SDP EDUSKUNTA

Tervetuloa Kimmo Kiljusen teoksen julkaisutilaisuuteen: Pienen maan selviytymistarina – ei ja kyllä sotilaalliselle liittoutumiselle

Jaa

Kimmo Kiljusen teoksen julkaisutilaisuus: Pienen maan selviytymistarina – ei ja kyllä sotilaalliselle liittoutumiselle järjestetään keskiviikkona 4.5. klo 14.30 Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Venäjän hyökkäys Ukrainaan mursi Euroopan turva-arkkitehtuurin perustan ja käynnisti Suomessakeskustelun Natoon liittymisestä. Ei vai Kyllä kysytään päättäjiltä. Kansanedustaja Kimmo Kiljunen halusiymmärtää ratkaisun merkityksen. Syntyi teos Pienen maan selviytymistarina – ei ja kyllä sotilaalliselle liittoutumiselle.


– En halua tehdä päätöstä mielijohteesta, tunnesyistä tai tarkoitushakuisesti, vaan ymmärtää, mitkä ovat turvallisuuspolitiikkamme reunaehdot, Kiljunen painottaa.


Teos vastaa kysymykseen Ei vai Kyllä. Erityisesti arvioidaan Suomen ja Ruotsin geopoliittisen aseman erojaja erilaisia vaihtoehtoja jatkossa. Olisiko Natoon synnytettävissä erityinen Nordic Model jäsenyysratkaisun osana?

***

Teos on osa Työväen Sivistysliiton julkaisusarjaa.

Median edustajat voivat tilata teoksen embargolla ma 2.5. klo 10 mennessä osoitteesta viestinta@tsl.fi. Tilaukset toimitetaan
maanantaina klo 12.

Julkaisutilaisuus: Pienen maan selviytymistarina – ei ja kyllä sotilaalliselle liittoutumiselle
Aika: 4.5. klo 14.30–15.30

Paikka: Kansalaisinfo, Pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, Helsinki (saapuminen turvatarkastuksen kautta).

Lisätiedot:
Viestinnän asiantuntija Minna Virolainen, Työväen Sivistysliitto TSL
minna.virolainen@tsl.fi, puh. 040 192 1465

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Naton jäsenyys antaa voimakkaan pidäkkeen sotilaallisen voiman käyttämiselle Suomea vastaan16.5.2022 16:08:24 EEST | Tiedote

Eduskunnassa tänään käytävässä lähetekeskustelusta valtioneuvoston selonteosta Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.) kertoo äänestävänsä Naton jäsenyyden puolesta, koska toivoo jäsenyyden ehkäisevän sotilaallisen hyökkäyksen Suomeen ja mahdollistavan näin turvallisemman elinolosuhteet kansalaisille elää Venäjän naapurustossa. Kiljunen korostaa puheenvuorossaan myös rauhan edistämisen ja yhteistyön merkitystä myös tulevaisuudessa.

Kansanedustaja Eloranta: Pienen maan suurin voima on yksimielisyys16.5.2022 13:53:21 EEST | Tiedote

Eduskunta on tänään aloittanut keskustelunsa valtioneuvoston esityksestä hakea Pohjois-Atlantin liiton jäsenyyttä. Tätä ennen olemme eduskunnan valiokunnissa ripeällä tahdilla käsitelleet valtioneuvoston ajankohtaisselontekoa turvallisuusympäristön muutoksesta, joka annettiin eduskunnalle kuukausi sitten 14.4. eli juuri ennen pääsiäistä. Samaan aikaan suomalaisten enemmistö on asettunut Natoon liittymisen kannalle. Myös Sdp:n eduskuntaryhmä ja puoluevaltuusto on päättänyt tukea Suomen Nato-jäsenyyttä.

SDP:n Kymäläinen: Nato-jäsenyydellä takaamme Suomen turvallisuutta ja vakautta16.5.2022 12:09:58 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) tukee täysin Suomen hakemista Naton jäseneksi. Koronatartunnan vuoksi hän ei pääse eduskunnan täysistuntoon keskustelemaan ja äänestämään asiasta. Eduskunta käsittelee tänään valtioneuvoston selontekoa Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon, Natoon. Kymäläinen on ilmoittanut kannattavansa jäsenyyttä jo vuodesta 2015 lähtien.

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuhe valtioneuvoston selonteosta liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon16.5.2022 10:20:32 EEST | Tiedote

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuhe Valtioneuvoston selonteko Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon, lähetekeskustelu 16.5.2022 Kansanedustaja Mika Kari Arvoisa puhemies, SDP:n eduskuntaryhmä antaa vahvan tukensa Suomen jäsenyydelle Pohjois-Atlantin liitossa. Suomi on läpi menneiden vuosikymmenten vahvistanut omaa puolustustaan ja rakentanut puolustuskumppanuuksia liittoumien ulkopuolella. Olemme viisaasti pitäneet kiinni mahdollisuudesta liittyä Natoon, jos turvallisuusympäristömme merkittävästi muuttuu ja jos jäsenyyden tuoma turva nähdään liittoutumattomuutta vahvemmaksi. Arvoisa puhemies, Sen aika koitti helmikuussa Venäjän aloitettua laajamittaisen sodan Ukrainaa vastaan vastoin kansainvälistä oikeutta ja Venäjän itsensä allekirjoittamia sopimuksia. Suomi hakee Natosta turvaa siltä arvaamattomuudelta ja epävakaudelta, jota naapurimaamme nyt edustaa. Tähän olemme päätyneet kevään aikana valtiojohtomme luotsaamana. Presidentin, pääministerin ja hallituksen osoittama johtajuus a

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme