Assemblin Oy

TATEHackin voittajaksi valikoitui idea suunnitelmamuutosten hallinnasta projektin aikana

Jaa

Assemblin, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU, Metropolia ja Caverion toteuttivat yhteishankkeena TATEHackin, jossa opiskelijat ideoivat uusia, innovatiivisia ratkaisuja hyödyntäen digitaalisuutta taloteknisen urakoinnin eri vaiheissa. Kaikista parhaimpana ideana palkittiin idea suunnitelmamuutosten hallinnasta lvi- ja talotekniikkaprojekteissa.

Kuva: Teemu Lius (vas.), Aleksei Diatlov, Lauri Heikkinen, Tero Hailikari ja Anna Äijö.
Kuva: Teemu Lius (vas.), Aleksei Diatlov, Lauri Heikkinen, Tero Hailikari ja Anna Äijö.

Hackathonissa Metropolian talotekniikan, rakennustekniikan sekä IT- ja viestintätekniikan opiskelijoista koostuvat ryhmät ideoivat ratkaisuja LVI-huoltopalvelujen kehittämisen, asennusprojektien aikaisten suunnitelmamuutosten ja lisätöiden hallinnan sekä putkiremontin aikaisen asukasviestinnän haasteisiin. Tiukan kisan parhaaksi valittiin Aleksei Diatlovin, Teemu Liuksen ja Anna Äijön muodostaman ryhmän idea, joka auttaa suunnitelmamuutosten hallinnassa lvi- ja talotekniikan asennusprojektien kaikissa vaiheissa.

Valintaraati arvosti idean innovatiivisuutta sekä siihen sisältyneitä uusia oivalluksia. Työn ytimessä oli sovellus, joka kokoaa kaikki rakennushankkeen osapuolet yhden järjestelmän piiriin ja saa muutosten tilan näkymään kaikilla reaaliajassa. Vaikka työ vielä raadin mukaan vaatiikin jatkojalostusta, siinä nähtiin aitoa potentiaalia LVI-urakoinnin ja myös laajemmin koko rakentamisen näkökulmista.

Valintaraati koostui LVI-TU:n, Assemblinin ja Caverionin asiantuntijoista. Raati palkitsi parhaimman idean opintomatkalla talotekniikkakohteeseen Tukholmassa. Opintopisteiden lisäksi TATEhackiin osallistuneet opiskelijat voivat jatkaa ideansa kehittelyä ns. innovaatioprojektina; myös sen jatkojalostus valitun yrityksen kanssa tulevaisuudessa on mahdollista.

Hackathonin aikana opiskelijat kokoontuivat kolme kertaa ideoimaan ratkaisuja annettuihin ongelmiin. Tapaamisia järjestettiin muun muassa yritysten tiloissa. Jokaisella ryhmällä oli työelämää edustava mentori, joita olivat asennuspäällikkö Tero Hailikari Assemblinista, kehityspäälliköt Jukka Paloniemi ja Juha Peltonen Caverionista ja erityisasiantuntija Juha-Ville Mäkinen LVI-TU:sta. Metropolian suuntaan yhdyshenkilönä toimi yliopettaja Lauri Heikkinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Teemu Lius (vas.), Aleksei Diatlov, Lauri Heikkinen, Tero Hailikari ja Anna Äijö.
Kuva: Teemu Lius (vas.), Aleksei Diatlov, Lauri Heikkinen, Tero Hailikari ja Anna Äijö.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 800 miljoonaa euroa, ja palveluksessamme on noin 5 700 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla.

Lue lisää osoitteesta www.assemblin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme