Hämeen ELY-keskusHämeen ELY-keskus

Team Finland -toimijat rahoittivat Hämeessä vuonna 2021 yritysten kasvua ja kansainvälistymistä enemmän kuin vuosiin

Jaa

Hämeen Team Finland -katsaus avaa maakunnallisen Team Finland -toiminnan tilastoja ja tuloksia vuodelta 2021.

Koronarahoituksen jälkeiset yritysrahoituksen myönnöt ovat kasvaneet Kanta- ja Päijät-Hämeessä vuonna 2021. Team Finland -toimijat eli Business Finland, Finnvera, Hämeen ELY-keskus ja Hämeen TE-toimisto rahoittivat vuoden 2021 aikana Kanta- ja Päijät-Hämeen yritysten kasvua ja kansainvälistymistä enemmän kuin ennen korona-aikaa. Tilastot selviävät uudesta Hämeen Team Finland -katsauksesta. Maakunnallista Team Finland -toimintaa koordinoi ELY-keskus.

Yritykset valmistautuivat markkinoiden aukeamiseen vuonna 2022 panostamalla jo vuonna 2021 erityisesti kasvun- ja kansainvälistymisen kehittämiseen. ELY-keskuksen yrityksen kehittämisavustuksia ja yritysten toimintaympäristön kehittämisavustuksia myönnettiin yli 13 miljoonaa euroa edellisen vuoden 6,6 miljoonan sijaan. Rahoituksen mahdollistaman kasvusykäyksen vaikutuksilta odotetaan merkittävää piristystä Hämeen elinkeinoelämälle.

Business Finlandin rahoitusta myönnettiin vuonna 2021 Kanta-Hämeeseen yhteensä noin 6 235 000 euroa ja Päijät-Hämeeseen 7 612 000 euroa. Kanta- ja Päijät-Hämeessä rahoitettiin vuoden aikana yhteensä 161 hanketta. Kanta-Hämeeseen myönnetty rahoitus on suurempi kuin kymmeneen vuoteen lukuun ottamatta vuotta 2020, jolloin koronapandemian aiheuttaman häiriötilanteen perusteella myönnettiin tavanomaista enemmän Business Finlandin rahoitusta. Päijät-Hämeen osalta rahoituksen määrää voidaan kuvailla keskimääräiseksi kymmenen vuoden tarkastelujaksolla.

Finnveran myöntämä rahoitus (15,6 milj. eur) Kanta-Hämeen alueen yrityksille laski verrattuna edelliseen vuoteen (23,0 milj. eur). Päijät-Hämeen alueella Finnveran myöntämän uuden rahoituksen kokonaismäärä oli lähes samalla tasolla kuin edellisenä vuonna. 

Ukrainan tilanne tuo oman epävarmuuden maakuntien positiiviseen vireeseen. Team Finland -toimijoiden perusrahoitus taipuu yritysten kehittämiseen, toiminnan laajentamiseen ja uudelleen suuntaamiseen myös kriisin aikana.

Hämeen Team Finland -katsaukseen on koottu maakunnallisen Team Finland -toiminnan tilastoja ja tuloksia

Hämeen ELY-keskus on julkaissut ensimmäisen Hämeen Team Finland -katsauksen, johon on koottu maakunnallisen Team Finland -toiminnan tilastoja ja tuloksia vuodelta 2021. Samalla avaamme maakunnallista Team Finland -yhteistyötä, yritystarinoita ja toimijoiden näkemyksiä tulevaisuudesta.

Team Finland -toimintaa koordinoidaan maakunnissa ELY-keskuksista, Kanta- ja Päijät-Hämeessä Hämeen ELY-keskuksen kautta. Team Finland -verkosto kokoaa yhteen kaikki julkiset yritysten kansainvälistymispalvelut.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Matti Nykänen, Team Finland -koordinaattori Päijät-Häme, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 079

Tuomo Kauha, Team Finland -koordinaattori Kanta-Häme, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 147

Tiedotus:
Miira Jaakonaho, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 176

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hämeen ELY-keskus
Hämeen ELY-keskus
Kirkkokatu 12
15140 Lahti

0295 025 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-hame

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Työttömien määrän lasku jatkui huhtikuussa24.5.2022 08:07:57 EEST | Tiedote

Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnissa oli huhtikuun lopussa 17 833 työtöntä työnhakijaa, joista 1323 kokoaikaisesti lomautettuja. Se on 4715 vähemmän (-21 %) kuin vuosi sitten. Työttömyyden lasku johtui sekä lomautettujen (-2062) että muiden työttömien (-2653) määrän vähentymisestä. Maaliskuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä alueen TE-toimistossa ja kuntakokeiluissa tippui 837:llä johtuen myös sekä lomautettujen että muiden työttömien määrän laskusta. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Runsasluminen talvi nosti vedenkorkeuksia paikoitellen Hämeen alueella poikkeuksellisen korkealle11.5.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Kevään tulvahuiput on osin ohitettu Hämeen alueella. Vesi nousi pelloille, katkaisi joitakin pienempiä teitä ja kevyenliikenteenväyliä, nousi pihoille sekä uhkasi vapaa-ajanasutuksia, sauna- ja varastorakennuksia ja joitakin omakotitaloja. Huhtikuussa onneksi vältyttiin isommilta sateita. Jokien pinnat ovat nyt laskussa, mutta suurimmat järvet jatkavat nousuaan. Vesi on paikoin edelleen korkealla. Viikon lopulle on ennusteen mukaan luvassa sateita.

Työttömien määrä jatkaa laskua2.5.2022 08:08:07 EEST | Tiedote

Kanta- ja Päijät-Hämeen kunnissa oli maaliskuun lopussa 18 670 työtöntä työnhakijaa, joista 1527 kokoaikaisesti lomautettuja. Se on 4883 vähemmän (-21 %) kuin vuosi sitten. Työttömyyden lasku tuli tasaisesti sekä lomautettujen (-2460) että muiden työttömien (-2423) määrän vähenemisestä. Työttömyyden lasku vuositasolla oli hieman alkuvuotta nopeampaa johtuen myös siitä, että vuosi sitten koronasta johtuvat rajoitustoimenpiteet lisäsivät työttömyyttä erityisesti lomautuksina. Helmikuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä alueen TE-toimistossa ja kuntakokeiluissa laski 957:llä johtuen myös sekä lomautettujen että muiden työttömien määrän vähentymisestä. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme