Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Tekstiviesti sairautensa vuoksi vakavalle koronavirustaudille alttiille henkilöille

Jaa

Helsingin sosiaali- ja terveystoimi lähettää tekstiviestin nyt rokotusvuorossa oleville sairautensa tai tilansa vuoksi vakavalle koronavirustaudille erittäin alttiille henkilöille. Tällä hetkellä rokotusvuorossa sairautensa vuoksi ovat 65-69 vuotta tänä vuonna täyttävät.

Tekstiviesti lähetetään kaikille, jotka ovat sosiaali- ja terveystoimen asiakkaana terveytensä vuoksi. Tekstiviestin lähettäjätiedoissa lukee HKI SOTE ja se on tarkoitus lähettää huomenna tiistaina.

”Kokeilemme tekstiviestillä rokotusvuorosta ilmoittamista. Viestin on tarkoitus selkiyttää sitä,  kuuluuko henkilö nyt rokotettavaan ryhmään. Lähetämme tekstiviestin aikanaan myös muille sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville kun he tulevat rokotusvuoroon”, sanoo terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

Tekstiviesti lähtee noin 4 800 henkilölle. Kaikkia nyt sairautensa vuoksi rokotusvuorossa olevia tekstiviesti ei tavoita, sillä osalla on hoitosuhde työterveyshuollossa tai erikoissairaanhoidossa. Myös joiltakin terveytensä vuoksi sosiaali- ja terveystoimen asiakkaana olevilta puuttuu puhelinnumerotiedot. Tämän vuoksi koronavirusrokotuksista kerrotaan myös muun muassa lehti-ilmoituksilla. Koronarokotus.hel.fi -osoitteeseen on koottu tietoa sairautensa vuoksi riskiryhmään kuulumisesta.

Tekstiviestissä kerrotaan, että henkilö kuuluu sosiaali- ja terveystoimen tietojen mukaan nyt rokotettavien ryhmään ja häntä kehotetaan katsomaan ajanvarausohjeet osoitteesta koronarokotus.hel.fi. Henkilöä pyydetään myös tarkistamaan, että kuuluu nyt rokotettavaan ryhmään. Tekstiviesti lähtee äidinkielen mukaan joko suomeksi tai ruotsiksi. Henkilöt, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi, saavat tekstiviestin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Henkilöiden poiminnassa on hyödynnetty terveyshyötyarviota, joka on digitaalinen työkalu. Se hyödyntää potilastietojärjestelmän tietoa ja tieteelliseen näyttöön perustuvaa päättelyä. Terveyshyötyarvion avulla väestön terveydentilaa arvioidaan ryhmittelemällä ja suodattamalla joukkoa potilaskertomustietojen perusteella. Terveyshyötyarvio-hanke on yksi Helsingin kaupungin digitaalisista kärkihankkeista.

Lisätietoja: terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 09 310 42700

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä koronavirustartuntojen määrissä raju nousu28.2.2021 15:36:05 EETTiedote

Helsingissä todettiin eilen 274 uutta koronatartuntaa. Tartuntamäärä on selkeästi suurin yhtenä päivänä todettu määrä koko epidemia-aikana. Viime aikoina edellisin suurin päiväkohtainen tartuntamäärä on ollut 202 tartuntaa. Tällä hetkellä on syytä käydä koronatestissä hyvin herkästi, jos on pienempiäkin koronavirustartunnalle tyypillisiä oireita. Yhtään oireisena ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme