Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Terve Olo ja Osaava Nainen -tapahtuma 25.-27.10. - Hyvinvointi liikuttaa Turussa

Jaa

Osaava Nainen -tapahtumassa saa tänä vuonna erilaista valmennusta mm. muutokseen, itsetuntemukseen, onnistumiseen, ajankäyttöön talouteen ja yrittämiseen. Paikalla on lähes 20 erilaiseen valmennukseen perehtynyttä asiantuntijaa. Luennot ja erilaiset työpajat jatkuvat kolme päivää 25.-27.10. Turun Messukeskuksessa. Osaava Nainen, Terve Olo ja Outlet -tapahtumiin osallistuu noin 160 näytteilleasettajaa.

Osaava Nainen -messut saa oman messusukan. Sukan on suunnittelut neulesuunnittelija ja -kirjailija Niina Laitinen. Kuva: Jere Satamo.
Osaava Nainen -messut saa oman messusukan. Sukan on suunnittelut neulesuunnittelija ja -kirjailija Niina Laitinen. Kuva: Jere Satamo.

Tapahtuman messuosastoilla käy tuttuun tapaan kuhina, kun ostoksia tehdään jo mm. joulua varten. Tarjolla on mm. muotia, koruja ja kosmetiikkaa. Tapahtumassa esittäytyy mm. Suomessa rintaliivejä suunnitteleva BraEva sekä uusi turkulainen vaatemerkki Vuurran.

Joogatapahtuma ensimmäistä kertaa
Terve Olo -tapahtumassa tarjolla on mm. joogaa. Yoga Play -festivaali järjestetään näillä messuilla ensimmäistä kertaa ja siellä pääsee kokeilemaan monia joogan lajeja. Varattavana on viikonloppuna peräti 24 ohjattua joogatuntia, ja niihin on erillinen ilmoittautuminen.

Lifen esityksistä saadaan tietoa mm. vegeraudasta, eteerisistä öljyistä ja hiljaisesta tulehduksesta. Messuilla etsitään helpotusta muun muassa askelkipuihin ja Cup of Therapy -työpajassa haetaan terapiakorteilla ratkaisuja ongelmiin. Äänisyvärentoutuksessa rentoudutaan syksyn tuulen ja musiikin ääniin tunnin ajaksi.

Luonnonkosmetiikkatuotteiden workshopissa tehdään itse luonnollisia ihonhoitotuotteita. Ensimmäiset kuusi pääsevät mukaan ilmaiseen opastukseen luonnonkosmetiikan saloihin. Työpajoja järjestetään joka päivä klo 12.00 ja 15.00.


Messusukat ja minikimput työpajoissa
Neulesuunnittelija ja -kirjailija Niina Laitinen on suunnitellut Osaava Nainen -tapahtumalle oman sukan. Laitisen suunnittelema sukkamalli on esillä messuilla ensimmäistä kertaa. Sukkia myös tehdään messujen työpajassa ja mallia on myynnissä Laitisen verkkokaupassa.

Käsityöt ovat muutenkin esillä ohjelmalavoilla ja työpajoissa. Käsityötubettaja Tuula Kyrölä opastaa kävijät virkkaamaan persoonallisen joulukoristeen. Maksuttomassa työpajassa on useita eri malleja, joista kävijä voi valita mieleisenKädentaitoja voi harjoittaa myös kukkasidonnan parissa. Floristi Annina Jaala kutsuu messuyleisöä minikimpputyöpajaan. Työpajasta saa oppia siihen, miten minikimppuja sidotaan. Työpajoja on kaikkina tapahtumapäivinä.

Huippuvalmennusta mm. itsetuntoon
Lukuisten ohjaajien tarjoamat valmennukset tarjoavat työkaluja mm. itsetuntemukseen, jaksamiseen ja arkeen luentokokonaisuuden kautta. Päivittäiset kokonaisuudet juontaa arvostrategi Jaana Villanen.

Perjantaina Aino-lavan teemana on jaksaminen. Työpajassa käydään läpi mm. taloudenhallintaa. Kouluttamassa on osakesijoittaja mm. naisten pörssiklubin perustanut Marja-Leena Haapanen. Hän jakaa tietoa osakesijoittamisesta.

Päävalmentaja Katja Pasanen luennoi perjantaina 25.10. tapahtumassa siitä, miten vahvuudet saadaan esille. HPK:n naisten jääjoukkueen päävalmentaja luennoi itsensä johtamisesta messuyleisölle.

Olen oman elämäni kuningatar ja toteutan unelmani! Anne Karilahti, Valmentamosta kertoo perjantaina miten omaa rohkeuttaan voi kasvattaa ja haaveilla. Työpajassa rakennetaan kartta kohti toiveita. Kuningatarta haetaan myös lauantaina, jolloin missikeisarinna ja toimitusjohtaja Sunneva Kantola puhuu mm. itsetunnon kohottamisesta. Myös sunnuntaina aiheena itsetunnon vahvistaminen, kun lavalla ovat Elämyspuu Oy:n Eevi Teittinen ja Jonna Tähtinen.

Talousneuvoja Riitta Laakio kertoo perjantaina yrittäjyydestä. Hän antaa oppeja ja vinkkejä yrittämiseen ja taloudenhallintaan.
Lauantaina laulunopettaja ja vokologi Liisi Pettersson on äänenkäytön asiantuntija ja valmentaja. Äänenkäyttöä harjoittamalla saa itsevarmuutta esiintymiseen. Nauru- ja onnistumisvalmentaja Tarja Kupias puhuu lauantaina 26.10. nauravaisuuden ja positiivisuuden puolesta.
Messuilta saa tietoa mm. masennuksesta ja tietoa siitä, miten esim. läheisen päihdeongelmiin haetaan apua.

Messuohjelmassa on mm. Miss Turku -kisa sunnuntaina 27.10. Fashion Teamin upeita muotinäytöksiä ja suihkurusketusnäytöksiä voi seurata tapahtumassa joka päivä.

Aukioloajat:

25.-26.10. kello 10-18
27.10. kello 10-17

Media on tervetullut tapahtumaan, ja pressitilassa on tarjolla herkullinen aamiainen perjantaina 25.10. kello 10-12 välisenä aikana.

Perjantaina ohjelmassa mm.:

Minikimpputyöpaja. Kukat Annina Jaala.
Kello 11-12,  Käsityölounge, B-halli

Vegerauta ja ferritiini (varastorauta),
Kello 11, Life-lava, C-halli

Luonnonkosmetiikkaworkshop: Tee itse helposti ja nopeasti luonnolliset ihonhoitotuotteet. Ensimmäiset kuusi pääsevät mukaan ilmaiseen opastukseen luonnonkosmetiikan saloihin, messuosastolla A43. Saat mukaan workshopissa tekemäsi tuotteet. Paikkavarauksia ei oteta erikseen vastaan. Workshop järjestetään joka päivä klo 12 ja 15.

Akkreditointi medialle ja bloggaajille: https://www.turunmessukeskus.fi/medialle/akkreditointi/

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot messuista:

Turun Messukeskus Oy
projektijohtaja
Krista Ahonen
puh. 050 594 9641
krista.ahonen@turunmessukeskus.fi

www.osaavanainen.fi

www.terveolomessut.fi

#osaavanainen #terveolo

Kuvat

Osaava Nainen -messut saa oman messusukan. Sukan on suunnittelut neulesuunnittelija ja -kirjailija Niina Laitinen. Kuva: Jere Satamo.
Osaava Nainen -messut saa oman messusukan. Sukan on suunnittelut neulesuunnittelija ja -kirjailija Niina Laitinen. Kuva: Jere Satamo.
Lataa
Fashion Teamin muotinäytös on messuilla joka päivä. Kuva: Jere Satamo.
Fashion Teamin muotinäytös on messuilla joka päivä. Kuva: Jere Satamo.
Lataa
Osaava Nainen ja Terve Olo -tapahtuma tuo paikalle tuhansia messukävijöitä ja noin 160 näytteilleasettajaa. Kuva: Jere Satamo.
Osaava Nainen ja Terve Olo -tapahtuma tuo paikalle tuhansia messukävijöitä ja noin 160 näytteilleasettajaa. Kuva: Jere Satamo.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Kesäkuun keskiviikot viihteellä ja heinäkuussa elokuviin. Turun Messukeskuksessa avautuvat ainutlaatuiset drive in -liveshow’t26.5.2020 11:13:15 EESTTiedote

Turun Messukeskuksen pihalle avautuvat kesäkuussa keskiviikkoiset drive in -livenäytökset vaihtuvin kulttuurisin teemoin. Heinäkuussa suvi-iltoja vietetään puolestaan elokuvien parissa, kun paikalle tulee Kinotourin drive in -elokuvateatteri. Koronaviruksen vuoksi järjestämiskieltolistalla ovat edelleen suuret tapahtumat, jonka vuoksi on nyt haettu toisenlaisia tapoja tarjota viihdettä ja kohtaamisia yleisölle – terveysturvallisuus, etäisyydet ja hygienia tiukasti huomioiden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme