ManpowerGroup

Telia Inmics-Nebula ja Experis Academy käynnistävät ainutlaatuisen pilviasiantuntijoiden koulutuskokeilun

Jaa
Telia Inmics-Nebula, Telian julkisten pilvipalveluiden ja modernien työympäristöjen asiantuntija ja ManpowerGroupiin kuuluva IT-osaamisen uudistaja Experis Academy ovat sopineet koulutuskokeilusta, jossa Telian henkilöstöä uudelleen koulutetaan Microsoft Azure Cloud Specialistiksi eli pilvipalveluasiantuntijoiksi. Pohjoismaissa ainutlaatuinen pilottihanke mahdollistaa kouluttautumisen työsuhteessa. Panostus kasvattaa Telian pilviosaamista ja luo mielekkäällä tavalla sisäisiä urapolkuja.
Yhteistyö Telia Inmics-Nebulan ja Experis Academyn välillä on Pohjoismaissa ainutlaatuinen pilottihanke, joka mahdollistaa pilviasiantuntijaksi kouluttautumisen työsuhteessa.
Yhteistyö Telia Inmics-Nebulan ja Experis Academyn välillä on Pohjoismaissa ainutlaatuinen pilottihanke, joka mahdollistaa pilviasiantuntijaksi kouluttautumisen työsuhteessa.

Toimintaympäristöjen ollessa jatkuvassa digitaalisessa muutoksessa työnantajien paineet osaamisen pitämisestä ajan tasalla ja kyvykkyyden kasvattamisesta ovat koventuneet. Kehitys ja yritysten tarpeet etenevät sellaista vauhtia, ettei opinnoista saatu oppi ole enää välttämättä täysin relevanttia työelämän näkökulmasta. Lisäkouluttautuminen omalla ajalla ja kustannuksella ei silti ole aina houkutteleva vaihtoehto.

”Osaava ja jatkuvasti kehittyvä henkilöstö on Telia Inmics-Nebulan toiminnan perusta. Näin olikin luonnollista pilotoida edelläkävijänä uutta konseptia varmistaaksemme strategisen osaamisen julkisiin pilvipalveluihin liittyvissä kyvykkyyksissä sekä mahdollistaaksemme henkilöstölle uusia urapolkuja. Muuttuvat markkinat ja sen myötä kehittyvät asiakastarpeet ohjaavat sisäisiä osaamisvaatimuksiamme”, kertoo Telia Inmics-Nebulan toimitusjohtaja Jarno Kekäläinen.

Kokeiluun osallistujilta on haettu vahvaa motivaatiota osaamisen kasvattamiseen sekä ennakkoluulotonta asennetta. Lähes 80 sisäisen hakijan joukosta pilottiin valittiin tiukan karsinnan jälkeen 10 osallistujaa. Osallistujien taustat vaihtelevat laajalti, kuten myös työhistorioiden pituudet. Aiempaa osaamista aiheesta ei hakiessa tarvinnut olla, ainoastaan korkea motivaatio ja kyky omaksua uutta. Ohjelma käynnistyi syyskuussa ja se päättyy vuoden lopussa, jonka jälkeen henkilöt jatkavat Telia Inmics-Nebulassa Cloud Specialist -rooleissa.

Henkilöstö- ja työvoimaratkaisujen sekä ulkoistettujen palveluratkaisujen asiantuntija ManpowerGroupin Experis Academyn reskill-ohjelmat on suunniteltu työmarkkinoiden alati kasvaviin vaatimuksiin. Experis Academyn reskill-ohjelmissa ammattilaisille tarjotaan alusta asti nopeatempoinen opintopolku ja siirtymä yrityksen sisällä uutta osaamista vaativiin tehtäviin.

”Jatkuvasti muutoksessa olevien toimintaympäristöjen ja työn tulevaisuuden näkökulmasta osaamisen uudistaminen mahdollistaa monimuotoisempien työurien rakentamisen yrityksen sisällä, lisäten henkilöstöpitoa ja uramahdollisuuksia. Telia Inmics-Nebula saa täsmäkoulutettuja teknologiaosaajia, joilla on kuitenkin jo aikaisempi kokemus ja osaaminen yrityksen liiketoiminnasta ja toimialasta,” kertoo Experis Academyn Country Lead Pete Hyrkäs ja jatkaa, ”ohjelmaan osallistujat ovat 100% asiakasräätälöidyssä koulutuksessa, jossa heille maksetaan palkkaa 1kk itseopiskelujaksolta ja 3kk intensiivijaksolta. Valmistuessaan he pääsevät suorittamaan taidot todentavat sertifioinnit ja aloittavat suoraan täysin uusissa tehtävissään. Tämän jälkeen heidän sisäinen urapolkunsa jatkaa kasvuaan Telian sisäisillä koulutuksilla. Työnantajalle osaamisen uudistaminen on vastuullinen keino pitää osaamista ajan tasalla ja kasvattaa sitä. Osaamisen uudistaminen on todellinen win-win kaikille osapuolille.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Yhteistyö Telia Inmics-Nebulan ja Experis Academyn välillä on Pohjoismaissa ainutlaatuinen pilottihanke, joka mahdollistaa pilviasiantuntijaksi kouluttautumisen työsuhteessa.
Yhteistyö Telia Inmics-Nebulan ja Experis Academyn välillä on Pohjoismaissa ainutlaatuinen pilottihanke, joka mahdollistaa pilviasiantuntijaksi kouluttautumisen työsuhteessa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Porkkalankatu 20
00180 HELSINKI

020 1700 100https://www.manpowergroup.fi

Experis on osa henkilöstöpalveluyritys ManpowerGroupia

ManpowerGroup® on johtava globaali henkilöstö- ja työvoimaratkaisujen sekä ulkoistettujen palveluratkaisujen asiantuntija, kehittäjä ja tuottaja, joka auttaa organisaatioita uudistumaan nopeasti muuttuvassa työn maailmassa. Tarjoamme innovatiivisia ratkaisuja sadoille tuhansille organisaatioille vuosittain työllistämällä samalla miljoonia osaavia ammattilaisia merkityksellisiin tehtäviin useilla aloilla ja osaamisalueilla. Asiantuntijabrändimme Manpower®, Experis® ja Talent Solutions palvelevat hakijoita ja asiakkaita yli 75 maassa. Olemme jatkaneet työtämme yli 70 vuoden ajan. Pohjoismaissa ja Baltiassa yhtiö on markkinajohtaja. Työmme monimuotoisen työelämän puolesta saa jatkuvasti tunnustusta. Vuonna 2022 yhtiö valittiin 13. kerran World’s Most Ethical Companies® -listalle. Lue lisää toiminnastamme ja palveluistamme osoitteessa www.manpowergroup.fi.

Telia

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4100 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Telia Companyn liikevaihto oli vuonna 2021 oli 8,7 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ManpowerGroup

Työmarkkinabarometri: Työnantajien työllistämisaikeet positiiviset talouden hidastumisesta huolimatta14.3.2023 08:20:00 EET | Uutinen

Suomessa työmarkkinat näyttävät kestävän talouden hidastumista kohtalaisesti. Työmarkkina on heikentymässä lievästi ja samaan aikaan osaajapula jatkuu sitkeänä useilla toimialoilla. Toimialoista parhaat rekrytointinäkymät ovat viestintäpalveluissa sekä terveydenhuollossa ja biotieteissä. Työnantajien työllistämishalukkuutta kuvaava indeksi huhti-kesäkuulle on +26 prosenttiyksikköä, joka on vain yhden prosenttiyksikön verran heikompi kuin edellisessä kvartaalissa ja 2 prosenttiyksikköä parempi verrattuna samaan aikaan viime vuonna. Globaalissa 41 maata käsittävässä työnantajien työllistämisaikeita kuvaavassa tutkimuksessa Suomen sijoitus on 14:s.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme