Suomen Metsästäjäliitto ry

Tavataan Lapin erämessuilla!

Jaa

Pitkän odotuksen jälkeen erämessuja järjestetään eri puolilla Suomea tänä kesänä. Metsästäjäliitto on mukana Lapin erämessuilla Rovaniemellä 13.-15. toukokuuta. Osaston sijaitsee alapihalla aivan sisäänkäynnin tuntumassa. Osastolla on Metsästäjäliiton toiminnan esittelyä, nokipannukahvit sekä Eräkontti Oy:n myyntipiste.

Metsästäjäliiton osastolla voi tutustua Metsästäjäliiton toimintaan ja mm. jäsenille jaettavaan Jahti-lehteen. Metsästäjäliiton Lapin piiri sorvaa osastollamme linnunpönttöjä. Pönttöjä jaetaan halukkaille perjantaina ja sunnuntaina niin kauan kuin pönttöjä riittää.

Linnunpönttöjen laitto on tärkeä osa metsästäjien luonnonhoitotyötä. Monella Metsästäjäliiton piirillä on omat pönttösorvit, joilla sorvataan tuhansia pönttöjä vuosittain. Piirien sorvit ovat ahkerassa käytössä myös alueen metsästysseuroissa.

Metsästäjien käsissä koteja valmistuu runsain määrin niin riistalinnuille kuin kotipihojen pikkulinnuillekin. Pönttöjen lisäksi nykyisin valmistetaan myös sorsille keinopesiä eli ns. sorsatuubeja. Ohjeet sorsatuubin tekoon löytyvät mm. https://jahtimedia.fi/luonnossa/sorsan-keinopesat-elinehtona-sorsakannan-yllapidolle

Osastolla pidettävissä näytöksissä opetetaan tekemään sorsille ns. sorsatuubi eli keinopesä. Veden yläpuolelle asennetut pesäputket suojaavat sorsapesueita maapedoilta ja antavat suojan muun muassa suurten lokkilintujen, varisten ja harakoiden ryöstelyltä.

Tule tapaamaan Metsästäjäliiton asiantuntijoita ja juo osastollamme vaikka maistuvat nokipannukahvit!

Metsästäjäliitto on mukana myös Riihimäen erämessuilla 9.-12.6.2022

Lisätietoja:
Suvi Honkavaara, puh. 040 730 0866, etunimi.sukunimi@metsastajaliitto.fi

https://www.lapinmessut.fi/lapin-eramessut/

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Metsästäjäliitto ry
Suomen Metsästäjäliitto ry
Kinturinkuja 4
11101 Riihimäki

Suomen Metsästäjäliitto on valtakunnallinen metsästäjien etujärjestö, jonka jäseninä on noin 145 000 metsästäjää ja 2 700 metsästysseuraa. Viime vuonna tuli kuluneeksi tasan 100 vuotta Metsästäjäliiton perustamisesta. Lue lisää Metsästäjäliiton verkkosivuilta.

JAHTIMEDIA.FI on Suomen Metsästäjäliiton verkkolehti, jossa julkaistaan metsästysaiheisia artikkeleita, haastatteluja sekä videoita. Aihepiirejä ovat muun muassa metsästys, luonto, metsästyskoirat, riistaruoka jametsästysammunta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Metsästäjäliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme