Viisas Elämä Oy

Täydentävät hoidot -kirja tuo kaivattuja näkökulmia kiisteltyyn aiheeseen

Jaa

Täydentävät hoidot on Pauliina Aarvan moninäkökulmainen tietokirja täydentävistä ja vaihtoehtoisista hoidoista. Se esittelee, mitä tutkimusten perusteella tiedetään hoitojen hyödyistä ja haitoista sekä kuinka yleistä niiden käyttö on väestön keskuudessa ja terveydenhuollossa. Teos valaisee alan lainsäädäntöä ja sen tarpeesta käytyä keskustelua Suomessa ja erityisesti Pohjoismaissa.

Pauliina Aarva
Pauliina Aarva

Kirjoittaja analysoi julkisuudessa näyttäytyvää ristiriitaa ja vastakkainasettelua täydentävän ja virallisen hoitamisen välillä. Hän pohtii mahdollisuutta, että vastakkainasettelu olisi keinotekoinen, sillä suomalaiset käyttävät luontevasti molempia. He eivät yleensä käytä vaihtoehtoisia hoitomenetelmiä vaihtoehtona virallisen terveydenhuollon palveluille, vaan täydennyksenä ja lisänä.

Moniäänisyys ja uudet näkökulmat auttavat avoimeen dialogiin erilaisia hoitofilosofioita edustavien ryhmien kesken, mikä hyödyttää kansalaisia, lääkäreitä, hoitajia, terapeutteja ja muita sote-alan ammattilaisia.

Pauliina Aarva on terveystutkija, kouluttaja ja tietokirjoittaja. Hän on yhteiskuntatieteiden tohtori ja Tampereen yliopiston dosentti (terveyden edistäminen).

Pidän Pauliina Aarvan teosta Täydentävät hoidot tärkeänä, koska tarvitsemme asiallista keskustelua voidaksemme uudistaa terveydenhuoltoamme entistäkin paremmaksi” – professori emerita Anneli Milén (globaaliterveys).

Kirja on nimeään myöten uudistettu laitos Pauliina Aarvan teoksesta Parantavat energiat – myyttistä ja tutkittua tietoa täydentävistä hoidoista (Viisas Elämä 2015).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja arvostelukappaleet:
Sanna Salmevaara
tiedotus@viisaselama.fi
puh. 044 980 3071

Kuvat

Pauliina Aarva
Pauliina Aarva
Lataa
kansikuva
kansikuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Viisas Elämä Oy
Viisas Elämä Oy
Mekaanikonkatu 19 A
00880 HELSINKI

http://www.viisaselama.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisas Elämä Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme