Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

Teknisen kiinteistönhoidon opiskelijat revitään töihin koulun penkiltä

Jaa

TAKKista valmistuu osaavia ammattilaisia huolehtimaan sekä kiinteistöjen ulko- että sisäalueista. Nyt kysyntää on erityisesti sisäalueiden huoltajille eli teknisille kiinteistönhoitajille. ”Parhaimmillaan opiskelija on löytänyt työpaikan puolentoista viikon harjoittelun jälkeen”, kertoo talotekniikan ja kiinteistönhuollon koulutussuunnittelija Heikki Mahlamäki TAKKista.

TAKKin koulutussuunnittelija Heikki Mahlamäki ja tekniseksi kiinteistönhoitajaksi opiskeleva Timo Ahonen.
TAKKin koulutussuunnittelija Heikki Mahlamäki ja tekniseksi kiinteistönhoitajaksi opiskeleva Timo Ahonen.

Teknisen kiinteistönhoitajan työhön kuuluvat LVI-tekniikan ja taloautomaation huolto- sekä kunnossapitotehtävät.

- Taloihin tulee koko ajan uutta tekniikkaa ja erilaisia järjestelmiä, joita pitää ymmärtää laaja-alaisesti. Opintoihin kuuluu muun muassa LVI-tekniikkaa, taloautomaatiota, ilmastointijärjestelmien tasapainotusta ja lämmitysjärjestelmien säätöä. Yritykset soittelevat meille vähän väliä ja kyselevät, onko valmistumassa teknisiä kiinteistönhoitajia, kertoo talotekniikan ja kiinteistönhuollon koulutussuunnittelija Heikki Mahlamäki TAKKista.

Kiinteistönhoito on ollut osa TAKKin koulutusvalikoimaa 30 vuoden ajan. Teknisiä kiinteistönhoitajia alettiin kouluttaa työvoimakoulutuksin viisi vuotta sitten, kun kysynnän havaittiin olevan kovaa.

Koulutus on kiinteistönhoitoalan täydennyskoulutusta, josta noin puolet on alan yrityksissä tapahtuvaa työssäoppimista. Hyvän pohjan koulutukselle antaa erityisesti talotekniikka- ja sähköalan osaaminen.

- Aiemmin opitut taidot edesauttavat menestymistä kiinteistöalalla ja mahdollistavat erikoistumisen. On tärkeää, että opiskelijalle löydetään työpaikka, joka tukee hänen aiempaa osaamistaan. Ennen kaikkea työllistymisessä ratkaisee kuitenkin asenne, Mahlamäki kertoo.

TAKKilta on työllistynyt opiskelijoita vaativiin kohteisiin muun muassa hotelleihin ja lentokentälle. Töihin lähdetään usein jo ennen koulutusjakson päättymistä.

Hakijoita avautuviin koulutuspaikkoihin toivottaisiin hyvästä työllistymistilanteesta johtuen nykyistä enemmän. Seuraava koulutus alkaa 2.5. Hakuaika päättyy 19.4. Työvoimakoulutukseen valitaan ensisijaisesti työttömiä ja työttömyysuhan alaisia työnhakijoita.

Timo vaihtoi lentokonehuollosta kiinteistönhuoltoon

56-vuotias Timo Ahonen lähti opiskelemaan TAKKiin tekniseksi kiinteistönhoitajaksi, kun 30 vuotta kestänyt työ lentokonehuollossa Finnairilla päättyi koronapandemian vuoksi.

- Yritin hakea töitä, mutta tuntui, että ikä vaikutti työllistymiseen. Aloin käydä ammatteja läpi, ja ymmärsin, kuinka helposti ja nopeasti nykyään voi kouluttautua. TAKKin koulutuksen nappasin, koska en ollut nähnyt Helsingissä vastaavaa, Ahonen kertoo.

Opiskelu kannatti – Ahonen aloitti opinnot joulukuussa 2021 ja allekirjoitti työsopimuksen harjoittelupaikkansa Finavian kanssa huhtikuussa 2022, kesken työharjoittelun. Työpaikkana on siis jälleen Helsinki-Vantaan lentoasema, vaikka työtehtävät hieman muuttuivatkin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

koulutussuunnittelija Heikki Mahlamäki
puh. 044 7906 299, heikki.mahlamäki@takk.fi

Kuvat

TAKKin koulutussuunnittelija Heikki Mahlamäki ja tekniseksi kiinteistönhoitajaksi opiskeleva Timo Ahonen.
TAKKin koulutussuunnittelija Heikki Mahlamäki ja tekniseksi kiinteistönhoitajaksi opiskeleva Timo Ahonen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK
Tampereen valtatie 15
33100 TAMPERE

Vaihde 03 2361 111, info@takk.fihttp://www.takk.fi

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK on monialainen ammatillinen kouluttaja ja työelämän kehittäjä. Vuosittain TAKKissa opiskelee noin 11 000 aikuista ja henkilöstöä on n. 250. TAKKia ylläpitää Tampereen Aikuiskoulutussäätiö sr. Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta yli 20 ammattialalta. Koulutuksia, toimintaa ja oppimisympäristöjä kehitetään tiiviissä yhteistyössä työelämän ja yritysten kanssa. Yrityksille ja organisaatioille on tarjolla joustavat ja yksilölliset henkilöstön osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisen palvelut.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme