DNA Oyj/WattinenDNA Oyj/Wattinen

Tässä on pääkaupunkiseudun fiksuimmin lämpöenergiaa säästänyt taloyhtiö – Energiahaaste 2021 -kilpailun voitti helsinkiläinen kerrostalo, jossa säästöprosentit yllättivät asukkaatkin

Jaa
Helsinkiläinen As Oy Mannerheimintie 43 a on voittanut DNA Oyj:n Wattisen järjestämän Energiahaaste 2021 -kilpailun, jossa etsittiin tänä talvena fiksusti eniten lämmitysenergiaa säästänyttä taloyhtiötä. Vuonna 1937 rakennetussa kerrostalossa säästettiin 8,83 % lämpöenergiaa.
Voittaneen taloyhtiön As Oy Mannerheimintie 43 a hallituksen puheenjohtaja Matti Seilonen.
Voittaneen taloyhtiön As Oy Mannerheimintie 43 a hallituksen puheenjohtaja Matti Seilonen.

Energiahaaste on Wattisen yhteistyökumppaneineen järjestämä, pääkaupunkiseudun kerrostaloyhtiöille avoin kilpailu, jossa pyritään vähentämään kaukolämpöenergian kulutusta taloyhtiöissä – eli säästämään lämmityskustannuksissa ja vähentämään ilmastopäästöjä. Kilpailun tänä talvena voittanut 26 asunnon taloyhtiö As Oy Mannerheimintie 43 a saa palkinnoksi joulukuun 2021 kaukolämmöt maksutta.

”Voitto tuli kyllä täytenä yllätyksenä ja lämmitti kaikkia yhtiössä. Tämä oli mukava kilpailu ja saimme kivasti tsemppiä etsiä vielä parempia keinoja yhtiön energiaratkaisuihin. Voiton myötä kehitämme yhtiötä jatkossakin kuunnellen asukkaita ja varmasti tarkkailemme kulutusta myös kilpailun jälkeen. Aina löytyy jotain, mitä voi parantaa”, voittaneen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Matti Seilonen toteaa.

As Oy Mannerheimintie 43 a:ssa energiatehokkuuteen on panostettu muun muassa tekemällä patteriverkoston säätö sekä kattoremontti, jossa lisättiin yläpohjan eristettä ja eristettiin lämpöputkia.

”Toimenpiteet olivat onnistuneita ja olimme niistä kertyneistä säästöprosenteista positiivisen yllättyneitä. Lämpöä on saatu jakautumaan paremmin asukkaille ja uusi katto on tietysti ollut myös hyvä sijoitus yhtiön kunnon kannalta”, Seilonen kertoo.

Kilpailun palkintoraadin mukaan taloyhtiökilvan voitossa painoi kokonaisvaltainen lähestyminen lämmitysenergiasäästöihin.

”Voittaneessa taloyhtiössä huomioitiin hyvin vaikutukset asumismukavuuteen ja otettiin lämpövuodot haltuun. Vanhassa talossa haettiin pitkän tähtäimen vaikutuksia ja myös toimenpiteiden budjetti oli kohtuullinen”, Wattisen liiketoimintajohtaja Mikko Lietsalmi avaa raadin perusteluja. 

Kunniamaininta lämmitysjärjestelmän tehokkaasta säätämisestä 

Lietsalmen mukaan oli iloa seurata, miten taloyhtiöt saivat toimenpiteillään konkreettisia tuloksia ja ahaa-elämyksiä lämmitysenergian säästöstä kilpailun aikana.

”Monelle on tullut yllätyksenä esimerkiksi se, miten lämpö saattaa samassa asuintalossa jakautua todella eri tavoin asuinhuoneistojen kesken ja kuinka helppo sitä on päästää niin sanotusti harakoille. Suosittelisinkin jokaista taloyhtiötä panostamaan helposti säädettäviin lämmitysratkaisuihin, joilla asukkaat voivat ohjailla tehokkaammin yksittäisten huoneistojen lämpötiloja."

Eräs tällaista ratkaisua hyödyntänyt taloyhtiö kilpailussa oli As Oy Oskelantie 5, jolle raati antoi kunniamaininnan hyvien tulosten aikaan saamisesta pienellä budjetilla ja keskittymällä puhtaasti lämmitysjärjestelmän säätöön. Raadin mielestä taloyhtiö on hyvä esimerkki monelle muulle taloyhtiölle siinä, että perusasioita tarkistamalla ja parantamalla, kuten lämmityksen säätökäyrää muuttamalla saa jo paljon aikaan. 

Oskelantiellä käytettiin hyväksi Wattisen modernia älylämmitystä ja seurantapalveluja. Taloyhtiössä jokainen asukas pystyy seuramaan itse oman asuntonsa lämpötilan kehitystä ja säätämään sitä esimerkiksi pienemmäksi ollessaan pidempään poissa kotoa.

Tulokset ovat erinomaisia ja Wattisen avulla saatiin nopeasti tasapainotettua asuntojen välisiä lämpötilaeroja, jotka olivat aiemmin vaivanneet taloyhtiötä.

”Tällaiset palvelut ovat tulevaisuutta ja meillä asukkaat ovat olleet oikein tyytyväisiä siihen, että lämpötilaa voi säätää helposti puhelinta napsauttamalla. Kun puhutaan energiansäästöstä, tällaisilla asioilla on selvä merkitys. Taloyhtiön asuntojen lämpötila on nyt kaikilla paljon yhtenäisempi ja lähempänä tavoitetta. Olen jopa saanut palautetta asukkaalta, jolla aiemmin asunnon lämpötila oli melko korkea, että hiukan viileämpi tuntuu paremmalta”, Oskelantien hallituksen puheenjohtaja Pauli Verkka toteaa.

Katso Energiahaaste 2021 -voittajien tunnelmia videolta.

Energiahaaste 2021 -voittajan tiedot 

As Oy Mannerheimintie 43a 

Rakennusvuosi 1937 

Asuntoja 26 

Energiansäästö 8,83 %   

Palkintoraadin muodostivat Wattisen liiketoimintajohtaja Mikko Lietsalmi DNA:lta, Vantaan Isännöitsijäyhdistys ry:n varapuheenjohtaja Kaija Niemi, Helsingin Ammatti-Isännöitsijät HAI ry:n puheenjohtaja Aleksi Puisto, Suomen Isännöintiliitto ry: asiakkuusjohtaja Aki Salo ja Kiinteistöliitto Uusimaa ry:n rakennustekninen kehityspäällikkö Jari Virta. 

www.energiahaaste.fi 

Lisätietoja medialle:

Mikko Lietsalmi, Wattisen liiketoimintajohtaja, DNA Oyj, puh. 044 044 3804,mikko.lietsalmi@dna.fi 
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi 

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Energiahaaste 2021 -haastatteluvideoSiirry videokanavalle

Kuvat

Voittaneen taloyhtiön As Oy Mannerheimintie 43 a hallituksen puheenjohtaja Matti Seilonen.
Voittaneen taloyhtiön As Oy Mannerheimintie 43 a hallituksen puheenjohtaja Matti Seilonen.
Lataa
Lataa
Kunniamaininnan saanut As Oy Oskelantie 5 hallituksen puheenjohtaja Pauli Verkka.
Kunniamaininnan saanut As Oy Oskelantie 5 hallituksen puheenjohtaja Pauli Verkka.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj/WattinenDNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Wattinen on DNA:n tarjoama palvelu kerrostalon energiatehokkaaseen ja asukaslähtöiseen lämmityksen hallintaan.Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa ja kannustaa ilmastomyönteisiin valintoihin. DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi ja www.wattinen.fi, Twitterissä @DNA_fi ja @Wattinen, Facebookissa @DNA.fi ja @Wattinen sekä LinkedInissä @DNA-Oyj.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj/Wattinen

Survey: Well over half of Finns are now afraid of rising management charges – around one in four are especially worried20.1.2023 09:00:00 EET | Press release

Due to the current energy crisis, there is pressure to increase the management charges of housing companies, and this is also reflected in the fears of Finns. In a survey commissioned by DNA’s smart heating service Wattinen, as many as 62 per cent of all respondents expressed their concern about the rising charges. Most alarmingly, no less than one in four respondents (26%) were especially worried about a possible increase.

Kyselytutkimus: Reilusti yli puolet suomalaisista pelkää nyt yhtiövastikkeiden nousua – noin joka neljäs erityisen huolissaan20.1.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Taloyhtiöiden yhtiövastikkeisiin kohdistuu käsillä olevan energiakriisin myötä korotuspaineita ja se heijastuu myös suomalaisten pelkoihin. DNA:n älylämmityspalvelu Wattisen teettämässä kyselyssä peräti 62 prosenttia kaikista vastaajista ilmoitti olevansa huolissaan vastikkeiden noususta. Hälyttävintä oli se, että erityisen huolissaan mahdollisesta noususta oli jopa noin joka neljäs vastaaja (26 %).

10 pääkaupunkiseudun taloyhtiötä teki merkittävän ilmastoteon tänä talvena – Asiantuntija: Jos kaikki toimisivat samoin, Suomen CO2-päästöt vähenisivät jopa 220 miljoonalla kilolla30.3.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla sijaitsevat taloyhtiöt sitoutuivat tänä talvena vähentämään lämmitysenergian käyttöä osana DNA Oyj:n Wattinen-älylämmityspalvelun Energiahaaste 2021 -kilpailua. Asiantuntijan laskelmat osoittavat millainen vaikutus saavutettaisiin, jos jokainen Suomen kaukolämmitetty taloyhtiö toimisi samalla tavalla, kuin kilpailun 10 finalistia.

Kuka vähentää eniten lämmitysenergian käyttöä talvella? Pääkaupunkiseudulla alkaa nyt Suomen ensimmäinen taloyhtiöiden Energiahaaste5.11.2020 09:51:04 EET | Tiedote

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueella käynnistyy joulukuussa ensimmäinen taloyhtiöiden Energiahaaste, jossa taloyhtiöt pääsevät mittelemään kaukolämmön energiankulutuksen merkeissä. DNA Oyj:n Wattinen-lämmityspalvelun järjestämässä Energiahaaste 2021 -kilpailussa etsitään pääkaupunkiseudun eniten lämmitysenergiaa tulevana talvena vähentävää taloyhtiötä. Haaste auttaa taloyhtiöitä seuramaan energiankulutustaan ja keksimään uusia keinoja sen tehostamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme