Tammi

Teini-ikäisen ilmastoaktivisti Greta Thunbergin tarina on nyt julkaistu kirjana

Jaa

Juuri nyt maailma seuraa henkeä pidätellen Greta Thunbergin matkaa purjeveneellä yli Atlantin. Ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa maailman tärkeimmäksi mielipidevaikuttajaksi nousseen poikkeuksellisen teinitytön tarinan voi lukea Tammen juuri julkaisemasta teoksesta Sydämen asioita – perhe ja planeetta kriisissä.

Kirjassa perheen tarinan kertoo Gretan äiti Malena Ernman, joka on yksi Ruotsin tunnetuimpia oopperalaulajia. Hän eli jännittävää elämää matkustaen maailmalla puolisonsa, näyttelijä Svante Thunbergin ja lastensa kanssa. Kun Greta lopetti 8-vuotiaana syömisen miltei kokonaan, perheen arki hajosi. Lopulta Greta sai diagnoosin Aspergerin oireyhtymästä. Syömishäiriö alkoi parantua uskomattomalla tavalla samalla, kun Greta löysi intohimonsa, taistelun ilmastonmuutosta vastaan. Maailmanlaajuiseen julkisuuteen hän nousi 15-vuotiaana elokuussa 2018 ryhtyessään koululakkoon Ruotsin valtiopäivätalon edessä Tukholmassa saadakseen huomiota ilmastokriisille.

Sydämen asioita (suom. Raija Rintamäki) on koskettava ja inspiroiva kirja niin lastensa ongelmien kanssa kamppaileville vanhemmille kuin myös kaikille ympäristöahdistusta tunteville.

”Greta Thunbergin ja hänen perheensä tarina on monellakin tavalla poikkeuksellinen. Gretan toiminta ilmastoaktivistina on tehnyt hänestä yhden aikamme tunnetuimmista henkilöistä ja esikuvista niin nuorille kuin vanhemmillekin, kaikille jotka ovat huolestuneita ilmastonmuutoksesta. Mutta vieläkin vaikuttavamman tarinasta tekee sen tausta, kertomus perheestä, joka kääntää henkilökohtaisen kriisinsä vahvuudeksi ja taisteluksi ympäristön ja koko planeetan tulevaisuuden puolesta”, sanoo Tammen tietokirjallisuuden kustannuspäällikkö Markku Aalto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Johanna Harkkila | viestintäpäällikkö | Tammi
johanna.harkkila@tammi.fi | +358 10 5060 306

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme