HSL Helsingin seudun liikenne

Tervetuloa kommentoimaan Helsingin raitiovaunujen uutta linjastoluonnosta!

Jaa

Olemme nyt julkaisseet luonnoksen Helsingin uusiksi raitiolinjoiksi. Voit kommentoida HSL:n ehdotusta uusiksi raitiolinjoiksi 24.10. asti.

Olemme koonneet ehdotuksen uusiksi linjoiksi HSL:n verkkosivuille. Voit kommentoida linjoja vastaamalla omaa aluettasi tai alueitasi koskeviin kyselyihin, joihin löydät linkit linjastoluonnoksen esittelysivulta.

Suunnitelmassa esitettyjä uusia linjoja ei oteta käyttöön kerralla vaan vaiheittain seuraavien 15 vuoden aikana. Ensimmäiset tässä esitellyt muutokset linjastoon toteutuvat aikaisintaan 2020-luvun puolenvälin tietämillä.

Muutosten taustalla on se, että uudet pikaraitiolinjat tulevat kulkemaan myös Helsingin keskustaan. Se tarkoittaa, että raitioliikenne lisääntyy myös nykyisellä verkolla, jolloin linjoja on tarpeen suunnitella uusiksi. Samalla tarjoutuu mahdollisuus ratkaista joitain nykyisen raitiolinjaston ongelmakohtia.

Nyt kerättävien kommenttien perusteella ryhdymme valmistelemaan lopullista esitystä uusiksi raitiolinjoiksi Helsingissä, ja HSL:n hallituksen on tarkoitus päättää asiasta joulukuussa.

Yhteyshenkilöt

Yhteydenotot:
Johannes Laitila
viestinnän asiantuntija
p. 040 528 2976

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme