Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tehdään Vaasasta Suomen siistein kaupunki – Miljoona roskapussia -kampanja innostaa keräämään roskia ympäristöstä

Jaa
Yle järjestää tänä keväänä valtakunnallisen Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Myös Vaasa on mukana kampanjassa yhdessä yli 140 kaupungin ja kunnan kanssa. Kerätyt roskapussit merkitään kampanjasivustolle oman paikkakunnan kohdalle. Tule mukaan tekemään Vaasasta Suomen siistein kaupunki!
Kuva: Johanna Kannasmaa
Kuva: Johanna Kannasmaa

Miljoona roskapussia -kampanja käynnistyy torstaina 13.4. ja kestää kaksi kuukautta 14.6. saakka.  Kerätyt roskapussit merkitään kampanjasivulle yle.fi/miljoonaroskapussia, jossa kerättyjen pussien määrä on näkyvissä reaaliaikaisesti.

– Lumien sulettua ympäristöstä paljastuu keväällä iso määrä roskia. Tavoitteenamme on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia, vähentää välinpitämättömyyttä roskaamista kohtaan sekä havahduttaa ihmiset näkemään roskien määrä, kertoo kampanjan vastaava tuottaja Pia Louhivuori Ylen tiedotteessa.

Kampanja on näkyvästi esillä Ylen eri kanavilla ja ohjelmissa. Matka kohti miljoonaa roskapussia startataan suorassa lähetyksessä 13.4. klo 20.00 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.

Kampanjan kasvoina toimivat Ylen kanavilta tutut Inka HeleniusAnniina ValtonenMikko ”Peltsi” PeltolaKerttu Kotakorpi ja Olli Haapakangas.

Verkkolaskuri laskee kerättyjä roskapusseja reaaliajassa

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin yle.fi/miljoonaroskapussia-sivulla sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Vaasassa lähdetään hakemaan luonnollisesti koko kisan voittoa, kuten muutama vuosi sitten järjestetyssä I love muovi -kampanjassa.

– Meillä on 16 isoa roska-astiaa ympäri kaupunkia, jotka merkitään näkyvällä kyltillä ja tyhjennetään kampanjan aikana normaalia useammin. Toivomme, että vaasalaiset osallistuvat sankoin joukoin talkoisiin ja kerätyt roskapussit viedään ensisijaisesti näihin roska-astioihin. Toki myös muut kaupungin roska-astiat ovat käytössä normaalisti ja roskapussit voi tuoda myös suoraan kaupunginpuutarhalle, vastaava puutarhuri Kaj-Erik Grandell kertoo.

Viheraluetiimi tarjoaa kerääjille roskapusseja ja roskapiikkejä, joilla roskien kerääminen maastosta sujuu helposti. Roskapiikkejä on rajallinen määrä, joten halukkaita pyydetään varaamaan ne etukäteen ottamalla yhteyttä viheraluetiimiin. Yhteystiedot löydät tiedotteen lopusta.

– Ympäristöstä huolehtiminen on meidän kaikkien yhteinen asia. Haastammekin kaikki alueen asukkaat, yritykset, yhdistykset ja yhteisöt mukaan kampanjaan. Tehdään yhdessä Vaasasta Suomen siistein kaupunki, Grandell sanoo.

Myös Vaasan kaupungin työntekijöitä kannustetaan roskien keräämiseen.

– Haluamme näyttää esimerkkiä tarjoamalla työntekijöille mahdollisuuden kerätä roskia myös työpäivän aikana työtehtävän suomien mahdollisuuksien mukaan, Grandell kertoo.

Näin osallistut kampanjaan

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Vaasan kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  6. Haasta myös ystäväsi mukaan!

Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty. Pääasia on, että roskia kerätään!

Tarvitsetko roskapusseja tai roskapiikkejä? Ota yhteyttä:

  • Simo Marttila, 0400 668 649
  • Inger Norrgård, 040 195 4031
  • Susanna Helenelund, 040 702 8277

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Grandell Kaj-Erik
Vastaava puutarhuri
+358 40 766 2134
kaj-erik.grandell@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Johanna Kannasmaa
Kuva: Johanna Kannasmaa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme