Teknologiateollisuus ry

Teknologia-akatemiassa aiheena osaaminen ja uudet teknologiat – pelastaako ChatGPT meidät osaajapulalta?

Jaa
Journalisteille 24.5. järjestettävän Teknologia-akatemian aiheena on osaaminen ja uudet teknologiat. Pelastaako tekoäly meidät osaajapulalta? Onko ChatGPT vasta alkusoittoa AI-kentällä? Mitä muita valttikortteja Suomella on uusien teknologioiden saralla kuin 6G? Miten valttikortit pelataan oikein?

Teknologia-akatemia on journalisteille viime vuonna perustettu akatemia. Korkeatasoinen akatemia lisää tietämystä teknologia-alasta, uusista teknologioista ja Suomelle tärkeästä alan tutkimuksesta. Teknologiateollisuuden kanssa sitä järjestävät Journalistiliitto ja Suomen Akatemia.

Journalistit ovat tervetulleita Teknologia-akatemian kolmanteen sessioon 24.5. Teemamme toukokuun lopulla on Osaaminen ja tulevaisuuden teknologiat – Suomen avaimet maailmanvalloitukseen

Tilaisuus alkaa lounaalla 12.15. Varsinainen ohjelma alkaa klo 13.

Ohjelman näet kokonaisuudessaan alta ja osoitteesta teknologiateollisuus.fi/akatemia. Ilmoittautumaan tilaisuuteen pääset Teknologia-akatemian verkkosivuilta ja suoraan tästä linkistä: https://www.lyyti.in/teknologiaakatemiatoukokuu23

Kokoonnumme 24.5. Triplan BlackBoxissa (Pasila, Helsinki). Saapumisohjeet saat ilmoittautumisen jälkeen. Akatemiasessiota on mahdollista seurata myös striimin välityksellä (ilmoittautumisen yhteydessä klikkaa etäosallistumista).

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Taru Jussila, viestintäjohtaja, Teknologiateollisuus

taru.jussila@teknologiateollisuus.fi, 0400-510853

OHJELMA 24.5.

Osaaminen ja tulevaisuuden teknologiat – Suomen avaimet maailmanvalloitukseen

12.15 ovet auki ja lounasta

13.00

Pelastaako tekoäly meidät osaajapulalta?

Hannu Toivonen, professori, Helsingin yliopisto

Tietoisku: Näin tekoäly tunnistaa osaamistarpeita

Leena Pöntynen, osaamispolitiikan johtaja, Teknologiateollisuus

Touko Apajalahti, osaamispolitiikan johtava asiantuntija, Teknologiateollisuus

Kahvitauko

14.30

6G ja muut Suomen valtit uusien teknologioiden maailmassa

Marja Matinmikko-Blue, tutkimusjohtaja, Infotech, Oulun yliopisto

Harri Nieminen, Co-creation Manager, Head of SIX initiative, VTT

Ville-Veikko Mattila, Director, Head of Multimedia Technologies, Nokia

Paneelikeskustelua vetävät:

Marjo Ollikainen, viestintäpäällikkö, Teknologiateollisuus

Sini Kaukonen, viestinnän asiantuntija, Teknologiateollisuus

Teknologiaosaaminen kilpailukykytekijänä – Miten valttikortit pelataan oikein?

Anne Jalkala, strategiajohtaja, Vaisala

Jalkalaa haastattelevat Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäsenet Roosa Grönberg ja Antti Regelin.

Ohjelma päättyy klo 16. Ohjelman jälkeen mocktails&cocktails ja verkostoitumista.

Tietoja julkaisijasta

Teknologiateollisuus ry
Teknologiateollisuus ry
Eteläranta 10
00130 Helsinki

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen vaikuttajaorganisaatio, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 65 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 330 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Teknologiateollisuus ry

Selvitys: Yritykset tyytyväisiä tekniikan alan ammatilliseen koulutukseen – Valmistuneista kuitenkin vain 55 % työllistyy6.3.2023 10:59:37 EET | Tiedote

Ammatillisen koulutuksen suorittaneiden osaaminen vastaa Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritysten mukaan melko hyvin yritysten tarpeisiin. Teknologiateollisuuden teettämässä laajassa selvityksessä tätä mieltä oli 81 prosenttia kyselyyn vastanneista yrityksistä. Koulutuksen kyvyssä vastata työelämän muuttuviin osaamistarpeisiin on kuitenkin yhä parantamisen varaa, ja liian suuri osa on työttömänä vuosi valmistumisen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme