Kustannusyhtiö Kosmos

Teatterintekijä Amanda Palon kollaasimainen esikoisteos hahmottelee muutaman rivin pienoiselämäkertoja ja yhden sivun romanttisia tragedioita

Jaa

Näyttelijä ja teatterintekijä Amanda Palon oivaltavassa esikoisteoksessa pienillä mutta tarkoilla elementeillä rakennetaan elämänkokoisia kohtauksia. Outoja kaloja on kollaasi, jonka osista piirtyy kuva ihmisestä, joka on sekä katsoja että katseen kohde mutta siitä huolimatta aina yksin jumissa omassa mielessään.

Amanda Palo. Kuva: Meri Björn.
Amanda Palo. Kuva: Meri Björn.

Joskus hän on niin yksinäinen, että kuvittelee kuumassa hississä seistessään, ostoskassien kahvojen painautuessa punaisiin kämmeniin, että selkärankaa pitkin valuva hikipisara on entisen rakastajan sormenpää.

Kohtaamisia, eroja, suhteita, kosketuksia, hitaasti riisutut farkut, addiktioita, katseita, outoja kaloja. Amanda Palon hurmaava lyhytproosateos on häviävien kohtausten kollaasi, joka hahmottelee kokonaisia draamoja, muutaman rivin pienoiselämäkertoja ja yhden sivun romanttisia tragedioita.

”Tuokiokuviin saa vangittua merkittäviä yksityiskohtia. Lyhytproosa tuntui luontevalta muodolta, sillä pienessä hetkessä voi paljastaa niin paljon jotain salaista. Ja juuri ne salaisuudet, ihmisten pikkumaisuus ja piiloteltu hauraus ovat aina olleet minusta kaikkein kiinnostavimpia asioita”, Palo kuvailee.

Amanda Palo on näyttelijä, teatterintekijä ja feministi. Hänen esikoisnäytelmänsä oli seksuaaliväkivaltaa käsittelevä monologi Kilari, joka kiersi Suomessa ja Venäjällä kahden vuoden ajan. Outoja kaloja on hänen esikoisteoksensa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Kuvat

Amanda Palo. Kuva: Meri Björn.
Amanda Palo. Kuva: Meri Björn.
Lataa
Amanda Palo. Kuva: Meri Björn.
Amanda Palo. Kuva: Meri Björn.
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusyhtiö Kosmos
Kustannusyhtiö Kosmos
Porthaninkatu 10 LH 1
00530 Helsinki

http://www.kosmoskirjat.fi

Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme