Pirkanmaan ELY-keskus

Teiskontien jalankulku- ja pyöräilyväylän parantamistyöt alkavat nopeasti

Jaa

Tampereen Teiskontiellä käynnistyy kesäkuussa jalankulku- ja pyöräilyväylän parantamishanke. Loppusyksyyn saakka kestävistä töistä aiheutuu liikennejärjestelyitä niin kevyelle kuin ajoneuvoliikenteellekin.

Pirkanmaan ELY-keskuksen, Tampereen kaupungin ja Fintraffic Tie Oy:n yhteisessä rakennushankkeessa Teiskontien eteläpuolella sijaitsevaa jalankulku- ja pyöräilyväylää parannetaan, ja väylän palvelutasoa nostetaan Hervannan valtaväylän ja Jaakonmäenkadun välisellä osuudella.

Väylää levennetään ja sen korkeuseroja tasataan noin 2,2 kilometrin matkalla. Lisäksi jalankulku- ja pyöräily-yhteyden sekä Teiskontien valaistusta ja liikennevalo-ohjauksia nykyaikaistetaan. Liittymäalueita parannetaan muun muassa uusimalla saarekkeita ja parantamalla suojatieyhteyksiä. Joukkoliikennepysäkkien yhteyteen rakennetaan katoksellisia polkupyörätelineitä.

Liityntäpysäköintiä on tulossa pyöräilijöille katetuilla pyörätelineillä. Pyöräilijöille tarjotaan vaihtoehtoa tehdä alkumatka pyörällä ja jatkaa matkaa tarvittaessa bussilla tai Taysin alueelta ratikalla.

Työnaikaiset liikennejärjestelyt

Parantamistöistä aiheutuu jonkin verran haittaa yleiselle liikenteelle, sillä töiden turvallinen toteuttaminen edellyttää jalankulku- ja pyöräilyliikenteen ohjaamista työnaikaisille, opastetuille kiertotieyhteyksille. Ajoneuvoliikenteen työnaikaisia liikennejärjestelyjä tehdään ainakin Kuntokadun, Kissanmaankadun, Ritakadun, Ali-Huikkaantien ja Jaakonmäenkadun liittymissä. Lisäksi paikoin joudutaan kaventamaan ajokaistoja ja myös alentamaan nopeusrajoituksia.

Teiskontien jalankulku- ja pyöräilyväylän parannustyöt edellyttävät jonkin verran olemassa olevan kasvillisuuden ja puuston poistoa. Viimeistelyvaiheessa alueelle tehdään täydennysistutuksia.

Pääurakoitsijaksi on valittu PROINFRA Oy. Rakennuttajakonsulttina toimii Ramboll Finland Oy.

Tutustu myös:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ELY-keskus:
Projektipäällikkö Mikko Asunen, puhelin 0295 024 106

PROINFRA Oy:
Vastaava työnjohtaja Tapani Hakala, puhelin 050 594 9726

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme