Teknikum Yhtiöt Oy

Teknikum-konserni osti enemmistön unkarilaisesta T-Plasztikista

Jaa

Teknikum Yhtiöt Oy on 4.1.2018 tehdyllä osakekaupalla lisännyt omistustaan 50,5%:iin unkarilaisesta kumi- ja muovialan yrityksestä T-Plasztik Kft. Ostettavan yhtiön vähemmistöosakkaat jatkavat yhtiön johtotehtävissä myös yrityskaupan jälkeen. T-Plasztikin liikevaihto oli 24 Meur vuonna 2017 ja työntekijöiden määrä on noin 340 henkilöä. Sen suurimmat asiakkaat ovat nopeasti kasvavat kodinkone- ja henkilösuojain- sekä autoteollisuus pääosin Unkarissa ja lähiympäristössä.

Tämän strategisen yritysoston avulla Teknikumin teknologinen osaaminen yhdistettynä T-Plasztikin vahvaan markkina-asemaan Euroopan nopeiten kasvavilla markkinoilla luo vankan perustan Teknikumin kansainvälisen liiketoiminnan tulokselliseen kasvuun ja edelleen kehittämiseen.

Nyt tehty kauppa luo meille merkittävän kilpailuedun ja mahdollisuuden liiketoiminnan kasvuun hyödyntäen molempien yhtiöiden erityisosaamista, laajojen markkinoiden läheisyyttä Unkarissa ja kykyä toimia asiakkaiden toimitusketjussa, painottaa toimitusjohtaja Harri Ojala.

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Harri Ojala
Teknikum Yhtiöt Oy, Sastamala
Tel. +358 40 553 2280
harri.ojala@teknikum.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Teknikum Yhtiöt Oy
Teknikum Yhtiöt Oyhttp://www.teknikum.com

Teknikum Yhtiöt Oy on johtava pohjoismainen polymeeriteknologia-alan konserni kotipaikkana Sastamala. Konsernin henkilöstömäärä on noin 700 henkilöä ja sen liikevaihtotavoite vuodelle 2018 on 70 miljoonaa euroa. Teknikum-konserniin kuuluvat tehtaat Vammalassa, Kiikassa, Keravalla, Kiinassa ja Unkarissa, myyntiyhtiö Saksassa sekä myyntiedustus Venäjällä.