Vaasan kaupunki - Vasa stad

Terrängcyklisterna får flera vinterrutter

Dela

Terrängcyklisternas vinterrutter ökar med en gång i Vasa, då staden understöder terrängcykelföreningen Trail RIders Vaasa ry i anskaffningen av en motorsläde.Med motorsläden och dess tilläggsutrustning kan man dra upp och underhålla spår för flera olika användningsändamål vintertid.

Dessa spår lämpar sig utmärkt bl.a. för terrängcykling, promenad med snöskor, promenader och stiglöpning.De spår som föreningen skapat kan fritt användas av utövare av olika grenar, vilket också gör att användningen av skidspår för annat än skidor minskar.

Vasa stads kommunteknik har beviljat Trail Riders Vaasa ry ett understöd på 4 198 euro för anskaffning av motorsläden och tilläggsutrustning.Samtidigt ges föreningen tillstånd att använda befintliga stigar under vintern på de marker som ägs av staden.Föreningen skaffar själv motorsläden och svarar för underhållet och säkerheten i spåren.

- Hittills har underhållet av vinterrutterna gjorts helt och hållet med muskelkraft, t.ex. genom att man har dragit ett bildäck efter sig och haft skidor eller snöskor på fötterna. När man drar ett däck efter sig går det mycket långsamt och är tungt att underhålla rutterna, vilket gör att antalet vinterrutter har varit litet.Med motorsläden kan vi på en kort tid underhålla en betydande mängd vinterstigar, som det är lätt att röra sig på, i skogarna i Vasaregionen, berättar Marko Jerohin, ordförande för Trail Riders Vaasa ry.

Rutterna körs på befintliga skogsstigar

Jerohin berättar att motorsläden skaffas så snabbt som möjligt och att rutterna kan dras senast under nästa vecka.Bland de första är en rutt från Stenhaga till Skogsberget.Föremål för detta kommer också stigarna i området kring Gerby motionstrappa att vara.

Alla rutter körs på befintliga skogsstigar och inga rutter sladdas t.ex. på skidspår eller andra befintliga rutter som underhålls.

-Bästa informationen om de rutter vi drar upp får man genom att följa Trail Riders Vaasas konto på Instagram https://www.instagran.com/trailridersvaasa/ samt på Facebook gruppen med namnet Vaasan Seudun Maastopyöräilijät https://www.facebook.com/groups/Vaasa.MTB säger Jerohin.

I Sunnanvik planeras en terrängcykelbana

Jukka Talvi, direktör för Kommuntekniken. är glad över samarbetet med föreningen.

- Vi kan ha ett bra samarbete med terrängcyklisterna för att främja möjligheterna att utöva olika grenar eller bara att röra sig i naturen, beskriver Talvi.

Talvi berättar att staden också har andra projekt på gång som förbättrar förhållandena för terrängcykling i Vasa.

- Till exempel på det före detta soptippsområdet i Sunnanvik planeras en terrängcykelbana som en del av stängningen och efterhandsanvändningen av soptippen.Vi kommer också att fastställa nätverket av stigar och punktvisa fritidsobjekt, och av det följer förhoppningsvis ett stort antal små och kanske också större utvecklingsprojekt som anknyter till terrängcykling.

Kontakter

Direktören för Kommuntekniken Jukka Talvi, tfn 040 831 1550, jukka.talvi@vaasa.fi
Trail Riders Vaasa ry, ordförande Marko Jerohin, tfn 050 570 2920

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum