Espoon kaupunki - Esbo stad

Tervetuloa kuulemaan, kuinka Espoo ja Turku kehittävät automaattista joukkoliikennettä

Jaa

Ovatko robottibussit pian osa kaupunkikuvaa? Espoon kaupunki ja Turun kaupunki selvittivät automaattisen joukkoliikenteen mahdollisuuksia ja tulevaisuuden kehitysnäkymiä. Sitowisen toteuttaman tarkastelun keskiössä ovat henkilöliikenteen robottibussien tuomat mahdollisuudet. Espoon kaupunki toimii aktiivisesti kumppaneiden kanssa kestävien ratkaisujen edistämisessä. Robottibusseja on testattu Espoossa jo useiden vuosien ajan ja tulevaisuuden tavoitteena onkin tehdä niistä pysyvä osa kaupungin joukkoliikennettä.

Espoon kaupunki pilotoi robottibussia Kerassa syyskuussa 2019. Kuva: Janne Ketola / Summit Media Oy
Espoon kaupunki pilotoi robottibussia Kerassa syyskuussa 2019. Kuva: Janne Ketola / Summit Media Oy

Automaattisen liikenteen selvityksen tuloksia esitellään 24.8. klo 10–12 järjestettävässä webinaarissa, jossa on puhumassa Espoon kaupungin ja Turun kaupungin edustajia sekä liikennealan yritysten asiantuntijoita.

Tilaisuuden ohjelma:

10:00

Tervetuloa ja tilaisuuden alustus
Mari Päätalo, Espoon kaupunki
Juho Taavetinkangas, Turun kaupunki

10:15

Automaattiliikenteen lainsäädäntö
Eetu Pilli-Sihvola, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

10:35

Tulosten esittely
Laura Riihentupa ja Pekka Eloranta, Sitowise Oy

11:05

Yritysten kommenttipuheenvuorot:

–    Jussi Suomela, Sensible 4 Oy

–    Tom Granvik, Linkker Oy

–    Tatu Nieminen, Roboride Oy

11:35

Keskustelua

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Selvitys on osa Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamaa hanketta 6Aika: Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa. 6Aika on Suomen kuuden suurimman kaupungin (Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku) yhteinen strategia kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita sekä luoda uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa -hankkeen tavoitteena on kehittää vähähiilisiä, markkinaehtoisesti toimivia ja skaalautuvia liikkumisen palveluja kaupunkiliikenteen solmukohtiin. Espoo haluaa olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Automaattisella liikenteellä nähdään merkittävä rooli tämän tavoitteen saavuttamisessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Espoon kaupunki, kehittämispäällikkö Mari Päätalo, puh. 040 639 4550, mari.paatalo@espoo.fi

Kuvat

Espoon kaupunki pilotoi robottibussia Kerassa syyskuussa 2019. Kuva: Janne Ketola / Summit Media Oy
Espoon kaupunki pilotoi robottibussia Kerassa syyskuussa 2019. Kuva: Janne Ketola / Summit Media Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tartunnanjäljityksen tilanne helpottanut Espoossa24.9.2021 16:00:10 EEST | Tiedote

Espoon tartunnanjäljityksen pitkäjänteisen työn ja saatujen lisäresurssien ansiosta viive tartunnanjäljityksessä on pienentynyt huomattavasti. Viimeisen viikon aikana sairastuneiden tartunnanjäljitys on pystytty aloittamaan pääsääntöisesti 1-2 vuorokauden kuluessa positiivisesta testituloksesta. Tavoittelemme edelleen aktiivisesti myös niitä sairastuneita, joiden positiivinen testitulos on saatu syyskuun alkupuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme