Espoon kaupunki - Esbo stad

Terveysasema-palveluseteli käyttöön Espoon keskuksen alueella

Jaa

Espoolaiset voivat toukokuusta alkaen valita palvelusetelillä terveysasemakseen yksityisen terveysaseman, joka sijaitsee Espoon keskuksen alueella. Asiakas saa yksityiseltä terveysasemalta samat palvelut kuin Espoon omilta terveysasemilta ja asiakasmaksut ovat samat kuin kaupungin asemilla.

Mukana kaksi yksityistä terveysasemaa

Huhtikuun loppuun mennessä mukaan ovat ilmoittautuneet Mehiläinen Oma Lääkärisi Espoontori ja Terveystalo Espoontori. Samarian terveysaseman palvelut jatkuvat Espoon keskuksessa, tosin koronapandemian aikana Samariassa hoidetaan keskitetysti kaikki Espoon hengitystieinfektiopotilaita.

Palvelusetelikokeilu kestää 1.5.2020 – 30.4.2025 ja tuona aikana terveysasema-palveluseteleitä on jaossa yhteensä 25 000 kappaletta. Terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn on innoissaan uudesta toimintamallista. ”Palvelusetelimalli laajentaa asukkaiden valinnanvapautta ja tuo joustavuutta palveluihin Espoo-tarinan mukaisesti. Tässä laajuudessa terveysasema-palveluseteliä ei ole kokeiltu missään muualla. Olen iloinen, että Espoolla on rohkeutta tehdä asioita uudella tavalla.”

Terveysasema-palveluseteli kiinnostaa

Terveysasema- palveluseteliä on kevään aikana tarjottu Suvelan ja Tuomarilan asukkaille, joiden terveysasemapalvelut muuttuivat, kun Espoon nykyinen sopimus Oma Lääkärisi Espoontorin kanssa päättyi 30.4.2020. ”Huhtikuun loppuun mennessä valinnan on tehnyt jo noin 5000 espoolaista.” Svahn kertoo. ”On mahtavaa, että kuntalaiset ovat heti tarttuneet uuteen mahdollisuuteen ja toivomme, että palvelusetelin piiriin löytää lähiaikoina vielä moni muu.”

Mikä terveysasema-palveluseteli?

Terveysasema-palveluseteli on kaupungin sitoumus siitä, että espoolainen voi saada terveysasemapalvelunsa yksityiseltä terveysasemalta. Palveluseteleitä on tarjottu ensisijaisesti Suvelan ja Tuomarilan asukkaille. Myös muiden espoolaisten, on nyt mahdollista valita palveluseteli, mikäli he haluavat käyttää terveysasemapalveluja Espoon keskuksen alueella. Palvelusetelin voi saada soittamalla Espoon terveysasemien asiakaspalvelukeskuksen palveluseteli-puhelinpalveluun (09 816 34550 ma−pe klo 8−16). Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta www.espoo.fi/palveluseteli Palvelusetelimalli ei vaikuta kaupungin nykyiseen henkilöstöön eikä palvelussuhteisiin.

Lisätietoja:

Espoon terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, 050 544 6535
Kehityspäällikkö Elina Jaakovlew-Markus, 050 304 5691
www.espoo.fi/palveluseteli

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon ja koko kuntatalouden taloudellinen toimintaympäristö vaikea ja vaikeutuu5.6.2020 11:18:23 EESTTiedote

Vaikka hallituksen lisätalousarvioehdotus tuo Espoolle helpotusta koronakriisin aiheuttamaan taloushaasteeseen, pitää kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tilannetta vaikeana. ”Koronakriisi ja sen myötä erittäin nopeasti kasvanut työttömyys tulevat rasittamaan julkista taloutta ja kuntataloutta pitkään. Paineet kohdistuvat niihin kaupunkeihin, jotka rahoittavat palvelut verotuloillaan, erityisesti Espooseen. On selvää, että talouden tasapainottamiseksi nyt tehty lisätalousarvio ei riitä, vaan taloutta pitää tasapainottaa ja sopeuttaa erityisesti vuosi 2021 ja koko tuleva uusi valtuustokausi 2021-2025”, Mäkelä sanoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme