Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Telakkakadun työmaa etenee - seuraavaksi aletaan rakentaa Eiranrannassa

Jaa

Telakkakadun työmaalla tapahtuu muutoksia liikennejärjestelyissä joulun välipäivinä. Raitiotiekiskoja on päästy asentamaan jo pitkälle pätkälle Telakkakatua. Välipäivinä kulkuyhteydet Pursimiehenkadun risteyksessä avautuvat.

Lyhyt osuus jalkakäytävää saatiin avattua käyttöön jo tällä viikolla Telakkakadulle välille Merimiehenkatu – Pursimiehenkatu.

27.12.2019 alkaen tapahtuvat muutokset

  • Telakkakatu avataan liikenteelle välillä Pursimiehenkatu – Tehtaankatu yksisuuntaisena etelään päin (samansuuntaisesti kuin raitiovaunulinja 1 reitti).
  • Ajo-yhteys Pursimiehenkadulta Telakkakadulla ja kadun yli avataan (vain tontilleajo). Pursimiehenkatu on välillä Telakkakatu – Perämiehenkatu yksisuuntainen (samansuuntaisesti kuin raitiovaunulinja 1 reitti).
  • Jalankulkijoiden kulku palautuu Telakkakadulle välille Pursimiehenkatu – Tehtaankatu.

Loppiaisen jälkeen työt alkavat Eiranrannassa

Eiranrannassa työt alkavat loppiaisen jälkeen eli 7.1.2020 alkaen. Eiranrannassa työmaaksi otetaan osa ajoradasta ja pyörätiestä, mutta ajoyhteys säilyy.

Lisäksi Laivakadun ja Hernesaarenrannan väliselle tontille aletaan rakentaa keväällä raitiotien väliaikaista päätepysäkkiä.

Eiranrannan pilvikirsikoiden siirto onnistui

Pilvikirsikoiden siirto onnistui lopulta hyvin ja 17 puuta siirrettiin uusille paikoilleen. Ainoastaan suurimman yksilön siirto ei onnistunut. Yksi puu siirrettiin toiseen puuriviin kadunvarteen. Seitsemän puuta viereiseen koira-aitaukseen ja loput nurmialueelle Pyhän Birgitan puistoon.

Ainakin kahtena seuraavana kesänä puut tarvitsevat tehostettua kastelua. Tästä huolimatta siirron jälkeen ensimmäisinä kesinä puiden lehdet saattavat olla normaalia pienempiä ja niiden määrä voi olla tavallisesti vähäisempi. Tämä johtuu siitä, että puu korjaa menetettyä juuristoaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikennejärjestelyt:
liikennesuunnittelija Mikael Saarinen, Ramudden Oy, p. 044 755 2020

Rakentaminen:
rakennustöiden valvoja Antti-Juhani Lehtinen, Helsingin kaupunki, p. 09 310 38872

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 14.1.202114.1.2021 18:25:51 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 14.1.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 28.1.2021.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 12.1.202112.1.2021 16:13:45 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 12.1.2021 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme