, sosiaalityöhön, monitieteisiin perheopintoihin ja gerontologiaan.

Maksuttomat opintojaksot ovat laajuudeltaan kahdesta viiteen opintopistettä. Ohjeellisesti yksi opintopiste vastaa noin 27 tunnin työpanosta. Opinnot suoritetaan täysin etäyhteyksin.

Ilmoittautuminen maksuttomille kursseille tapahtuu 31.7.2020 mennessä, pois lukien kemian kurssi, jonka ilmoittautuminen päättyy 14.6.2020. Ilmoittautuminen tehdään verkkosivun linkistä kunkin kurssin kohdalta.

”Haluamme tällä avauksella tarjota opiskelun mahdollisuuden myös niille, jotka eivät koronakriisin takia ole saaneet kesätyö- tai harjoittelupaikkaa. Nyt on hyvä aika opiskella”, Jukka Lerkkanen toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Lerkkanen, johtaja, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto, 0400 249 643, jukka.lerkkanen@jyu.fi

Heli Joutsen, markkinointisuunnittelija, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto, 040 652 4168, heli.a.joutsen@jyu.fi

Kuvat

Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kesän maksuttoman tarjonnan opinnot voi opiskella täysin etäopintoina.
Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kesän maksuttoman tarjonnan opinnot voi opiskella täysin etäopintoina.
Lataa
Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston johtaja Jukka Lerkkanen.
Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston johtaja Jukka Lerkkanen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Avoimessa yliopistossa opiskelee noin 17 000 opiskelijaa, pääosin etäopiskellen.
Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 17.9.2020: Kun kirjaimet vaihtuvat – Tutkimus lukutaidosta kahdella erilaisella kirjoitusjärjestelmällä konson kielessä Etiopiassa9.7.2020 13:40:25 EESTTiedote

FM Aija Katriina Ahlberg tutkii väitöksessään luku- ja kirjoitustaidon oppimista kahdella erilaisella kirjoitusjärjestelmällä. Tulokset osoittavat kirjainmerkkien tärkeän roolin siinä, miten lukija hahmottaa kielen äännerakenteita. Tutkimus toteutettiin Lounais-Etiopiassa konson kieltä puhuvien aikuisten parissa, mutta tutkimuksen tuloksilla on annettavaa myös maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon opetukseen Suomessa.

Väitös 14.8.2020: Mitä silmämme kokevat? Uusi tulkinta Merleau-Pontyn ruumiinfenomenologiasta (Yli-Tepsa)9.7.2020 11:29:20 EESTTiedote

Kun havaitaan kohde, nähdään vaikkapa sohva, katseen on jo täytynyt tarkentua siihen. Huomion kiinnittämistä on luontevaa kuvailla aivoissa tapahtuvana prosessina, joka säätelee silmien liikettä. Entä jos prosessia pitää kuvailla kokemuksellisesti? Mitä koetaan ennen kuin varsinaisesti havaitaan, vai koetaanko mitään? Onko havaitsemista edeltävä katseen tarkentuminen ja huomion kiinnittyminen luonteeltaan tiedostamatonta, ja tapahtuuko havaitsemisessa siirtymä tiedostumattomasta tietoiseen?

Vertailu osoitti: suomalaisten yksinolo lisääntynyt8.7.2020 10:06:30 EESTTiedote

Koronan aikana on huomattu yksinolon lisääntyminen. Suomalaisten sosiaalinen etäisyys on tutkimusten mukaan muuttunut tosin jo aiemmin. Jyväskylän yliopiston tutkijaryhmä on tarkastellut ajankäyttöaineistojen avulla sosiaalisen vuorovaikutuksen muutosta 1980-luvulta 2010-luvulle. Ryhmä osallistui myös kansainväliseen tutkimukseen, jossa vertailtiin lasten ja nuorten ajankäyttöä Suomessa, Englannissa ja Espanjassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme