Pirkanmaan hyvinvointialue

Taysin tukisäätiö jakaa jatkossa hyvinvointialueen saamat lahjoitukset lahjoittajien tarkoittamiin kohteisiin

Jaa
Hyvinvointialueella valmistellaan lahjoitus- ja testamenttivarojen hallinnoinnin siirtämistä Taysin tukisäätiölle. Toistaiseksi kaikki entisen sairaanhoitopiirin saamat lahjoitukset on jaettu lahjoittajien tarkoittamiin kohteisiin Taysin tukisäätiön kautta. Tavoitteena on, että jatkossa tukisäätiö hallinnoisi kaikkia hyvinvointialueen lahjoituksia ja myöntäisi lahjoitukset lahjoittajien tarkoittamiin kohteisiin. Näin myös lahjoitusten käytön seuranta olisi järjestelmällistä ja perustuisi jo testattuun malliin.

Tukisäätiön säännöt mahdollistavat myös sosiaalipalvelujen ja pelastuspalvelujen saamien lahjoitusten hallinnoinnin ilman säätiön sääntöjen välitöntä muutostarvetta. Toimintamallin hyväksyminen ja käyttöönotto edellyttää kuitenkin tukisäätiön päätöstä ja sitoutumista.

Asiaa käsiteltiin tiistaina aluehallituksessa ja sitä käsitellään uudelleen, kun hyvinvointialueen lahjoitusvarat luovutetaan säätiölle.

Täydennettiin aluevaltuustoryhmien tuen periaatteita

Aluehallitus merkitsi tiistaina tiedoksi myös aluevaltuustoryhmien taloudellisen tuen toteuman viime vuodelta. Talousarvioon varatusta 395 000 eurosta säästyi viime vuonna lähes kolmannes eli 121 058 euroa.

Kokouksessa tarkennettiin valtuustoryhmien toiminnan tuen laskentaperiaatteita. Aluevaltuutettujen lukumäärä valtuustoryhmissä määräytyy vaalivuonna ensimmäisen järjestäytymisilmoituksen mukaan. Jos uusia valtuustoryhmiä syntyy kauden aikana, ajankohta määräytyy aluevaltuuston käsittelemän perustamistiedon mukaan. Uusi valtuustoryhmä voi hakea valtuustoryhmän toimintatukea talousarviossa varatun määrärahan rajoissa seuraavan talousarviovuoden aikana.

Aluevaltuustoon ja -hallitukseen muutoksia

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että kansanedustajiksi valituille Joakim Vigeliukselle ja Miko Bergbomille myönnetään hakemuksestaan ero aluehallituksen ja aluevaltuuston jäsenyydestä. Heidän tilalleen aluevaltuustoon esitetään kutsuttavaksi heidän henkilökohtaiset varajäsenensä. Bergbomin tilalle valitaan uusi valtuutettu aluevaltuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi. Vigeliuksen tilalle valitaan uusi edustaja aluehallitukseen.

Aluehallituksen listalta poistettiin vastaus valtuustoaloitteeseen. Aloite menee ensin henkilöstöjaoston käsiteltäväksi. Muut asiat hyväksyttiin esityksen mukaan.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Henkilökohtaisen avun käyttäjien kannattaa varautua ensi viikon lakkoon2.6.2023 07:55:00 EEST | Tiedote

JHL on antanut henkilökohtaisten avustajien lakkovaroituksen ajalle 6.-12.6.2023. Lakko koskee niitä henkilökohtaisen avun käyttäjiä, jotka kuuluvat työnantajina Heta-liittoon ja joiden henkilökohtaisen avustajan tehtävät ovat palkkaryhmässä A. Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa neuvontaa ja ohjausta, jos työtaistelu uhkaa henkilökohtaisen avun käyttäjän henkeä tai terveyttä.

Kokemusasiantuntijat pitivät uutta psykiatrista sairaalaa toimivana26.5.2023 15:48:48 EEST | Tiedote

Taysin uuden psykiatrisen sairaalan rakennustyöt ovat loppusuoralla. Omaiskokemusasiantuntijat tutustuivat ensi vuoden alussa käyttöön otettaviin tiloihin. Vaikutelmat olivat positiivisia. Sekä rakennuksen valoisa arkkitehtuuri että toiminnan kannalta tarkasti harkitut tilat saivat kiitosta. Kokemusasiantuntijoiden mukaan rakennus luo toiminnalle puitteet, vaikka henkilökunta onkin tärkein.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme