Vaasan kaupunki - Vasa stad

Temastigen omvandlas till Diktstigen - Delta i Molnträskets naturworkshop 18.9 och 25.9

Dela

Temastigen vid Molnträskets rekreationsområde omvandlas till Diktstigen. Vasa stadsbibliotek ordnar under två lördagar (18.9 och 25.9) naturworkshoppar, där deltagarna får njuta av närnaturen och producera egna dikter med skogs- och naturtema, vilka sedan placeras ut på stigen.

Temastigen vid Molnträskets rekreationsområde omvandlas till Diktstigen. Bild: Vasa stadsbibliotek.
Temastigen vid Molnträskets rekreationsområde omvandlas till Diktstigen. Bild: Vasa stadsbibliotek.

Vasa stadsbibliotek ordnar vid Temastigen på Molnträskets rekreationsområde två naturworkshoppar lördag 18.9 och 25.9 kl. 11-15. Workshopparna hålls på finska. Deltagarna kan då njuta av den vackra närnaturen och producera nya dikter på basis av sina skogsupplevelser. Handledare vid workshopparna är Mirjam Silvén, diktare, världsarvsområdesguide och handledare för naturkontakt samt kreativt skrivande och retreat.

Dikterna med skogs- och naturtema kommer att placeras ut på Vaasan Latu ry:s tavelställningar på en tre kilometer lång skogsrutt vid Molnträsket. Av dikterna som placeras ut på diktstigen är en del sådana som redan har publicerats av diktare, och en del sådana som bibliotekets kunder har gjort vid naturworkshopparna i september eller som andra av skogsutfärder inspirerade har gjort.

Naturworkshopparna som hålls i september är separata tillställningar, men deltagarna får mera ut av workshopparna om de deltar i båda. Den första workshoppen ligger till grund för den andra. 

Till skogs oberoende av vädret

Deltagarna i naturworkshopparna tar med sig egen utrustning och matsäck, d.v.s. kläder enligt väder och stadiga skor, matsäck (finns en lägereld), en kamera (telefonen går bra) och anteckningsmaterial om man så vill.

Startpunkt är parkeringsplatsen vid Molnträskets rekreationsområde, adress Kapellbacksvägen 215. Högst 12 deltagare ryms med. Munskydd är inte obligatoriskt eftersom workshoppen är utomhus, men man får inte delta om man är sjuk.

Förhandsanmälningen till naturworkshoppen är senast en dag före workshoppen (17.9 och 24.9) senast kl. 16 per e-post sari.kaunisto@vaasa.fi. Skriv i meddelandet deltagarens namn, kontaktuppgifter, i vilken workshop man vill delta (18.9 & 25.9.)

Workshopparnas program:

Lördagen 18.9 kl. 11-15: Kom med och upplev skogens magi!
• Vi bekantar oss med Diktstigen
• Meditativ naturfotografering
• Att känna skogen med alla sina sinnen samt övningar i anslutning till det
• Andra skogsdiktsstopp
• Vid Närvänmutkas lägereld äter vi vår matsäck och delar med oss av våra upplevelser

Lördagen 25.9 kl. 11-15: Kom med och skriv skogsdikter!
• Diktskrivningsvandring
• Rekreations- och produceringsövningar
• Andra skogsdiktsstopp
• Resultat: skogsdikter
• Vid Närvänmutkas lägereld äter vi vår matsäck och delar med oss av våra upplevelser

Diktskrivarna får personligt stöd för finslipningen av sina texter (1h 30 min.)

Nyckelord

Kontakter

Bibliotekarie Sari Kaunisto, Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, tfn. +358 6 3253550, sari.kaunisto@vaasa.fi

Bilder

Temastigen vid Molnträskets rekreationsområde omvandlas till Diktstigen. Bild: Vasa stadsbibliotek.
Temastigen vid Molnträskets rekreationsområde omvandlas till Diktstigen. Bild: Vasa stadsbibliotek.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum