Messukeskus

Teknologia 19 -messut panostaa opiskelijoihin, tapahtuma jo lähes loppuunmyyty

Jaa

Pohjoismaiden johtava teknologia-alan tapahtuma Teknologia 19 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 5.–7.11. Messujen ohjelmateemoissa näkyvät alan ajankohtaiset puheenaiheet ja ilmiöt, ja ensimmäiset keynote-puhujat ovat nyt vahvistuneet. Messukokonaisuuden osastopaikoista on myyty jo yli 90 %.

Teknologia 19 esittelee teknologian eri aloja Helsingin Messukeskuksessa 5.-7.11.2019. Kuva: Messukeskus
Teknologia 19 esittelee teknologian eri aloja Helsingin Messukeskuksessa 5.-7.11.2019. Kuva: Messukeskus

Teknologia-messuilla on ohjelmaa viidellä eri ohjelmalavalla sekä näytteilleasettajien osastoilla. Ohjelmateemoina ovat muun muassa koodaaminen, robotiikka, tekoäly ja -oppiminen sekä digitalisaatiokehitys. Keynote-puheenvuoron messuilla pitää tiistaina 5.11. kirjailija ja ohjelmoija Linda Liukas, keskiviikkona 6.11. tulevaisuudentutkija Risto Linturi ja torstaina 7.11. professori Alf Rehn.

Ensimmäisenä messupäivänä 5.11. ohjelmaa on erityisesti teknologia-alan opiskelijoille, jotka voivat näytteilleasettajien osastoilla keskustella erilaisista uravaihtoehdoista teknologia-alan yritysten edustajien kanssa. Myös lavaohjelmassa on tietoiskuja tuleville teknologia-alan ammattilaisille.  

– Jäsenyrityksemme ovat innolla mukana opiskelijapäivässä ja toivottavat opiskelijat mielellään tervetulleeksi messuille. Uudet ihmiset tuovat yrityksiin uusia ajatuksia, ja koemme tärkeäksi päästä vuoropuheluun alasta kiinnostuneiden kanssa mahdollisimman varhain. Yritykset tarvitsevat tulevaisuudessa yhä monipuolisempaa osaamista, sanoo Teknisen Kaupan Liiton asiamies Jan Sucksdorff.    

Yritykset ovat ilmoittautuneet innokkaasti Teknologia-messuille. Tapahtumassa on mukana näytteilleasettajia eri puolilta maailmaa.

– Osastopaikoista lähes kaikki on jo myyty ja myös ohjelman suunnittelu on hyvässä vaiheessa. Olemme iloisia alan opiskelijoille suunnatusta ohjelmakokonaisuudesta ja toivomme, että mahdollisimman moni opiskelija pääsee messuilla tutustumaan kiinnostavaan teknologia-alan yritykseen tai erityisalaan, sanoo Teknologia 19 -messujen myyntipäällikkö Annina Niemi.  

Opiskelijoiden lisäksi Teknologia 19 houkuttelee messuille suuren joukon kansainvälisiä yrityksiä. Suomen lisäksi näytteilleasettajia on ilmoittautunut mm. Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Saksasta, Isosta-Britanniasta, Puolasta, Unkarista, Alankomaista, Italiasta, Portugalista ja Kiinasta. 

Teknologia 19 esittelee useita eri teknologian aloja. Mukana ovat automaatio, elektroniikka, hydrauliikka ja pneumatiikka, koneenrakennus, levytyö, kunnossapito, AI ja robotiikka sekä ICT. Tapahtuman teemana on tänä vuonna Ihminen, vastuullisuus ja teknologia.


Startup-kilpailu ja Ällistyttävät robotit -kilpailu huipentuvat messuilla 

Teknologia-messujen startup-kilpailu on käynnistynyt tapahtuman verkkosivuilla www.teknologia19.fi/startup. Kilpailuun voi osallistua 31.8. saakka, jonka jälkeen palkintoraati valitsee 5-7 osallistujaa keskiviikkona 6.11. järjestettävään finaaliin messuille. Kilpailun voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä. Startup-kilpailun järjestävät yhteistyössä Teknologia-messut ja Fiban Finnish Business Angels Network.

Toinen Teknologia-messuilla järjestettävä kilpailu on Ällistyttävät robotit, jonka tavoitteena on kasvattaa tietotekniikan, robotiikan ja tekoälyn kiinnostavuutta Suomessa sekä kannustaa opiskelijoita yhdistämään eri alojen osaamista. Kilpailuun voi ilmoittautua tapahtuman verkkosivuilla www.teknologia19.fi/robotti-kisa. Robottikisan harjoitukset ja mahdollinen esikarsinta pidetään tiistaina 5.11. ja finaali keskiviikkona 6.11. Voittaja palkitaan 10 000 euron, toiseksi tullut 5 000 euron ja kolmanneksi tullut 2 000 euron stipendillä. Kilpailun järjestää Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura yhteistyössä Mikrobitti-lehden ja Teknologia 19 -messujen kanssa.

Molempien kisojen voittajat palkitaan Teknologia 19 -messujen iltatilaisuudessa keskiviikkona 6.11. Iltatilaisuuden juontavat Kari Ketonen ja Antti Luusuaniemi, tilaisuudessa esiintyvät myös Osmo Ikonen ja Jannika B.   ​

Pohjoismaiden johtava teknologiatapahtuma Teknologia 19 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 5.–7.11.2019.

Lisätietoja:
Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com

www.teknologia19.fi | #teknologia19 | Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com.

Avainsanat

Kuvat

Teknologia 19 esittelee teknologian eri aloja Helsingin Messukeskuksessa 5.-7.11.2019. Kuva: Messukeskus
Teknologia 19 esittelee teknologian eri aloja Helsingin Messukeskuksessa 5.-7.11.2019. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Keskiviikkona 3.6. vietetään Kansainvälistä messujen päivää teemalla 'Messut on avain talouden jälleenrakennukseen'1.6.2020 11:54:24 EESTTiedote

Keskiviikkona 3.6. juhlitaan messumediaa. Kansainvälisenä messujen päivänä halutaan nostaa esiin messujen valtaisaa merkitystä elinkeinoelämälle. Messuilla lanseerataan uutuudet, tehdään kauppaa, solmitaan merkittäviä sopimuksia ja luodaan uusia, tärkeitä kontakteja. Messutoiminnan hallittu käynnistäminen auttaisi koronakriisistä kärsivän talouselämän elvyttämiseen.

Kevätmessut laajenee digiin – uusia näkyvyysvaihtoehtoja näytteilleasettajille8.5.2020 11:33:27 EESTTiedote

Muiden tapahtumajärjestäjien tapaan myös Messukeskus on siirtänyt keväälle suunniteltuja tapahtumiaan myöhäisempiin ajankohtiin. Tilannetta ei ole kuitenkaan jääty hämmästelemään, vaan tapahtumiin mukaan ilmoittautuneille yrityksille on luotu uudenlaisia näkyvyysvaihtoehtoja nyt siirrettyjen tapahtumien tilalle. Myös kevätkauden perinteiset avajaiset, Kevätmessut, on löytänyt näytteilleasettajilleen uusia ratkaisuja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme