Business Finland

Tasavallan presidentti palkitsi Andritz Oy:n pitkäaikaisena investoijana

Jaa

Itävaltalaisomisteinen Andritz Oy palkittiin tänään toisena ulkomaisena yrityksenä tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnolla pitkäaikainen kansainvälinen investoija -palkintokategoriassa. Andritz on yksi maailman johtavista sellu- ja paperiteollisuuden järjestelmien, laitteiden ja palvelujen toimittajista, joka työllistää Suomessa noin 1 600 henkeä.

Kuva: ANDRITZ Oy konepaja
Kuva: ANDRITZ Oy konepaja

Pitkäaikaisen kansainvälisen investoijan palkintokategoriassa keskeisiä kriteerejä olivat yrityksen menestyksekäs pitkäaikainen toiminta Suomessa sekä taloudellisen arvon luominen Suomelle. Andritz Oy on pitkäjänteisesti kehittänyt toimintaansa Suomessa ja saavuttanut asemansa merkittävänä vientiyrityksenä ja investoijana.

– Andritz Oy on tehnyt merkittäviä investointeja mm. konepajoillaan Varkaudessa ja Savonlinnassa. Varkauden uusi konepaja on yksi tämän vuosituhannen merkittävimpiä teollisuusinvestointeja alueelle. Vientiyrityksenä se on myös merkittävä; viennin osuus yrityksen liikevaihdosta on vuositasolla keskimäärin 90 prosenttia, Invest in Finlandin johtaja Antti Aumo toteaa.

Viime vuosina Andritz Oy on kasvattanut merkittävästi panostuksiaan tuotekehitykseen. Tärkeimpiä tutkimusalueita ovat kestävää kehitystä tukevat teknologiat, kuten dekarbonisaatio, kiertotalous ja sivuvirtojen käsittely, sekä tekstiilikuitujen kierrätys. Yritys tekee laajaa tutkimusyhteistyötä mm. LUT-yliopiston, Aalto-yliopiston ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) kanssa.

– Yhtenä alamme maailmanlaajuisena edelläkävijänä meille on tärkeää, että voimme olla mukana vaikuttamassa suomalaiseen yhteiskuntaan investoimalla, työllistämällä ja olemalla osa ympäröivää yhteiskuntaa. Olemme hyvin kiitollisia tasavallan presidentille meille myönnetystä arvostetusta palkinnosta. Koko henkilöstömme on ylpeä tästä huomionosoituksesta, Andritz Oy:n toimitusjohtaja Kari Tuominen sanoo.

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille. Andritz Oy:n lisäksi tänään palkittiin vuoden 2022 tulokasyrityksenä sähköajoneuvojen pikalatausratkaisujen tarjoaja Kempower Oyj ja kasvuyrityksen palkinnon saa logistiikan laitteisiin ja palveluihin keskittynyt perheyritys K. Hartwall Oy Ab. Vuoden yhteisöpalkinto annettiin Kasvuryhmä Suomi ry:lle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Aumo
Head of Invest in Finland
Invest in Finland | Business Finland
antti.aumo@businessfinland.fi 040 505 0477

Kari Tuominen
Toimitusjohtaja
ANDRITZ Oy
kari.tuominen@andritz.com 040 860 5186

Heli Hemgård
Communications Manager
Finland Promotion Services | Business Finland
heli.hemgard@businessfinland.fi 040 901 5219

Kuvat

Kuva: ANDRITZ Oy konepaja
Kuva: ANDRITZ Oy konepaja
Lataa
Kuva: ANDRITZ Warkaus Works Oy
Kuva: ANDRITZ Warkaus Works Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Finland
Business Finland
PL 358
00180 Helsinki

http://www.businessfinland.fi

Invest in Finland auttaa ulkomaisia yrityksiä löytämään liiketoimintamahdollisuuksia Suomesta, tuottaa tietoa Suomesta investointikohteena sekä kehittää ja koordinoi kansallista investointien hankintatyötä verkottuen aktiivisesti alueellisten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa. Lisäksi Invest in Finland kerää ja ylläpitää tietoa ulkomaalaisomisteisista yrityksistä Suomessa. Invest in Finland toimii Business Finlandin osana. www.investinfinland.fi 

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita sekä edistää matkailua ja investointeja Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa noin 40 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Finland

En investering på fyra miljarder euro planeras i Ingå3.1.2023 08:17:10 EET | Tiedote

Det norska företaget Blastr Green Steel (Blastr) planerar att bygga en fabrik som producerar grönt stål samt en produktionsanläggning för integrerad vätgas i Ingå. Blastr har gjort ett intentionsavtal med Fortum om ensamrätt till industriområdet i Joddböle i Ingå. Projektets investeringsvärde är cirka fyra miljarder euro och i driftsfasen sysselsätter det upp till 1 200 personer. Produktionen planeras starta i slutet av år 2026.

Neljän miljardin euron investointi suunnitteilla Inkooseen3.1.2023 07:01:32 EET | Tiedote

Norjalainen yhtiö Blastr Green Steel (Blastr) suunnittelee vihreää terästä tuottavan tehtaan sekä integroidun vedyn tuotantolaitoksen perustamista Inkooseen. Blastr on tehnyt aiesopimuksen Fortumin kanssa Inkoon Joddbölessä sijaitsevan teollisuusalueen hyödyntämisestä yksinoikeudella. Hankkeen investoinnin arvo on noin neljä miljardia euroa ja se työllistää käyttövaiheessa jopa 1 200 henkilöä. Tuotannon on suunniteltu alkavan vuoden 2026 lopulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme