Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Terveysaseman vaihtoilmoituksen voi tehdä nyt myös sähköisesti

Jaa

Julkisen terveydenhuollon asiakkaalla on oikeus valita hoidosta vastaava terveysasema terveydenhuoltolain nojalla. Keusoten terveysaseman vaihdon voi hoitaa nyt myös sähköisesti aiemman paperisen lomakkeen lisäksi. Sähköinen terveysaseman vaihto on avoinna 24/7 ja mahdollistaa palvelun helpon saatavuuden.

- Keusote kehittää askeleittain sähköisen asioinnin palveluja. Koronapandemian aikana on jouduttu rajoittamaan asiointia toimipisteissä ja paperisten ilmoitusten toimittamisessa on ollut hankaluutta. Uskon, että sähköisen asioinnin mahdollisuus helpottaa ja selkeyttää myös terveysasemavaihtoilmoitusten tekemistä. Asiointi lähipisteissä on edelleen mahdollista, toteaa palvelujohtaja Susanna Pitkänen

Terveysaseman voi valita oman kotikunnan perusteella, mutta myös kaikista Suomen julkisista terveysasemista. Kerrallaan voi olla kuitenkin vain yhden terveysaseman asiakkaana. Valittu terveysasema tuottaa valtaosan perusterveydenhuollon palveluista, kuten lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanoton, neuvolapalvelut, hammashoidon ja kuntoutuspalvelut.

Terveysaseman vaihto ensisijaisesti sähköisesti

Sähköisen palvelun avulla voi vaihtaa terveysasemaa Keusoten alueen sisällä, ilmoittaa vaihtamisesta Keusoten alueen terveysasemalle ja ilmoittaa vaihtamisesta pois Keusoten alueen terveysasemalta. Terveysaseman vaihtoilmoitus on sitova ja voimassa toistaiseksi. Uuden muutoksen voi tehdä aikaisintaan yhden vuoden kuluttua tai kotikunnan muuttuessa.

Lisätietoja medialle

Susanna Pitkänen, palvelujohtaja, Terveyspalvelut ja sairaanhoito, p. 050 497 2651, susanna.pitkanen@keusote.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme