Digi- ja väestötietovirasto

Tervetuloa seuraamaan ajankohtaisia keskusteluja digitaalisesta turvallisuudesta Digiturvaviikolle 25.-29.10.2021

Jaa
Digiturvaviikko kannustaa oppimaan ja edistämään digiturvallisuutta. Virtuaalinen teemaviikko tarjoaa päivittäin kaksi livelähetystä verkossa 25.-29.10. Luvassa on mm. ajankohtaisia keskusteluja digiturvallisuuden tilasta ja Digiturvabarometrin tuoreista tuloksista, alan huippujen uratarinoita, vinkkejä digiturvalliseen työskentelyyn sekä live-hakkerointia. Viikon aikana vietetään myös kahta teemapäivää: Salasanapäivää tiistaina 26.10. ja Tietoturvapäivää keskiviikkona 27.10. Nostimme tähän kutsuun kiinnostavimmat tärpit ohjelmasta – tervetuloa mukaan Digiturvaviikolle!

Kaikki lähetykset ovat katseltavissa suorina osoitteessa: mediaserver.fi/live/digiturvaviikko2021.

Suoran lähetyksen jälkeen löydät tallenteet samasta osoitteesta.

Digiturvallisuuden tila julkishallinnossa — johdon näkökulma

Ma 25.10.2021 klo 9:20

Digiturvabarometrin tuloksista ja digiturvallisuuden tilasta keskustelemassa pääjohtaja Janne Viskari Digi- ja väestötietovirastosta, johtaja Tommi Karttaavi Kuntaliitosta, rikostarkastaja Tero Muurman Keskusrikospoliisista, kyberturvallisuusjohtaja Rauli Paananen liikenne- ja viestintäministeriöstä, ylijohtaja Sauli Pahlman Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksesta, päällikkö Antti Pelttari Suojelupoliisista, johtaja Taina Susiluoto Elinkeinoelämän keskusliitosta, apulaistietosuojavaltuutettu Jari Råman tietosuojavaltuutetun toimistosta ja budjettineuvos Tomi Hytönen valtiovarainministeriöstä.

Luottamus rakentaa digitaalista yhteiskuntaa — mutta miten?

Ma 25.10.2021 klo 10:20

Keskustelemassa Sitran vanhempi neuvonantaja Reijo Aarnio, digivaikuttaja Jyrki Kasvi ja ict-asiantuntija Petteri Järvinen.

Vuosi Vastaamosta — mikä on muuttunut?

Ma 25.10.2021 klo 15:10

Keskustelemassa F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen, kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll Aalto-yliopistosta ja valtion kyberturvallisuusjohtaja Rauli Paananen.

Live-hakkerointi: Miten meitä huijataan ja miten huijauksilta voi suojautua?

Ti 26.10.2021 klo 9:00

KyberVPK:n kyberammattilaiset Heikki Stark, Antti Virtanen ja Antti Laatikainen näyttävät suorassa lähetyksessä yleisimpiä tietoverkkohuijauksia sekä antavat vinkkejä niiltä suojautumiseen. . Demoja kommentoimassa poliisitarkastaja Kimmo Ulkuniemi Poliisihallituksesta ja tietoturva-asiantuntija Juho Jauhiainen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksesta.

Töihin tieto- ja kyberturvallisuuden pariin

Ke 27.10.2021 klo 12:15

Keskustelemassa ja työuristaan kertomassa Mikko Hyppönen, Juho Jauhiainen, Noora Hammar, Päivi Tynninen ja Rauli Paananen.

Tietoturva ry jakaa vuoden 2021 tietoturvatunnukset

Ke 27.10.2021 klo 13:40

Tunnustukset jakavat Tomi Marttinen, Kimmo Rousku ja Rauli Paananen.

Digiturvallinen iltapäivä: Miten digimaailman erilaiset tilanteet vaikuttavat meihin ja toimintaamme?

To 28.10.2021 klo 14.00–16.15

Voiko paineensietokykyä kehittää — miten digimaailma kuormittaa aivojamme?

psykologi Ville Ojanen, Academy of Brain Oy ja Valtioneuvoston kanslia

Mielen suorituskyky ja henkiset voimavarat

FT Harri Gustafsberg Suomen Mentoritiimistä

Tulevaisuus ei tule ilman digiriskejä

Pe 29.10.2021 klo 9.00-11.15

Keskustelemassa professori Minna Palmroth Helsingin yliopistosta, digijohtaja Topi Hanhela Luonnonvarakeskuksesta, reilun datatalouden teemajohtaja Kristo Lehtonen Sitrasta, tutkijatohtori Ella Peltonen Oulun yliopistosta ja toiminnanjohtaja Hanna Niemi-Hugaerts TIEKE ry:stä.

Nettipoliisin terveiset — mitä kaikkea verkossa tapahtuu?

Pe 29.10.2021 klo 15.30

TikTokissa konstapeli Danielina tunnettu vanhempi konstaapeli Daniel Kalejaiye Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo nettipoliisin näkökulmasta, mitä verkossa tapahtuu juuri nyt.

Lisätiedot

Toista kertaa järjestettävän Digiturvaviikon toteuttamisesta vastaa Digi- ja väestötietovirasto yhteistyössä muiden keskeisten turvallisuusviranomaisten ja alan toimijoiden kanssa. Teemaviikko järjestetään osana EU-alueen kyberturvallisuuskuukautta.

Medialle

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Digiturvaviikolle 25.-29.10.2021.

Tarjoamme median edustajille myös mahdollisuuden striimata viikon verkkolähetyksiä tai osia niistä suorana omissa verkkokanavissanne. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Digi- ja väestötietoviraston viestintään: dvv.viestinta@dvv.fi tai p. 0295 535 060.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)https://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Digihumaus-rapporten 2024: Åldrande och mångfald driver på förvaltningen, men man måste satsa mer på digital infrastruktur än i nuläget11.4.2024 12:15:00 EEST | Tiedote

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata har idag publicerat en ny Digihumaus-rapport. I rapporten analyseras förändringar i Finlands befolkning och deras betydelse för den offentliga förvaltningen. Rapporten är en fortsättning på Digihumaus-rapporterna som publicerats under de fyra senaste åren. I rapporten har temat delats in i fyra undertrender: åldrande, invandring, differentiering av områden och mångfald.

Digihumaus-raportti 2024:  Ikääntyminen ja monimuotoistuminen kirittävät hallintoa, mutta digitaaliseen infrastruktuuriin pitää panostaa nykyistä enemmän11.4.2024 12:15:00 EEST | Tiedote

Digi- ja väestötietovirasto on tänään julkaissut uuden Digihumaus-raportin. Raportissa analysoidaan muutoksia Suomen väestössä ja niiden merkitystä julkiselle hallinnolle. Raportti on jatkoa neljänä aiempana vuotena julkaistuille Digihumaus-raporteille. Raportissa aihe on pilkottu neljään alatrendiin: ikääntyminen, maahanmuutto, alueiden eriytyminen sekä monimuotoistuminen.

Digihumaus report 2024: Ageing and increasing diversity are a driving force for public administration, but digital infrastructure requires even more investment11.4.2024 12:15:00 EEST | Press release

The Digital and Population Data Services Agency has published the new Digihumaus report today. The report analyses changes in the Finnish population and their significance for public administration. The report is a continuity of the Digihumaus reports from the four previous years. The report breaks down the topic into four sub-trends: ageing, immigration, regional segregation and increasing diversity.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye