Tammi

Teini-ikäisen ilmastoaktivisti Greta Thunbergin tarina on nyt julkaistu kirjana

Jaa

Juuri nyt maailma seuraa henkeä pidätellen Greta Thunbergin matkaa purjeveneellä yli Atlantin. Ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa maailman tärkeimmäksi mielipidevaikuttajaksi nousseen poikkeuksellisen teinitytön tarinan voi lukea Tammen juuri julkaisemasta teoksesta Sydämen asioita – perhe ja planeetta kriisissä.

Kirjassa perheen tarinan kertoo Gretan äiti Malena Ernman, joka on yksi Ruotsin tunnetuimpia oopperalaulajia. Hän eli jännittävää elämää matkustaen maailmalla puolisonsa, näyttelijä Svante Thunbergin ja lastensa kanssa. Kun Greta lopetti 8-vuotiaana syömisen miltei kokonaan, perheen arki hajosi. Lopulta Greta sai diagnoosin Aspergerin oireyhtymästä. Syömishäiriö alkoi parantua uskomattomalla tavalla samalla, kun Greta löysi intohimonsa, taistelun ilmastonmuutosta vastaan. Maailmanlaajuiseen julkisuuteen hän nousi 15-vuotiaana elokuussa 2018 ryhtyessään koululakkoon Ruotsin valtiopäivätalon edessä Tukholmassa saadakseen huomiota ilmastokriisille.

Sydämen asioita (suom. Raija Rintamäki) on koskettava ja inspiroiva kirja niin lastensa ongelmien kanssa kamppaileville vanhemmille kuin myös kaikille ympäristöahdistusta tunteville.

”Greta Thunbergin ja hänen perheensä tarina on monellakin tavalla poikkeuksellinen. Gretan toiminta ilmastoaktivistina on tehnyt hänestä yhden aikamme tunnetuimmista henkilöistä ja esikuvista niin nuorille kuin vanhemmillekin, kaikille jotka ovat huolestuneita ilmastonmuutoksesta. Mutta vieläkin vaikuttavamman tarinasta tekee sen tausta, kertomus perheestä, joka kääntää henkilökohtaisen kriisinsä vahvuudeksi ja taisteluksi ympäristön ja koko planeetan tulevaisuuden puolesta”, sanoo Tammen tietokirjallisuuden kustannuspäällikkö Markku Aalto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Johanna Harkkila | viestintäpäällikkö | Tammi
johanna.harkkila@tammi.fi | +358 10 5060 306

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Tammi julkaisee rakastettuja lauluvideoita tekevän, somehitiksi nousseen Lotta ja pappa -kaksikon kirjan16.6.2020 13:00:03 EESTTiedote

Korona-ajan yhdessä viettäneet lapsenlapsi Lotta Saahko, 27, ja pappa Jorma Saahko, 84, ovat ihastuttaneet suomalaisia videoilla, joissa he laulavat yhdessä papan nuoruusaikojen lauluja. Tammi julkaisee marraskuun alussa kirjan Papan kanssa kahvilla – Evakkomatkasta, rakkaudesta ja karjalanpiirakoista. Kirjassa yksi Karjalan viimeisistä elossa olevista evakoista kertoo lapsenlapselleen elinikäisestä kaipuusta. Pappa tarinoi myös heinätöistä, kosiomatkasta ja ajatuksistaan nykymusiikista. Kaksikko herättää eloon tarinoita, jotka saavat lukijan pohtimaan omia isovanhempiaan.

Suosikkitubettajat Elina ja Sofia julkaisevat perjantaina kirjan13.5.2020 12:13:22 EESTTiedote

Suomen suosituimmat lapsitubettajat Elina ja Sofia julkaisevat 15.5. kirjan Elina ja Sofia - Kaikki on mahdollista! Kirjan kustantaa Tammi. 12- ja 9-vuotiaiden siskosten YouTube-kanavalla on huikeat 99 000 tilaajaa ja Instagramissa heillä on yli 22 000 seuraajaa. Tyttöjen kauppakeskustapahtumat ovat saaneet paikalle tuhansia nuoria faneja. Kirjassa tytöt haluavat positiiviseen tapaansa kannustaa kaikkia lapsia ja nuoria hyväksymään itsensä ja tavoittelemaan rohkeasti unelmiaan. Kirjan valokuvia ja kuvitusta on ollut tekemässä kolmas nuori tubetähti, 19-vuotias Nelli Orell.

Tammen syksyn 2020 kirjat on julkistettu15.4.2020 13:00:00 EESTTiedote

Tammen syksyssä on luvassa vahvoja kotimaisia tekijöitä, odotettuja elämäkertoja ja runsas kattaus lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Satu Vasantolan toinen romaani Kaikki kadonneet koskettaa vanhempansa lapsena menettäneen Annun tarinalla. Max Seeck jatkaa maailmanvalloitustaan uudella Jessica Niemi -romaanilla Pahan verkko. Tietokirjoissa julkaistaan vahvat urheilijaelämäkerrat Tero Pitkämäestä ja Leo-Pekka Tähdestä. Riitta Uosukainen kirjoittaa koskettavasti parisuhteen muutoksesta puolison muistisairauden myötä. Suomennetun kaunokirjallisuuden kärki on Lars Keplerin uusi Joona Linna -trilleri Peilimies, ja Keltaiseen kirjastoon liittyy uusi kirjailija, Evie Wyld. Lastenkirjojen puolella on vuorossa jymy-yllätys, kun Timo Parvelan Ella menee kolmannelle luokalle. Viihdetaiteilija Cristal Snow julkaisee lastenromaanin, ja Elina Hirvonen aloittaa uuden sarjan Pehmoeläinten maailmanneuvostosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme