Kustannusosakeyhtiö Otava

Terhi Rannelan Yöuinti ja muita novelleja on raikas kokoelma nuorista elämän käännekohdissa

Jaa

Keneen epävarmassa maailmassa uskaltaa luottaa ja mihin rakastuminen voi johtaa? Yöuinti on kuin kevyempi ja valoisampi jatko Terhi Rannelan kymmenen vuoden takaiselle menestysnovellikokoelmalle Yhden promillen juttuja.

Sugar daddy mahdollistaa Melinalle ylellisen elämäntavan. Lumi löytää häkkivarastosta kodittoman tytön. Kun pandemia sulkee maailman, Ira luopuu kontrollista ja neitsyydestään. Ruu tahtoo poikaystäväkseen Hollywood-tähden, joka kuvaa Suomessa elokuvaa. Pakkomielteisesti rakastunut Z. vaatii Lumia luopumaan ystävistään. Pilaako tuntematon tyyppi Aaron yöuintisuunnitelmat?

Yöuinti on 15 novellista koostuva nuorten novellikokoelma. Se on kirjailija Terhi Rannelan mukaan tarkoituksellisesti ihanaa feel goodia ajassa, jossa synkiltä uutisilta ei voi välttyä.

”Kirjan teemana ovat kohtaamiset: ihastuksen voi löytää sattumalta vaikkapa kirjastosta tai tunturipurolta. Kunhan vain pitää silmänsä ja aistinsa auki”, Rannela sanoo.

Hyväntuulisuudestaan huolimatta kirja ei kaihda käsittelemästä myös yhteiskunnallisia kysymyksiä. Yöuinnissa sivutaan esimerkiksi sugar daddy -ilmiötä, vanhempien päihdeongelmia ja sairaalloista mustasukkaisuutta.

Monipuolisena kirjailijana tunnettu Rannela julkaisi ensimmäisen nuorten novellikokoelmansa, Yhden promillen juttuja, vuonna 2012. Kirja on vuosien mittaan saanut myös monet lukemista kaihtavat nuoret tarttumaan kirjaan.

Yöuinti on osaltaan syntynyt Yhden promillen juttujen aiheuttamasta kysynnästä: Rannelaa on pyydetty useasti palaamaan novellien pariin, sillä etenkin kouluissa nuortennovelleista on palautteen perusteella pulaa.

Terhi Rannela (s. 1980) on monipuolinen kirjailija, joka kirjoittaa faktaa ja fiktiota niin nuorille kuin aikuisillekin. Hänen tuotantoonsa kuuluu yli 20 teosta, esimerkiksi historiallista fiktiota, nuortenproosaa, matkakertomuksia ja sanataideoppaita. Yöuinti ja muita novelleja on hänen ensimmäinen nuortenkirjansa kahdeksaan vuoteen. Rannela on palkittu neljästi Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnolla.

Yöuinti ja muita novelleja on saatavilla myös sähkö- ja äänikirjana.

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuva: Laura Vesa.
Kuva: Laura Vesa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme