Digi- ja väestötietovirasto

Tervetuloa: Suomen johtavat asiantuntijat keskustelevat digitaalisesta turvallisuudesta suorissa lähetyksissä Digiturvaviikolla 10.–14.10.2022

Jaa
Maanantaina 10. lokakuuta 2022 käynnistyy Digiturvaviikko, joka pureutuu digitaalisen turvallisuuden ajankohtaisiin ilmiöihin. Virtuaalinen tapahtumaviikko tarjoaa tuoretta ja näkemyksellistä keskustelua Suomen johtavien asiantuntijoiden kanssa sekä käytännön vinkkejä digiturva-asioiden ymmärtämiseen, hallintaan ja edistämiseen. Aiheina ovat muun muassa Suomen kyberturvallisuuden tila, tämän hetken ja tulevaisuuden uhat sekä digiturva-alalla työskentelyn monimuotoisuus ja inklusiivisuus. Lisäksi avataan Digiturvabarometri-tutkimuksen uudet tulokset, jotka kartoittavat suomalaisten kohtaamia digimaailman uhkia sekä digipalveluihin kohdistuvan luottamuksen tasoa.

Ohjelmanostot Digiturvaviikon suorista lähetyksistä

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan päivittäisiä webinaareja. Nostimme tähän tärpit suorista lähetyksistä. Tervetuloa Digiturvaviikolle!

Miten verkkorikolliset toimivat ja miten heiltä voi suojautua?
Ma 10.10. klo 14.00–14.40 

Marko Erämaa, Keskusrikospoliisi, Helmi Korhonen, Sosped Foundation, Niko Saxholm, Finanssiala ry, Tapani Veija, Kuluttajaliitto

Kyberturvallisuuden tila Suomessa
Ma 10.10. klo 15.00–16.00

Jarna Hartikainen, Huoltovarmuuskeskus, Mikko Hyppönen, WithSecure, Rauli Paananen, liikenne- ja viestintäministeriö

Women4Cyber Finland paneelikeskustelu: alanvaihto ja uratarinat
Pe 14.10. klo 10.30–11.30

Netta Andersson, Accenture Security, Irina Lönnqvist, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Laura Kankaala, F-Secure, Kirsi Karlamaa, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Sini Ruohomaa, Ericsson, Saija Taimisto, KONE, Piia Tauriainen, CGI

Keynote: Palanut ja revitty maa
Pe 14.10. klo 14.00–15.00

Mikko Hyppönen, WithSecure

Medialle

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan Digiturvaviikon suoria verkkolähetyksiä. Tarjoamme medialle myös mahdollisuuden striimata lähetyksiä tai osia niistä suorana omissa verkkokanavissanne. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Digi- ja väestötietoviraston viestintään: dvv.viestinta@dvv.fi tai p. 0295 535 060.

Digiturvan johtava asiantuntija Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta on median käytettävissä ja haastateltavissa Digiturvaviikolla tai jo etukäteen. Kimmolla on laajasti näkemystä digitaalisesta turvallisuudesta Suomessa, ja hän voi antaa lisätietoja myös 10.  lokakuuta julkaistavan Digiturvabarometrin tutkimustuloksista. Tavoitat Kimmon puhelimella p. 050 566 2986 / p. 0295 535 120 tai sähköpostilla kimmo.rousku@dvv.fi

Lisätiedot

Kolmatta kertaa järjestettävä Digiturvaviikko on virtuaalinen tapahtumaviikko, jonka tavoitteena on konkreettisesti parantaa koko suomalaisen yhteiskunnan digiturvallisuutta. Viikko nostaa digitaalisen turvallisuuden julkiseksi puheenaiheeksi ja yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Tänä vuonna Digiturvaviikko haastaa tekemään konkreettisia digiturvatekoja ja auttaa toteuttamaan niitä. Viime vuonna Digiturvaviikon haasteen otti vastaan ympäri Suomen yhteensä 300 julkista ja yksityistä organisaatiota, joiden henkilöstömäärä oli yhteensä noin 253 200 henkilöä. Tänäkin vuonna mukaan odotetaan suurta joukkoa erilaisia toimijoita.

Digi- ja väestötietovirasto vastaa teemaviikon järjestämisestä. Perjantain 14.10. ohjelma on tuotettu yhteistyössä liikenne- ja viestintäministeriön, Women4Cyber Finlandin ja Tietoturva ry:n kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)https://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi-mobiilisovellus uudistuu 22.4.2024 – Katso miten muutos vaikuttaa sinuun!17.4.2024 15:05:00 EEST | Tiedote

Suomi.fi-mobiilisovelluksen uudet Android- ja iOS-versiot julkaistaan 22.4.2024. Uudistuksen myötä sovelluksen ulkonäkö ja toiminnallisuudet uudistuvat. Uudessa Suomi.fi-mobiilisovelluksessa on parannettu muun muassa sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta. Kun uusi sovellus on julkaistu, vanhojen sovellusversioiden käyttäminen ei ole enää mahdollista.

The new versions of Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024: See how the change affects you!17.4.2024 15:05:00 EEST | Press release

The new Android and iOS versions of the Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024. As a result of the update, the appearance and functionalities of the application will change. The new application has improved usability, accessibility and navigation structure. Once the new application is published, it will no longer be possible to use older versions of the application.

Digihumaus-rapporten 2024: Åldrande och mångfald driver på förvaltningen, men man måste satsa mer på digital infrastruktur än i nuläget11.4.2024 12:15:00 EEST | Tiedote

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata har idag publicerat en ny Digihumaus-rapport. I rapporten analyseras förändringar i Finlands befolkning och deras betydelse för den offentliga förvaltningen. Rapporten är en fortsättning på Digihumaus-rapporterna som publicerats under de fyra senaste åren. I rapporten har temat delats in i fyra undertrender: åldrande, invandring, differentiering av områden och mångfald.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye