Mielenterveyspooli

Terapiatakuu-kansalaisaloitteessa on 30 000 kannatusilmoitusta

Jaa

Mielenterveysjärjestöjen kansalaisaloitteessa vaaditaan nopeampaa pääsyä mielenterveyshoitoon.

Terapiatakuu-kampanjan aktiiveja Säätytalon edessä hallitusneuvottelujen aikana.
Terapiatakuu-kampanjan aktiiveja Säätytalon edessä hallitusneuvottelujen aikana.

Terapiatakuu-kansalaisaloitteen on allekirjoittanut jo yli 30 000 ihmistä. Aloitteen nimienkeruu alkoi 20.2.2019.

Kansalaisaloitteen mukaan hoidon tarve tulee arvioida välittömästi apua haettaessa, ja oireen mukaisen terapiahoidon tulee alkaa kuukauden sisällä. Nykyisin hoidon saaminen voi kestää jopa 7-12 kuukautta.

Ehdotetussa lakimuutoksessa psykososiaalista hoitoa, kuten lyhytterapiaa, saisi jo terveyskeskuksesta. Hoidon alkamiseksi ei tarvittaisi erikoislääkärin asettamaa diagnoosia. Hoito alkaisi matalalla kynnyksellä, mikä ennaltaehkäisee oireiden syvenemistä.

"Ennen eduskuntavaaleja kaikki hallituspuolueet ilmoittivat kannattavansa Terapiatakuuta. Hallitusohjelmassa ei kuitenkaan ole asiasta tarkkaa kirjausta. Järjestöt ja kansalaiset vaativat nyt yhdessä toimintaa ja resursseja mielenterveyspalveluiden saatavuuden parantamiseen”, sanoo Alviina Alametsä, Mielenterveyspoolin projektipäällikkö ja aloitteen vireillepanija.

Aloitteen on kerättävä 50 000 kannatusilmoitusta 20.8. mennessä, jotta se etenee eduskuntaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Alviina Alametsä
+358 40 8286 553
alviina.alametsa@mielenterveysseura.fi

Kuvat

Terapiatakuu-kampanjan aktiiveja Säätytalon edessä hallitusneuvottelujen aikana.
Terapiatakuu-kampanjan aktiiveja Säätytalon edessä hallitusneuvottelujen aikana.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mielenterveyspooli
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

+358 40 828 6553http://www.mielenterveyspooli.fi

Mielenterveyspoolin muodostavat 30 suomalaista mielenterveysjärjestöä. Poolin tavoitteena on edistää kansalaisten mielenterveyttä ja kohentaa mielenterveyspalveluja tarvitsevien asiakkaiden ja heidän omaistensa asemaa, palvelujen laatua ja henkilöstön työolosuhteita sekä vaikuttaa yhteiskunnassa kansalaisten henkisen hyvinvoinnin parantamiseksi.

Hankkeessa tavoitellaan väestön mielenterveyttä edistävää yhteiskuntapolitiikkaa, mielenterveysongelmien stigmaa vähentävää julkista keskustelua ja mielenterveysvaikutusten arvioimista kaikilla päätöksenteon tasoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mielenterveyspooli

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme