Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Tervetuloa Koulun ja lastensuojelun rajapinnassa -webinaariin 1.2.2022

Jaa

Milloin lapsen ja nuoren tietoja saa luovuttaa eteenpäin? Milloin oppilaitoksen tulisi olla yhteydessä kunnan sosiaalitoimeen, ja mitkä ovat kenenkin vastuut? Miten voimme yhdessä rakentaa eheän opinpolun lapselle ja nuorelle? Muun muassa näihin ja muihin kysymyksiin saat vastauksen webinaarissamme 1.2.2022.

Kun lapsella ja nuorella esiintyy haasteita koulupolulla, on tärkeää, että eri ammattikunnat tekevät jouhevaa yhteistyötä. Kun kurkistetaan lainsäädännön ja käytännön toiminnan puolelle, ei kokonaisuutta kuitenkaan ole helppo hallita.

Koulun ja lastensuojelun rajapinnassa -tilaisuuden tavoitteena on parantaa oppilaitosten ja koulujen sekä lastensuojelun henkilöstön välistä yhteistyötä, selventää teemaan liittyvää lainsäädäntöä sekä esitellä hyviä käytännön esimerkkejä. Tilaisuudessa annetaan käytännön esimerkkejä yhteistyön rakenteista, pureudutaan lainsäädännön kiemuroihin ja päästään kuulemaan mielenkiintoista keskustelua käytöksellä oireilevien lasten kohtaamisesta.

Tilaisuus on Pohjois-Suomen aluehallintoviraston peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualueen ja opetustoimen yhteistilaisuus. Tilaisuus järjestetään alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen vain etäyhteyksien välityksellä. Webinaari on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan tapahtumakalenteristamme. Myös median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen!

Webinaarin ohjelma

9:00 Tervetuloa tilaisuuteen!

9:05 Yhteistyön solmukohtia

Veijo Kosola, johtaja, opetus- ja kulttuuritoimi, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

9:30 Lastensuojelu 101

Mirka Mäkipää, sosiaalihuollon ylitarkastaja, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

10:45−11:00 Tauko

11:00 Esimerkkitapaukset koulun ja lastensuojelun rajapinnassa lainsäädännön näkökulmasta

Lakimies Pirjo Mäkeläinen ja ylitarkastaja Ennamaria Härkönen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

12:00−13:00 Lounas (omakustanteinen)

13:00 Lastensuojelun avohuollon ja koulun välinen yhteistyö

Katri Turunen, kehittämiskoordinaattori, Oulunkaaren kuntayhtymä / Ii, Pohjoinen lastensuojelu 20–22 -hanke

13:30 Lastensuojelun sijaishuollon ja koulun välinen yhteistyö

Kimmo Laine, rehtori, Koulukoti Pohjolakoti

14:00−14:30 Tauko

14:30 Kuinka kohdata käytöksellään reagoiva lapsi tai nuori -keskustelu

15:30−15:45 Tilaisuuden päätös

Maria Siurua, vastuualueen johtaja, peruspalvelut, oikeusturva ja luvat, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Lisätietoja:

Kysymykset ilmoittautumisesta ja käytännön järjestelyistä:

Suunnittelija Linda Mård, p. 0295 018 827

Kysymykset tilaisuuden asiasisällöstä:

Opetustoimen ylitarkastaja Jyri Ulvinen, p. 0295 017 525
Ylitarkastaja Ennamaria Härkönen, p. 0295 017 515
Sosiaalitoimen ylitarkastaja Mirka Mäkipää, p. 0295 017 021

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kriget i Ukraina och Finlands Natomedlemskap tema för Västra och Inre Finlands beredskapskommitté13.5.2022 15:19:41 EEST | Tiedote

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde 12.5.2022 på ett av regionförvaltningsverket sammankallat möte för att skapa en lägesöversikt avseende aktuella beredskapsärenden i regionen. Med den regionala beredskapskommitténs lägesöversikter säkerställs informationsgången mellan centrala aktörer inom Västra och Inre Finlands region, som täcker landskapen Birkaland, Mellersta Finland, Södra Österbotten, Österbotten och Mellersta Österbotten.

Ukrainan sota ja Suomen Nato-jäsenyys teemana Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunnassa13.5.2022 15:15:14 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 12.5.2022 aluehallintoviraston koolle kutsumana kokoamaan tilannekuvaa alueen ajankohtaisista varautumisen asioista. Alueellisen valmiustoimikunnan tilannekatsauksilla varmistetaan tiedonkulkua keskeisten toimijoiden välillä Länsi- ja Sisä-Suomen alueella, joka kattaa Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme