Monimuotoiset perheet -verkosto

Tervetuloa eduskunnan Monimuotoiset perheet -ryhmän seminaariin "Vuoroasumisen politiikka"

Jaa
Vuoroasumisen politiikka -seminaari järjestetään 10.5. klo 10 - 12 Eduskunnan Pikkuparlamentissa. Seminaarissa kuullaan sosiaaliturvan asiantuntijoiden, vuoroasuvan nuoren sekä tutkijoiden puheenvuoroja vuoroasumisen mahdollisuuksista ja siitä, miten vuoroasumisen esteitä voidaan poistaa.

Vuoroasuminen yleistyy Suomessa vauhdilla lapsiperheiden erojen jälkeisenä ratkaisuna. Oikein toteutettuna vuoroasuminen on sekä lasten että vanhempien kannalta hyvä järjestely. Yhteiskunnan rakenteet eivät kuitenkaan tue vuoroasuvien lasten perheitä.

Eduskunnan Monimuotoiset perheet -ryhmä järjestää seminaarin Helsingissä, Eduskunnan Pikkuparlamentissa, Arkadiankatu 3, tiistaina 10.5.2022 klo 10 – 12. Seminaarin ohjelma on seuraava:

10 - 10:15 Kahvitarjoilu

10:15 Avaussanat: Mirka Soinikoski, Monimuotoiset perheet -ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja (vihr.)

10:20 Vuoroasuminen perheen näkökulmasta: Kirsi Heikinheimo (Suomen uusperheiden liitto ry).

10:30 Vuoroasuminen ja sosialiturva: Ella Sihvonen, VTT, tutkija, KELA

10:40 Kommenttipuheenvuoro: Annika Juurikko, Sosiaali- ja terveysministeriö

10:50 Vuoroasuminen nuoren näkökulmasta: Hulda Leino, uusperheen nuori

11:00 Kommenttipuheenvuoro tutkijan näkökulmasta: Mari Hirvonen, ITLA

11:10 - 12:00 Kansanedustajapaneeli: Mukana edustajat Johan Kvarnström (sd.), Sari Sarkomaa (kok.), Sofia Virta (vihr.), Veronika Honkasalo (vas.) ja Hanna Kosonen (kesk.). Paneelia puheenjohtaa ryhmän puheenjohtaja Mirka Soinikoski (vihr.)

Tilaisuus on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Kahvitarjoilu. Tilaisuutta ei streamata eikä sitä voi seurata verkossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Monimuotoiset perheet -verkosto
Monimuotoiset perheet -verkosto
Hämeentie 29
00500 HELSINKI

http://www.monimuotoisetperheet.fi

Monimuotoiset perheet -verkosto tuo yhteen kymmenen perhejärjestöä, joiden yhteenlasketut kohderyhmät edustavat noin 1/3 kaikista suomalaisista perheistä. Verkoston tavoitteena on koota tietoa monimuotoisten perheiden kohtaamista haasteista sekä mahdollisista ratkaisuista ja saattaa tämä tieto päättäjien ja lainvalmistelijoiden ulottuville.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Monimuotoiset perheet -verkosto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme