Tuska-festivaali

Tässä ovat kesän 2023 Tuska KVLT -bändit – myös Tuska KVLT -rekrytointi nyt avattu

Jaa
Helsingissä kesällä järjestettävän Tuskan ohjelmisto on saanut täydennystä Tuska KVLT Stagen artistikattauksen osalta. Festivaalin neloslavalle nousee seitsemän tiukkaa kotimaista yhtyettä, jotka ovat lunastaneet esiintymispaikkansa osallistumalla viime kesänä Tuska KVLT -yhteisön toimintaan. Myös rekrytointi tämän kesän festivaalille on avattu.

Tulevana kesänä Suvilahdessa 30.6.–2.7. järjestettävän Tuskan ohjelmistoon on lisätty seitsemän kovassa nosteessa olevaa suomalaisbändiä, jotka valtaavat festivaaliviikonlopun aikana Tuska KVLT Stagen. Yhtyeet ovat varmistaneet paikkansa esiintyjäkattauksessa olemalla viime kesänä mukana Tuska KVLT -yhteisön toiminnassa. Lisää Tuska-esiintyjiä julkistetaan myöhemmin.

Tämän kesän Tuska KVLT -bändit ovat modernin metallin airut Slash The Smile, folkahtavaa black metallia soittava Kouta, groovaavaa thrash metallia runttaava Nervebreak, hard rockin, heavy metallin ja grungen nimiin vannova Angles Mortis, kesäkuussa debyyttialbuminsa julkaiseva metalcorebändi Irrational Cause, retrovideopelien inspiroimia melodioita ja tuhovoimaisia death metal -riffejä tarjoileva Vansidian sekä progea ja metallia yhdistelevä Kúru.

”Minulle viime kesäinen Tuska KVLT -toiminta oli ensikosketus tapahtumajärjestämiseen. Oli mahtavaa tehdä hyvällä porukalla hommia kaikille yhteisen ja tärkeän asian eteen. KVLTin ansiosta työllistyin loppukesäksi ja syksyksi tapahtuma-alalle, joten kokemus oli kaiken kaikkiaan antoisa ja hyödyllinen. Kesällä sitten vuorossa vielä oma keikka Tuskassa”, iloitsee basisti Arttu Pentikäinen Kouta-yhtyeestä.

Tuska KVLT -rekrytointi ja -bändihaku avattu

Lähes 200-päisen Tuska KVLT -yhteisön toiminnan tavoitteena on turvata metallimusiikin ympärille muodostuneen kulttuurin jatkuvuus ja uusiutuminen. Yhteisö on mukana järjestämässä festivaalia yli tuhannen tapahtuma-alan ammattilaisen rinnalla. Toimintaan osallistuvat pääsevät näkemään tapahtumatuotannon kaikki ulottuvuudet ennen ja jälkeen festivaalin sekä myös sen aikana.

Tutustuminen erilaisiin, mutta samanhenkisiin ihmisiin on vuodesta toiseen yksi yhteisön vetonauloista. Vuonna 2022 Tuska KVLT -toimintaan osallistuneista nuorimmat olivat juuri 18 vuotta täyttäneitä ja vanhin 64-vuotias.

Vuoden 2023 rekrytointi on parhaillaan käynnissä Tuska KVLT -sivuilla. Aikaisempaa kokemusta festivaaleilla toimimisesta ei tarvita, vaan 18 vuoden ikä ja hyvä asenne riittävät. Kaikkiin tehtäviin on perehdytys.

Rekrytoinnin kautta etsitään myös vuoden 2024 Tuska KVLT Stagelle uusia kykyjä. Esiintyjäpaikka festarilavalta on taattu, kun kaikki bändin jäsenet ovat osallistuneet Tuska KVLT -toimintaan tänä vuonna.

Vahvistuneet Tuska-esiintyjät:

Perjantai 30.6.2023
Gojira, Arch Enemy, Jinjer, While She Sleeps, Mokoma, Diablo, Dance With The Dead, Imminence, Blood Incantation, Vended, Foreseen, Galvanizer, Vansidian, Kouta, Kúru

Lauantai 1.7.2023
VV (Ville Valo), In Flames, Motionless In White, Clutch, Turmion Kätilöt, Butcher Babies, Swallow The Sun, Finntroll, Orbit Culture, Brymir, A. A. Williams, Silver Bullet, Solothus, Nervebreak, Angles Mortis, Slash The Smile

Sunnuntai 2.7.2023
Ghost, The Hu, Electric Callboy, Lorna Shore, Spiritbox, Suffocation, Xysma, Imperial Triumphant, Smackbound, Vermilia, Irrational Cause

Liput:
Kaikki lippukategoriat ovat nyt myynnissä Tuskan virallisten lipunmyyntikumppaneiden verkostoissa TiketissäTicketmasterissa ja Lippu.fi:ssä.

Yhden päivän liput alk. 129,00€
Kahden päivän liput alk. 169,00€
Kolmen päivän liput alk. 209,00€

VIP Area 51 yhden päivän liput alk. 209,00€
VIP Area 51 kolmen päivän liput alk. 339,00€

VIP-lippupakettien tarkasta sisällöstä tiedotetaan tuonnempana.

Majoitus + lippupaketit:
Hotelli- ja lippupaketit Tuskaan ovat nyt saatavilla Elämyksen kautta.


Tuskan ikäraja on 18 vuotta.

TUSKA 30.6.–2.7.2023
Helsinki, Suvilahti
#tuskafestival

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Niklas Nuppola
Tiedottaja
p. +358 40 552 7494
niklas@tuska.fi


Eeka Mäkynen
Festivaalijohtaja
p. +358 50 344 4789
eeka@tuska.fi

Kuvat

Lataa
Tuska KVLT -yhteisö on mukana järjestämässä festivaalia. Kuva karonkasta kesältä 2022.  Kuva: Tuska KVLT
Tuska KVLT -yhteisö on mukana järjestämässä festivaalia. Kuva karonkasta kesältä 2022. Kuva: Tuska KVLT
Lataa
Slash The Smile
Slash The Smile
Lataa
Kouta
Kouta
Lataa
Nervebreak
Nervebreak
Lataa
Angles Mortis
Angles Mortis
Lataa
Irrational Cause
Irrational Cause
Lataa
Vansidian
Vansidian
Lataa
Kúru
Kúru
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tuska-festivaali
Kaikukatu 2 C 15
00530 Helsinki

https://www.tuska.fi/

Tuska on Helsingin Suvilahdessa vuosittain järjestettävä kolmipäiväinen metallifestivaali. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuska-festivaali

Tuska 2023 julkaisee lisää artisteja: Ghost, Motionless In White, Clutch ja nippu muita kovia25.10.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin Suvilahdessa ensi kesä-heinäkuun taitteessa, 30.6.–2.7.2023 juhlittava Tuska-festivaali on julkaissut lisää ohjelmaa. Terävimpänä kärkenä nähdään maailman kuumimpiin bändeihin lukeutuva ruotsalainen Ghost. Yhtyeen tuorein taidonnäyte tarttuvasta biisinkirjoituksesta ja maailmoja syleilevistä sovituksista on keväällä ilmestynyt Impera-albumi. Muita ensi kesän ohjemistoon vahvistuneita esiintyjiä ovat amerikkalainen metalcoren suuriin nimiin kuuluva Motionless In White, riffirockin sanansaattaja, niinikään amerikkalainen Clutch, kotimainen death/doom -edelläkävijä Swallow The Sun, folk/death metal -revohka Finntroll, Kalifornian Orange Countysta tuleva kitaravetoinen synth wave -bändi Dance With The Dead, länsinaapurimme metalcore-osaajat Imminence sekä melodista dödistä ja sinfonista metallia upeasti yhdistelevä kotimainen Brymir. Vahvistuneet Tuska 2023 -esiintyjät: Ghost, VV (Ville Valo), Jinjer, Motionless In White, Clutch, Lorna Shore, While She Sleeps, Turmion Kätilöt, Mo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme