Basam Books

Terveellinen ja ravitseva ruoka on jokaisen oikeus!

Jaa

Uutuuskeittokirja tutustuttaa Krishna-temppeleiden keittiön saloihin.

”Hare Krishna -keittokirja” (Basam Books 2021)
”Hare Krishna -keittokirja” (Basam Books 2021)

Terveellinen, ravitseva ja laadukas ruoka on jokaisen oikeus uskontoon ja ideologiaan katsomatta. Hare Krishna -liikkeen temppeleissä niin ruokaa kuin sen tarjoilua pidetään suuressa arvossa ja niiden eteen nähdään paljon vaivaa.

”Ruokailu voi parhaimmillaan olla rakkaudellista vuorovaikutusta ihmisten välillä.”

Samuli Hirven ja Minna Wennäkoski-Bielickin Hare Krishna -keittokirja (Basam Books 2021) tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa Krishna-liikkeen temppeleiden keittiön saloihin. Kirja sisältää maukkaita ja terveellisiä kasvisruokareseptejä. Krishna-liikkeen ruokakulttuuri on peräisin Bengalista, minkä vuoksi myös keittokirjassa korostuu perinteinen bengalilainen ruokakulttuuri.

”Parhaimmillaan kulttuuri on filosofian, ideologian ja arvojen ilmaisemista ihmisen ominaisuuksien ja toimintamallien välityksellä elämän joka osa-alueella. Myös ruokakulttuuri toimii samalla periaatteella.”

Kirjassa esitellään Suomen temppelien suosituimpia ruokalajeja, joita voi yhdistellä monin eri tavoin. Useita sukupolvia vanhat reseptit opastavat monipuolisen kasvisruoan valmistamisessa. Hare Krishna -keittokirjassa opetetaan tämän lisäksi, kuinka ayurvedistä ruokavaliota voidaan soveltaa Suomen kaltaisen maan pohjoisissa olosuhteissa.

”Kirjaa opiskeltuaan lukijasta tulee taitava kokki, joka pystyy valmistamaan kaikkina vuodenaikoina ja kaikissa tilanteissa hyvää, ravitsevaa ja monipuolista kasvisruokaa suomalaisista puhtaista raaka-aineista. Tekemällä muille ruokaa kokki palvelee heitä ja samalla hän tulee itsekin onnelliseksi.”

Kirjoittajista

Samuli Hirvi on Helsingin Govindam-ravintolan pääkokki. Hän on viettänyt vuosia Intiassa paikallisten huippukokkien opissa.

Minna Wennäkoski-Bielicki on ruokakirjailija ja valokuvaaja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:

Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

”Hare Krishna -keittokirja” (Basam Books 2021)
”Hare Krishna -keittokirja” (Basam Books 2021)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

+358 40 841 7913https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme