Pirkanmaan hyvinvointialue

Taysin sairaaloissa hoidettiin viime vuonna lähes kymmenesosa vähemmän potilaita kuin edellisvuonna

Jaa
Taysin sairaaloissa hoidettiin viime vuonna yhteensä 218 716 eri potilasta. Hoidettujen potilaiden määrä väheni edellisvuodesta yhdeksällä prosentilla, ilmenee aluehallituksen maanantaina käsittelemästä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin viimeisestä toimintakertomuksesta ja tilinpäätöksestä vuodelta 2022.

Sairaanhoitopiirin viimeinen vuosi oli toiminnallisesti vaikea. Työvoimaa oli vaikea saada eikä palveluja pystytty tuottamaan tavoitteiden mukaisesti. Kysyntä laski ja jonot hoitoon kasvoivat.

Kulut pystyttiin melko hyvin sopeuttamaan toiminnan määrän vähenemiseen ja esimerkiksi henkilöstökulut alittivat talousarvion 13,8 miljoonalla eurolla ja toimintakulut 12 miljoonalla eurolla. Kiinteät kulut toteutuivat kuitenkin ennakoidusti.

Sairaanhoitopiiri tasapainotti talouttaan muun muassa erillistoimin, joiden vaikutus oli noin 17 miljoonaa euroa. Toimenpiteet koostuivat maanmyynneistä, osakkeiden myyntivoitoista sekä ylimääräisistä tytäryhtiöiltä kerätyistä osinkotuotoista.

Ennen alijäämän kattamista sairaanhoitopiirin vuoden 2022 alijäämäksi muodostui 277 264,63 euroa. Edellisten tilikausien alijäämää oli taseessa 7,9 miljoonaa euroa. Taseen alijäämä katettiin erillisellä loppulaskutuksella, jotta taseen loppusummaksi tuli lain edellyttämä 0,00 euroa.

Hyvin valmisteltuna hyvinvointialueella

Hyvinvointialueen viime vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen perusteella Suomen suurimman hyvinvointialueen valmistelutyössä onnistuttiin ja järjestämisvastuu otettiin hyvin valmistautuneena.

Tammikuussa järjestettiin kaikkien aikojen ensimmäiset aluevaalit, joissa valittiin hyvinvointialueen ensimmäinen aluevaltuusto. Se päätti joulukuussa ensimmäisestä strategiasta ja talousarviosta. Syksyn aikana yhdenmukaistettiin muun muassa palvelukuvaukset, asiakasmaksut ja palvelukriteerit sekä muut maksut ja korvaukset. Henkilöstön muutosviestintä oli keskeisessä roolissa kaikilla hyvinvointialueen tehtäväalueilla.

Hyvinvointialueella ei muodostunut viime vuodelta yli- tai alijäämää. Vaikka vuodelta 2022 säästyi valtionavustusta, se on valtion ohjeistuksen mukaisesti siirretty käytettäväksi vuodelle 2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Kokemusasiantuntijat pitivät uutta psykiatrista sairaalaa toimivana26.5.2023 15:48:48 EEST | Tiedote

Taysin uuden psykiatrisen sairaalan rakennustyöt ovat loppusuoralla. Omaiskokemusasiantuntijat tutustuivat ensi vuoden alussa käyttöön otettaviin tiloihin. Vaikutelmat olivat positiivisia. Sekä rakennuksen valoisa arkkitehtuuri että toiminnan kannalta tarkasti harkitut tilat saivat kiitosta. Kokemusasiantuntijoiden mukaan rakennus luo toiminnalle puitteet, vaikka henkilökunta onkin tärkein.

Hyvinvointialue turvaa palveluja myös ulkomaisella työvoimalla – työntekijät ovat pääosin intialaisia ja filippiiniläisiä26.5.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue turvaa eniten hoivaa tarvitsevien pirkanmaalaisten palvelut muun muassa rekrytoimalla työntekijöitä ulkomailta. Aiemmin ulkomaista työvoimaa on ollut vain muutamissa Pirkanmaan kunnissa, mutta nyt ulkomailta tulleita työntekijöitä työskentelee koko hyvinvointialueella. Ulkomainen rekrytointi on yksi keino, jolla työvoiman saatavuutta Pirkanmaalla parannetaan.

Pirkanmaan hyvinvointialueen ja sen tytäryhtiöiden sähköpostiosoitteista on lähtenyt tietojenkalasteluviestejä24.5.2023 20:09:33 EEST | Tiedote

Useista @pirha.fi, @coxa.fi, @fimlab.fi ja @sydansairaala.fi -loppuisista sähköpostiosoitteista on lähtenyt keskiviikkona 24.5.2023 tietojenkalasteluviestejä. Viestien vastaanottajina on ollut hyvinvointialueen ja tytäryhtiöiden omaa henkilöstöä, mutta voi olla, että kalasteluviestejä on päätynyt myös yksityishenkilöille ja muihin organisaatioihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme