Digi- ja väestötietovirasto

Tervetuloa: Suomen johtavat asiantuntijat keskustelevat digitaalisesta turvallisuudesta suorissa lähetyksissä Digiturvaviikolla 10.–14.10.2022

Jaa

Maanantaina 10. lokakuuta 2022 käynnistyy Digiturvaviikko, joka pureutuu digitaalisen turvallisuuden ajankohtaisiin ilmiöihin. Virtuaalinen tapahtumaviikko tarjoaa tuoretta ja näkemyksellistä keskustelua Suomen johtavien asiantuntijoiden kanssa sekä käytännön vinkkejä digiturva-asioiden ymmärtämiseen, hallintaan ja edistämiseen. Aiheina ovat muun muassa Suomen kyberturvallisuuden tila, tämän hetken ja tulevaisuuden uhat sekä digiturva-alalla työskentelyn monimuotoisuus ja inklusiivisuus. Lisäksi avataan Digiturvabarometri-tutkimuksen uudet tulokset, jotka kartoittavat suomalaisten kohtaamia digimaailman uhkia sekä digipalveluihin kohdistuvan luottamuksen tasoa.

Ohjelmanostot Digiturvaviikon suorista lähetyksistä

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan päivittäisiä webinaareja. Nostimme tähän tärpit suorista lähetyksistä. Tervetuloa Digiturvaviikolle!

Miten verkkorikolliset toimivat ja miten heiltä voi suojautua?
Ma 10.10. klo 14.00–14.40 

Marko Erämaa, Keskusrikospoliisi, Helmi Korhonen, Sosped Foundation, Niko Saxholm, Finanssiala ry, Tapani Veija, Kuluttajaliitto

Kyberturvallisuuden tila Suomessa
Ma 10.10. klo 15.00–16.00

Jarna Hartikainen, Huoltovarmuuskeskus, Mikko Hyppönen, WithSecure, Rauli Paananen, liikenne- ja viestintäministeriö

Women4Cyber Finland paneelikeskustelu: alanvaihto ja uratarinat
Pe 14.10. klo 10.30–11.30

Netta Andersson, Accenture Security, Irina Lönnqvist, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Laura Kankaala, F-Secure, Kirsi Karlamaa, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Sini Ruohomaa, Ericsson, Saija Taimisto, KONE, Piia Tauriainen, CGI

Keynote: Palanut ja revitty maa
Pe 14.10. klo 14.00–15.00

Mikko Hyppönen, WithSecure

Medialle

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan Digiturvaviikon suoria verkkolähetyksiä. Tarjoamme medialle myös mahdollisuuden striimata lähetyksiä tai osia niistä suorana omissa verkkokanavissanne. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Digi- ja väestötietoviraston viestintään: dvv.viestinta@dvv.fi tai p. 0295 535 060.

Digiturvan johtava asiantuntija Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta on median käytettävissä ja haastateltavissa Digiturvaviikolla tai jo etukäteen. Kimmolla on laajasti näkemystä digitaalisesta turvallisuudesta Suomessa, ja hän voi antaa lisätietoja myös 10.  lokakuuta julkaistavan Digiturvabarometrin tutkimustuloksista. Tavoitat Kimmon puhelimella p. 050 566 2986 / p. 0295 535 120 tai sähköpostilla kimmo.rousku@dvv.fi

Lisätiedot

Kolmatta kertaa järjestettävä Digiturvaviikko on virtuaalinen tapahtumaviikko, jonka tavoitteena on konkreettisesti parantaa koko suomalaisen yhteiskunnan digiturvallisuutta. Viikko nostaa digitaalisen turvallisuuden julkiseksi puheenaiheeksi ja yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Tänä vuonna Digiturvaviikko haastaa tekemään konkreettisia digiturvatekoja ja auttaa toteuttamaan niitä. Viime vuonna Digiturvaviikon haasteen otti vastaan ympäri Suomen yhteensä 300 julkista ja yksityistä organisaatiota, joiden henkilöstömäärä oli yhteensä noin 253 200 henkilöä. Tänäkin vuonna mukaan odotetaan suurta joukkoa erilaisia toimijoita.

Digi- ja väestötietovirasto vastaa teemaviikon järjestämisestä. Perjantain 14.10. ohjelma on tuotettu yhteistyössä liikenne- ja viestintäministeriön, Women4Cyber Finlandin ja Tietoturva ry:n kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Hackare med vit hatt söker luckor i informationssäkerheten i Suomi.fi-tjänsten – även digitala identitetsbevis kan testas4.11.2022 14:35:05 EET | Tiedote

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata har bjudit in hackare med vit hatt för att söka brister i informationssäkerheten i Suomi.fi-webbtjänsten och applikationen för digital identitet. Programmet för Suomi.fi-webbtjänstens sårbarhetspris (bug bounty) pågår i ett halvt år. Hackare testar datasäkerheten för digital identitet under en dag.

Tuore tutkimus herättää huolen suomalaisten digiturvaosaamisen tasosta – “Nyt tarvitaan koulutusta”10.10.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Digi- ja väestötietoviraston tuoreen Digiturvabarometrin mukaan 75 prosenttia suomalaisista ei ole osallistunut digiturvakoulutukseen ainakaan vuoteen tai kenties koskaan. Tilanne huolestuttaa ajassa, jossa sekä digitaalisten palveluiden käyttö että verkkorikollisuus ovat jatkuvassa kasvussa. Aiheesta keskustellaan kansallisella Digiturvaviikolla 10.–14. lokakuuta.

Suomi ja Viro sopivat väestötietojen sähköisestä vaihtamisesta – uudistus sujuvoittaa erityisesti maasta toiseen muuttavien henkilöiden tietojen päivittämistä22.9.2022 15:02:47 EEST | Tiedote

Kuntaministeri Sirpa Paatero ja Viron sisäministeri Lauri Läänemets allekirjoittivat Helsingissä 21. syyskuuta 2022 maiden välisen valtiosopimuksen väestötietojen vaihtamisesta. Suomessa sopimuksen käytännön toimeenpanosta vastaa väestötietojärjestelmää pitävä Digi- ja väestötietovirasto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme