Schneider Electric

Teollisuusautomaatio murroksessa – Schneider Electric esittelee uuden, ohjelmistokeskeisen automaatiokonseptin Teknologia 22 -messuilla

Jaa
  • Pohjoismaiden johtava teknologiatapahtuma Teknologia 22 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 3.–5.5.2022.
  • Schneider Electricin asiantuntijoiden puheenvuoroissa käsitellään ohjelmistokeskeistä automaatiota teollisuuden sovelluksissa.
  • Uutuutena esittelyssä ohjelmistokeskeiseen automaatioon perustuva EcoStruxure™ Automation Expert -alusta.
  • Schneider Electricin messuosastolla on nähtävillä muun muassa Disc Tracking -liikkeenhallintarobotti ja Aalto-yliopiston robottidemo, joka on koodattu ohjelmistokeskeisellä automaatiolla.

Tiedote, 28.4.2022 – Teknologia 22 -messujen teemana on tänä vuonna Kestävän huomisen ratkaisut. Kestävän kehityksen edelläkävijä Schneider Electric esittelee messuosastollaan ja puheenvuoroissaan automaatioratkaisun, jonka avulla teollisuuden toimijat voivat merkittävästi vähentää toimitusketjujen epävarmuuden vaikutusta sekä edistää digitalisaatiota ja älykästä tuotantoa, yksinkertaistaa IT/OT-integraatiota ja helpottaa työvoiman saatavuutta.

Messutiistaina 3.5. klo 9.50 Marko Latvasalo ja Tommi Niininen keskustelevat Tech Cornerissa siitä, miten OPC UA näkyy ohjelmistokeskeisessä automaatiossa ja teollisuuden sovelluksissa. Keskiviikkona 4.5. klo 14 XPlanar-lavalle nousevat Harri Rajaniemi ja Tuomas Korhonen, jotka avaavat ohjelmistokeskeisen teollisuusautomaation tulevaisuudennäkymiä.

Schneider Electricin asiantuntijakeskusteluissa keskitytään tämän hetken olennaisimpiin teollisuusautomaation kysymyksiin. Kaikkia alan toimijoita koskettavat teollisuuskomponenttien saatavuusongelmat aiheuttavat häiriöitä teollisuusautomaation kentälle. Schneiderin IEC61499-standardiin pohjautuvat automaatioratkaisut vähentävät olennaisesti riippuvuutta yksittäisistä tuotteiden tai palveluiden toimittajista.

Schneiderin asiantuntijat kertovat lisäksi siitä, miten digitalisaatio ja datan hyödyntäminen voivat lisätä tuotannon tehokkuutta. Ohjelmistokeskeisen automaation ratkaisuilla voidaan helpottaa myös teollisuusautomaation osaajapulaa.


Tapaa Schneiderin asiantuntijoita sekä tutustu demoihin ja uutuuksiin

Messuosastolla (paikka 6f18) on tavattavissa laaja joukko Schneider Electricin asiantuntijoita. Osastolla pääsee tapaamaan myös Schneiderin kumppaniyrityksiä, joista tänä vuonna mukana ovat Nodeon, Onninen, Tas-Power ja YSP.

Yksi tapahtuman kiinnostavimpia uutuuksia on EcoStruxure™ Plant Advisor, modulaarinen IIoT-alusta, jonka avulla IT/OT-integraatio on helppo toteuttaa eri tuotantolaitosten ja -järjestelmien välillä. Plant Advisor antaa teollisuusyrityksille reaaliaikaisen kuvan tärkeimmistä mittareista, joiden avulla tuotantoa ja liiketoimintaa voidaan optimoida.

Schneider Electric investoi viime vuonna miljoona euroa Aalto-yliopiston Factory of the Future -yksikön ohjelmistoihin, lisensseihin ja opetukseen. Messuilla nähdään yliopistolla tehty EcoStruxure™ Automation Expert -ratkaisua hyödyntävä robottidemo, joka on koodattu ohjelmistokeskeisellä automaatiolla.

Lisäksi tapahtumassa pääsee tutustumaan muihin Scheiderin ratkaisuihin, kuten itsediagnosoivaan Tesys Giga -moottorikäynnistimeen ja digitaaliseen EcoStruxure Machine Expert Twin -virtuaalimallintamistyökaluun. Demoalueella voi myös seurata Disc Tracking -liikkeenhallintarobottia, joka suoriutuu synkronoiduista liikesarjoista huippunopeuksilla.Lisäksi nähtävillä on kaappiin asennettava Altivar™ Process Modular (APM) -taajuusmuuttaja (75 kW–2 600 kW), joka parantaa laitteistojen suorituskykyä ja pienentää käytöstä aiheutuvia kuluja prosessien optimoinnilla.

Lisätietoja

Teknologia 22 -messut https://teknologia.messukeskus.com/

Tuomas Korhonen
Head of Marketing
Tuomas.korhonen@se.com, puh. 040 544 2943

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Älynväläys tervehtii hotellihuoneeseen saapujaa – Sokos Hotel Arina toivottaa vierailijan tervetulleeksi valolla6.5.2022 11:06:58 EEST | Tiedote

Sokos Hotel Arina Oulussa remontoitiin 260 hotellihuonetta ja samalla uudistettiin myös valaistuksen ohjaus Valaistuksen älykkäät tilanneohjaukset toteutettiin Schneider Electricin huonesäätöratkaisuilla, joka on moderni tapa tuoda valaistuksen ohjelmointi ja hallinta osaksi kiinteistöautomaatiota. Valmiiksi rakennettujen tilanneohjauksien myötä hotellihuoneeseen saa nappia painamalla toivotunlaisen tunnelman Huoneiden lämmityksen ja ilmastoinnin säädöt on integroitu samaan tekniikkaan Tiedote, 6.5.2022 – Digitalisaation ja automaatioratkaisujen edelläkävijä Schneider Electric on toteuttanut oululaiseen Sokos Hotel Arinaan älykkään valaistuksen ohjauksen Connected Room Solution (CRS) -huonesäätöratkaisun avulla. Sokos Hotel Arina Oulussa investoi digitalisaatioon ja automaatioon huoneiden miellyttävyyden optimoimiseksi. Jäähdytyksen ja lämmityksen oheen on huonesäätöratkaisuissa lisätty nyt myös älykäs valaistuksensäätö. Tavoitteena asiakaskokemuksen hiominen Ratkaisun avulla hotellihu

Kutsu: Virtuaalinen mediatilaisuus älykkäistä rakennuksista ti 26.4.20.4.2022 13:48:59 EEST | Kutsu

Tervetuloa kuulemaan kestävästä rakentamisesta ja älykkäistä rakennuksista ti 26.4. klo 17 Rakennusten energiakulutuksella on kestävyyshaasteiden ratkaisemisessa merkittävä rooli: älykkäämmät rakennukset voivat auttaa vähentämään maailman hiilidioksidipäästöjä jopa 40 prosenttia. Ilmastotavoitteiden saavuttamisessa auttavat rakennustapojen kehittyminen sekä uudet innovaatiot kuten rakennusautomaatio- ja energianhallintajärjestelmät. Tule kuuntelemaan kansainvälisten asiantuntijoiden esityksiä kestävästä rakentamisesta ja älykkäistä rakennuksista. Virtuaalisessa tilaisuudessa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita: Neljä askelta, joiden avulla rakennus saavuttaa hiilineutraalit tavoitteet Ympäristön kannalta kestävämpi rakennus on myös ihmiskeskeisempi rakennus Digitaalisen ja sähköisen maailman trendit ja haasteet Schneider Electricin uudet ratkaisut, joilla voi säästää jopa 20–40 prosenttia enemmän energiaa Lisäksi Schneider Electric julkistaa tapahtuman aikana kolme uutta näihin a

Schneider Electric yksi Euroopan tasa-arvojohtajista – Suomessa maayhtiön johtajista 36 prosenttia naisia7.2.2022 12:13:50 EET | Tiedote

Schneider Electric sijoittui 20 parhaan joukkoon Euroopan suurten yritysten vertailussa European Women On Boards -järjestön sukupuolten monimuotoisuusindeksi -raportissa. Schneider Electric nimettiin oman alansa johtavaksi yritykseksi. 36 prosenttia Suomen maayhtiön johtajista on naisia. Tasa-arvositoumukset ovat osa yrityksen kestävän kehityksen tavoitteita vuodelle 2025. Schneider Electric, globaali energianhallinnan ja automaation asiantuntija, on saanut tunnustuksen European Women On Boards -järjestön (EWOB) sukupuolten monimuotoisuusindeksi -raportissa (GDI). Schneider Electric sijoittui 20 parhaan joukkoon Euroopan suurten yritysten vertailussa, ja se nimettiin Best Practice Leader -yritykseksi. Schneider Electric on nimetty myös alansa johtavaksi yritykseksi. Vuoden 2021 raportissa tutkittiin 668 eurooppalaista yritystä, joista suurin osa on julkisesti noteerattu ja listattu STOXX Europe 600 -listalla. Tuloksena saatu GDI on kokonaisindikaattori, joka heijastaa naisten osuutta y

Älykotijärjestelmä Wiser mukana Elisa Viihteen uudessa Jälkeläiset-televisiosarjassa4.2.2022 08:30:23 EET | Tiedote

Älykäs teknologia on osa Elisa Viihteen uutta lähitulevaisuuden Helsinkiin sijoittuvaa jännitysdraamaa. Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä on käytössä Jälkeläiset-sarjan keskushenkilön asunnossa. Lisäksi sarjassa näkyvät Schneiderin sähköautonlatauslaitteet ja sähkökalusteet. Sarjayhteistyössä brändit näkyvät luontevasti eivätkä häiritse katsojakokemusta. Digitalisaation ja automaatioratkaisujen edelläkävijä Schneider Electric on mukana pääyhteistyökumppanina Elisa Viihde Viaplayn uuden Jälkeläiset-alkuperäissarjan (Next of Kin) tuotannossa. Suomalais-tanskalaisena yhteistyönä syntynyt jännitysdraama sijoittuu lähitulevaisuuden Helsinkiin. Sarjan kaikki jaksot tulivat katsottaviksi Elisa Viihde Viaplayihin 30. tammikuuta 2022. Sarjassa sen keskeinen hahmo Yoana (Matleena Kuusniemi) huomaa, että hänen asuntoonsa on murtauduttu. Tiedon murrosta Yoana saa ilmoituksena puhelimeensä Schneider Electricin toimittaman älykotijärjestelmän Wiser by SE -sovelluksen kautta. – Mietimme y

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme