Uudenmaan ELY-keskus

Tervetuloa Paikkoja auki, etsitään tekijät! -tilaisuuteen

Jaa

Valtakunnallinen ELY-kiertue käynnistetään Uudellamaalla.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Uudenmaan ELY-keskus kutsuvat Uudenmaan toimijat koolle keskustelemaan Työvoimatiekartta-hankkeen alueellisista tuloksista. Paikallinen media on myös lämpimästi tervetullut tilaisuuteen. Mediaa pyydetään ilmoittautumaan ennakolta ohjelman alta löytyvästä linkistä. Ilmoittautumisen yhteydessä myös haastattelupyynnöt.

 • Aika: 16.1.2023 kello 13–16
 • Paikka: Hilton Helsinki Strand, John Stenbergin ranta 4, 00530 Helsinki

Työvoiman saatavuus on merkittävin este yritysten kasvulle, mutta johtuvatko rekrytointivaikeudet sopivan työvoiman puutteesta, kohtaanto-ongelmista vai jostain muusta? 

Ministeri Tuula Haatainen ja TEMin asiantuntijat kertovat Paikkoja auki, etsitään tekijät! -tilaisuudessa Työvoimatiekartta-hankkeen tärkeimmistä tuloksista Uudenmaan maakunnan näkökulmasta. Tämän jälkeen kuullaan yritysten, koulutuksen järjestäjien ja kuntien näkemyksiä työvoimapulan rohdoista ja jo käytännössä kokeilluista ratkaisuista. 

Työvoimatiekartta-hanke selvitteli työvoiman turvaamista useiden toimialatyöryhmien voimin. Hankkeen käynnisti työministeri Haatainen syksyllä 2021.

Työvoimatiekartta-hankkeen data on valjastettu aiempaa laajempaan käyttöön, jotta kuva työvoiman tarjonnasta ja kysynnästä eri alueilla ja aloilla olisi mahdollisimman ajantasainen. Hankkeen tuottama tieto täsmentää paitsi työvoiman saatavuusongelmaa myös Suomen tarvitseman työ- ja koulutusperäisen maahanmuuton määrää.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja pohtimaan yhdessä keinoja, joilla maakunnan työpaikkoihin löydetään tekijöitä!

Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautuminen

 • 13.00 Tilaisuuden avaus ylijohtaja Petri Knaapinen, Uudenmaan ELY-keskus: Tervetuloa, tilaisuuden ohjelma
 • 13.10 Työministeri Tuula Haatainen: Kaikkien taidot käyttöön – diagnoosista rohtoihin
 • 13.30 Erityisasiantuntija Liisa Larja: Mitä data sanoo: reservit, kohtaanto ja maahanmuuton tarve
 • 13.55 Yrityspuheenvuoro: Työvoiman saatavuus ja tarve, Henkilöstöjohtaja Satu Räsänen, Efima Oy
 • 14.05 Keskustelua ja kysymyksiä
 • 14.20 Kahvitauko
 • 14.40 Kuntien puheenvuorot: Osaajien saatavuus, pilkahduksia tulevaisuuden työllisyys- ja elinkeinopolitiikasta, Va. maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja Annukka Sorjonen, Helsingin kaupunki, Työllisyyspäällikkö Lassi Puonti, Sipoo
 • 14.50 Koulutuksen järjestäjien kommentit: Koulutus ja osaaminen kuntoon alueella, Rehtori Tuula Kortelainen, Hyria, Kehittämispäällikkö Sanna Partamies, Laurea
 • 15.00 Keskustelu: Ratkeaako työvoimapula paremmalla kohtaannolla, reserveillä vai työvoiman maahanmuutolla? Keskustelemassa: Susanna Taipale-Vuorinen (työllisyyspalveluiden johtaja, Vantaan kaupunki), Juha Ojala (toimitusjohtaja, TTS Työtehoseura ry), Shaho Jaff (liiketoimintajohtaja, Eezy Shine Oy), Riku Hautamäki (johtava asiantuntija, Uudenmaan TE-toimisto) sekä Jenni Vuorio (henkilöstö- ja viestintäjohtaja, Nobina)
 • 15.35 Keskustelua ja kysymyksiä
 • 16.00 Ministeriön kiitokset ja tilaisuuden päätössanat ylijohtaja Petri Knaapinen, Uudenmaan ELY-keskus                                                                                                                            Ilmoittautuminen ja haastattelupyynnöt oheisen linkin kautta viimeistään torstaina 12.1. https://link.webropolsurveys.com/EP/B48114E0702E1ED7

Haastattelun ovat lupautuneet antamaan: työministeri Tuula Haatainen (aikataulun salliessa), valtiosihteeri Elina Pylkkänen sekä erityisasiantuntija Liisa Larja TEMistä. Haastattelumahdollisuus on myös seuraaville puhujille: Tuula Kortelainen, Sanna Partamies, Lassi Puonti, Annukka Sorjonen, Susanna Taipale-Vuorinen, Juha Ojala sekä Jenni Vuorio.

Yhteyshenkilöt

Uudenmaan ELY-keskus: tutkija Linnea Alho 050 350 8289, linnea.alho@ely-keskus.fi
Tiekartta-hanke: Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen strategiapäällikkö Timo Takala, 0295 027 708

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme